Μητρόπολη: Ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ στον Άγ. Γεώργιο Ηρακλείου Αττικής – Φωτογραφίες

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν πάντων των εν τη Ηπείρω Αγίων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου Αττικής.

Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην εορταστική ιδιαιτερότητα της σημερινής ημέρας, κατά την οποία εορτάζουν οι Άγιοι όλων των αιώνων, οι οποίοι, με την τέλεια υπακοή τους στο άγιο θέλημα του Θεού, θανάτωσαν κάθε ίχνος φιλαυτίας, ζώντας μόνο για τον Λυτρωτή και Σωτήρα Ιησού.

Ο προϊστάμενος της Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Παππάς, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιωσήφ για την τιμητική παρουσία του, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι ιερείς και το εκκλησιαστικό Συμβούλιο επέλεξαν να εορτάζεται πλέον η σύναξη των Ηπειρωτών Αγίων στην ενορία, επισημαίνοντας την μεγάλη συμβολή δύο μεγάλων ευεργετών της, του Αρχιμ. Ιωακείμ Ζέρβα και του Νικόλαου Μάρα, κτητόρων των δύο ναών, οι οποίοι καταγόταν από την Ήπειρο.

Οι εορταστικές Εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα.

Εκ του Ιερού Ναού

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU