Δημιουργία Αλληλεγγύη – Παναγιώτης Μανούρης: Αίτημα στο ΔΣ για συζήτηση για τα ΚΑΠΗ

ΘΕΜΑ : Συζήτηση και λήψη απόφασης για την άμεση επαναλειτουργία των τεσσάρων (4) δημοτικών Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) που υπάρχουν στην Νέα Ιωνία

Με την από  03 Ιουνίου 2022 επιστολή μας ζητήσαμε την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων σχετικά με την λειτουργία των  Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου μας. Τότε η Δημοτική Αρχή δεν έδωσε καμία αιτιολογημένη απάντηση για τους λόγους που δεν επαναλειτουργεί κανονικά τα ΚΑΠΗ και μέχρι σήμερα η κατάσταση παραμένει ίδια .

Όπως γνωρίζουμε ή οφείλουμε να γνωρίζουμε : Σκοπός των ΚΑΠΗ είναι να παραμένουν οι συμπολίτες μας  υγιείς, αυτόνομοι, ισότιμοι και ενεργά μέλη της κοινότητας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτός ο σκοπός επιτυγχάνεται με την ενεργοποίηση του ίδιου του ατόμου μέσω της συναναστροφής με τα υπόλοιπα μέλη των ΚΑΠΗ και την συμμετοχή του σε διάφορες τακτικές καθημερινές δραστηριότητες ή άλλες συνηθισμένες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα  έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από την Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00 τα δημοτικά Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) λειτουργούν με τη συμμετοχή ωφελούμενων ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή νόσησης κατά την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 και εργαζομένων οι οποίοι α) είτε επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9, στον υπεύθυνο που ορίζεται από την εκάστοτε δομή, β) είτε επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική από εργαζόμενους και ωφελούμενους, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 9. Τηρούνται δε τα μέτρα προστασίας :

  1. Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.
  2. Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο.

Είμαστε και εμείς δέκτες της δυσαρέσκειας και των έντονων παραπόνων μελών των ΚΑΠΗ που έχουν αγανακτήσει με την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής . Εξάλλου με τις υπάρχουσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας  είναι απαραίτητο τα Κέντρα αυτά  να λειτουργήσουν κανονικά άμεσα , με βάση τα ισχύοντα μέτρα, ώστε να εκπληρώνεται ο σκοπός ύπαρξής τους αλλά και η κοινωνική πρόνοια και φροντίδα που οφείλει να επιδεικνύει ο Δήμος μας για την ευάλωτη αυτή κοινωνική ομάδα που πλήττεται .

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την άμεση επαναλειτουργία των τεσσάρων (4) Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου μας προς όφελος των συμπολιτών μας και για την κάλυψη των αναγκών των μελών τους.

«Δημιουργία Αλληλεγγύη»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου

Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος,

Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας

Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ, Τσομπανίδου Γεωργία.

Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Παπαηλιοπούλου

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU