Το «Ηράκλειο Αλλιώς» για τα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το σεισμό, η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου σύρθηκε επί της ουσίας στη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τα σχολεία. Πόσο άλλο να αγνοεί τις διαμαρτυρίες και να παραβλέπει τα αλλεπάλληλα έγγραφα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων και Εκπαιδευτικών!

 

Η κατάσταση στα σχολεία της πόλης μας, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αρκετά επιβαρυμένη. Από τη μια ο σεισμός του  2019, από την άλλη τα «γερασμένα» σχολικά κτήρια λόγω παλαιότητας, η υποχρηματοδότηση αλλά κυρίως η αδιαφορία της δημοτικής αρχής. Όπως επεσήμαναν και αρκετοί εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, ο Δήμος ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια ουσιαστικά και στην καλύτερη των περιπτώσεων να κάνει συμμαζέματα στα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν. Φυσικά, η δημοτική αρχή ανακοινώνει διαρκώς νέες εργασίες στα σχολεία αλλά χωρίς να διευκρινίζει τον χρόνο υλοποίησής τους και χωρίς ΚΑΝΕΝΑ χρονοδιάγραμμα.

 

Στο δια ταύτα, μια ακόμα χρονιά ξεκίνησε, και η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ίδια. Εργοτάξια σε εν λειτουργία σχολεία, δελτία τύπου για ενεργειακές αναβαθμίσεις που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει, σοβάδες που έπεσαν σε αίθουσες διδασκαλίας, αγωνία για το αν θα υπάρχει εγκαίρως πετρέλαιο στις τάξει και ο χειμώνας ακόμα δεν έχει δείξει τα δόντια του.

 

Το λέμε και το ξαναλέμε πολύ καιρό τώρα. Φτάνουν πια οι εξαγγελίες. Πράξεις χρειάζονται. Και οι πράξεις απαιτούν όραμα, ικανότητες, συντονισμό και προγραμματισμό. Για να μην χάνεται άλλος χρόνος και να μην ριψοκινδυνεύουμε να γίνουμε μάρτυρες δυσάρεστων γεγονότων, η παράταξη «Ηράκλειο Αλλιώς» δια του επικεφαλής της Νίκου Μπαρμπούνη κατέθεσε στη συνεδρίαση δέσμη συγκεκριμένων και ρεαλιστικών προτάσεων.

Αυτές είναι:

  • Προγραμματισμός εργασιών σε βάθος δεκαετίας.
  • Άμεση και ρεαλιστική καταγραφή προβλημάτων όλων των σχολικών μονάδων.
  • Αναζήτηση χρηματοδοτικών πόρων από προγράμματα ΕΣΠΑ ή άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.
  • Σύσταση ειδικής επιτροπής που θα αποφασίζει άμεσα και αποκλειστικά για τα σχολεία.
  • Επισκευή και ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων, όπου απαιτείται.
  • Ιεράρχηση επισκευαστικών αναγκών ΣΗΜΕΡΑ και άμεση επίλυσή τους κατά προτεραιότητα.

Πρόκειται για λογικές και ρεαλιστικές προτάσεις, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί ήδη εννοείται, παρόλα αυτά αν εφαρμοστούν σήμερα μπορούμε πραγματικά να λύσουμε πολλά προβλήματα κι επιτέλους να νοιώθουμε ασφαλείς, όταν τα παιδιά μας βρίσκονται στο σχολείο.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να εισακουστούμε αυτή τη φορά. Η πόλη και τα παιδιά μας απαιτείται να έχουν τα σχολεία που τους αξίζουν.

Το «Ηράκλειο Αλλιώς» θα συνεχίζει να μάχεται και να διεκδικεί τα αυτονόητα. Είμαστε στο πλευρό των γονιών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων.

 

 

Νίκος Μπαρμπούνης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Ηράκλειο Αλλιώς»
Υποψήφιος Δήμαρχος

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU