Μητρόπολη – Αρχιερατικός Εσπερινός Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας – Φωτορεπορτάζ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Ν. Ιωνία.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, με τη συμμετοχή του Πανοσιολ. Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης Αρχιμ. Σπυρίδωνος και πλειάδας κληρικών.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο εορτασμού του Μητροπολιτικού Ναού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος, παρουσία του ιερού κλήρου, υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Νύσσης, η οποία και τέθηκε στο μέσο το Ναού προς προσκύνηση και ευλογία του πιστού λαού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος Αρχιμ. Σπυρίδων, ο οποίος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο και στα πνευματικά χαρίσματα των Αγίων Αναργύρων.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Τρίτη 1 Νοεμβρίου, θα ψαλεί ο Όρθρος και ακολούθως θα τελεσθεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας μέχρι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU