Με… περιπολικό( ; ) τα θέματα στο εξεταστικό κέντρο στο 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας

Αναστάτωση έχει προσκληθεί στο ένα από τα  τρία εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας και συγκεκριμένα το 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, μετά τις πληροφορίες ότι τα θέματα των εξετάσεων θα μεταφερθούν με… περιπολικό της αστυνομίας(!) γιατί δεν στάθηκε δυνατόν να υπάρξει σύνδεση του συγκεκριμένου κέντρου, με το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης θεμάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις, με πρώτη αυτή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται “με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, πως το 3ο  Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, εξεταστικό κέντρο των πανελλαδικών εξετάσεων, όπου εξετάζονται και μαθητές από το 1ο  Γενικό Λύκειο ΝΦ, δεν είναι συνδεδεμένο με το πολυδιαφημισμένο «υπερσύγχρονο» σύστημα ασφαλούς μετάδοσης θεμάτων  για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο επίσημος ισχυρισμός είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος (!) για να γίνουν οι απαιτούμενες δοκιμές, και τα θέματα θα μεταφερθούν στο σχολείο με το περιπολικό του αστυνομικού τμήματος, γιατί όχι χάριν  συντομίας, και με ταχυδρομικά περιστέρια!

Το Υπουργείο Παιδείας και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης:

Αφού ανοιγόκλειναν τα σχολεία χωρίς να λαμβάνουν τα  ουσιαστικά μέτρα που πρότεινε και διεκδικούσε όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, με αποτέλεσμα να μετράμε και πάλι σχεδόν 900 τμήματα κλειστά από κρούσματα,

αφού άφησαν δεκάδες μαθητές να περιμένουν τους καθηγητές τους τέσσερις και πλέον μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς,

αφού εξάντλησαν όλη τους την ενεργητικότητα, όχι για να διοριστεί το αναγκαίο προσωπικό και να αναβαθμιστούν οι κτηριακές δομές, αλλά για να βαθμολογηθούν παιδιά που είναι ερώτημα πόσες φορές είχαν δει δια ζώσης  τους καθηγητές τους,

αφού τα έδωσαν όλα για να προωθηθεί η «αριστεία» με τη λεγόμενη «αυτοααξιολόγηση σχολικών μονάδων» και τη μετονομασία σχολείων σε «πρότυπα», προφανώς και δεν μπορούσαν  να βρουν χρόνο  να φροντίσουν για θέματα πρωταρχικής σημασίας για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας και  την Υπουργό Παιδείας, που πριν ένα χρόνο και στη διάρκεια της επίσκεψή της στο  3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδελφείας διαφήμιζε το ξεκίνημα της πιλοτικής εφαρμογής της εξ αποστάσεως διδασκαλίας από αυτό το σχολείο, να πράξουν τα αυτονόητα:

Να εξασφαλίσουν ίσους όρους για τη συμμετοχή όλων των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις”.

Με αφορμή αυτήν την ανακοίνωση το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για την κ. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα οι βουλευτές Παφίλης Θανάσης, Γκιόκας Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα, Κατσώτης Χρήστος και  Μανωλάκου Διαμάντω και καλούν το υπουργείο “να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να  εξασφαλιστούν ίσοι όροι για τη συμμετοχή όλων των μαθητών σε αυτές”.

 

Ερώτηση και στο δήμο

Ερώτηση κατέθεσαν προς τη δημοτική αρχή και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέκος Γούλας και Ευτυχία Παπαλουκά.

Σε επιστολή τους σημειώνουν “κύριε Αντιδήμαρχε, πληροφορηθήκαμε, και ενώ βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, πως  ένα από τα  τρία εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων  του Δήμου μας, και συγκεκριμένα  το 3ο   Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, στερείται συστήματος ασφαλούς μετάδοσης θεμάτων. Σύμφωνα με  πληροφορίες, τα θέματα των εξετάσεων θα μεταφερθούν με περιπολικό της αστυνομίας.  Αν αναλογιστούμε πως πέρα από την αποστολή των θεμάτων υπάρχουν στη συνέχεια και  διευκρινιστικές αλλά και συμπληρωματικές αποστολές, τίθεται θέμα μεγάλης καθυστέρησης και άνισης μεταχείρισης των υποψηφίων, γεγονός που θα επιβαρύνει την ήδη δοκιμασμένη ψυχολογία τους. Ήταν  η έλλειψη αυτή σε γνώση της Δημοτικής Αρχής και αν ναι, σε ποιες ενέργειες προβήκατε για την αποκατάσταση του προβλήματος; Θυμίζουμε πως η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως έχει επισκεφτεί στο παρελθόν σχολεία του Δήμου μας αλλά προφανώς δεν φρόντισε μέσω του Υπουργείου, του οποίου ηγείται, για την εγκατάσταση του απαιτούμενου συστήματος  μετάδοσης θεμάτων στο 3ο ΓΕΛ ΝΦ.

Επιπλέον μεγάλα  ερωτηματικά έχει προκαλέσει  η  υπερβολική  καθυστέρηση της ανέγερσης του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου καθώς  οι εγκαταστάσεις δεν θα  τεθούν ούτε την ερχόμενη σχολική χρονιά στη διάθεση μαθητών και εκπαιδευτικών. Πληροφορίες που μιλούν για προβλήματα με την αποχέτευση των νέων σχολικών κτιρίων, με τη  σύνδεση με το φυσικό αέριο και ελλείψεις σε ηλεκτρολογικό εξοπλισμό πιθανώς να καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο  τη μετάβαση στο υπό ανέγερση  σχολικό συγκρότημα.

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από εσάς ή τον Δήμαρχο , ώστε να ασκήσουμε και εμείς στο βαθμό που μας αναλογεί, τις απαραίτητες και αναγκαίες  πλέον πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση!”.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και πολλά χρόνια γινόταν χρήση του ασύρματου συστήματος μετάδοσης δεδομένων (VBI) για την μετάδοση των θεμάτων. Ωστόσο, επειδή τεχνολογικά είχε φτάσει τα όρια του, εντός του 2021 ανακοινώθηκε ότι φέτος θα γίνει χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης θεμάτων (ΣΑΜ). 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU