Νέα Ιωνία: Η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας για το μνημόσυνο στη μνήμη των Ελλήνων που θυσιάστηκαν στη Μικρασιατική Καταστροφή

Την Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 και ώρα 10 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ν. Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη των Ελλήνων που θυσιάστηκαν στη Μικρασιατική Εκστρατεία και την επακολουθήσασα  καταστροφή του 1922 αλλά  και στη μνήμη των Ιδρυτών, των διατελεσάντων Προέδρων και μελών των Διοικ. Συμβουλίων και Εξελεγκτικών Επιτροπών του Συλλόγου καθώς και των αναγορευθέντων για την ηθική και υλική προσφορά Μεγάλων Ευεργετών, Ευεργετών και Δωρητών.

Επίσης πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εορτασμός της Σύναξης της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Διασωζούσης εκ της Σπάρτης Μικράς Ασίας και πάντων των εν Ιωνία, Καππαδοκία, Πισιδία και Νέας Ιωνία τιμωμένων Αγίων.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. ι΄ 32-33, 37-38, ιθ΄ 27-30) καθώς και στην εορταστική ευκαιρία της Συνάξεως της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Θεομήτορος και των Αγίων προστατών της προσφυγικής Ιεράς Μητροπόλεως, που υπενθυμίζει σε όλους τόσο την πλούσια ιστορία του Μικρασιατικού πολιτισμού, όσο και την αδιάσπαστη ενότητα μεταξύ των προγόνων και των επιγόνων της Ιωνικής γης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο ιστορικό της θεμελίωσης της πόλης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 1923 και φέτος συμπληρώνονται 98 χρόνια από την ιστορική εκείνη μέρα.

Παρέστησαν  η Δήμαρχος κα Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κων. Κουλούρης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γκέλυ Σακκαλόγλου, Αντ. Καρβουνιάρης, Ελ. Χατζή, Βασ. Σπηλιωτόπουλος, η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ κα Ελένη Γρίβα, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασ. Χριστοδούλου, τα μέλη του Διοικ. Συμβουλίου της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Προσφυγικών σωματείων της Ν. Ιωνίας και πλήθος κόσμου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU