Νέα Ιωνία – Ηράκλειο Αττικής: Συγκεντρωτικά πρωτοβουλίες για πυρόπληκτους & προστασία για τα άλση της περιοχής – Διαρκής ενημέρωση

Πολλές είναι πλέον οι πρωτοβουλίες σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο, τόσο για την αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους, όσο και για την προστασία που αφορά τα άλση της περιοχής.

Τo zonews.gr καταγράφει συγκεντρωτικά  πρωτοβουλίες που έστειλαν σχετικό ενημερωτικό υλικό καθώς και άλλες που αναπτύσσονται μέσα από τα social media.

Κάποιες έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο καταγράφονται γιατί μπορεί να υπάρξουν ανανεώσεις:

 

Πρωτοβουλία για τη προστασία της δασικής περιοχής του άλσους Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) ανακοίνωσε η Εθελοντική Ομάδα Νέας Ιωνίας. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Σε επιφυλακή είναι και ο δήμος Νέας Ιωνίας:

Μία άλλη πρωτοβουλία είναι σε εξέλιξή από την Επιτροπή νέων εργαζομένων & ανέργων Ν. Ιωνίας, για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

 

Πρωτοβουλία στήριξης για τους δοκιμαζόμενους Αρκάδες και ιδίως τους κατοίκους της Γορτυνίας, που πλήττονται από τις πυρκαγιές, στο Ηράκλειο Αττικής. αναλαμβάνει ο Σύλλογος Αρκάδων Ηρακλείου Αττικής “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, με τη στήριξη του δήμου Ηρακλείου, των πιστών του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου Αττικής και του Εκτροφείου Σκύλων “Dogs from Heaven” το οποίο εδρεύει στο Ηράκλειο. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

 

Πρωτοβουλία του δήμου Νέας Ιωνίας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Ο Δήμος Νέας Ιωνίας δίπλα στις πυρόπληκτες περιοχές Εύβοιας, Αττικής και Ηλείας  Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τη Δευτέρα 09/08 έως την Παρασκευή 13/08

Αυτή τη στιγμή που η χώρα μας ακόμη δοκιμάζεται, ο Δήμος Νέας Ιωνίας συγκεντρώνει συσκευασμένα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη και ανακούφιση των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών της πατρίδας μας (Αττικής, Εύβοιας και Ηλείας).

Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να προσφέρουν είδη που αναφέρονται παρακάτω, η συγκέντρωση τους θα γίνει στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας (Αγίου Γεωργίου 40) από τη Δευτέρα 9/8/2021 έως και την Παρασκευή 13/8/2021, από τις 9:00 – 20:00.

Τρόφιμα:

Νερά, χυμούς, γάλα εβαπορέ, συσκευασμένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, μπάρες δημητριακών, κράκερς κ.ά.) ξηρά τροφή για γάτες και σκύλους.

Είδη ευρείας κατανάλωσης:

Χαρτί κουζίνας, χαρτί τουαλέτας, μωρομάντηλα, παιδικές πάνες, αντισηπτικά, μάσκες, είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνι χεριών, αφρόλουτρα, σαμπουάν, κ.α.).

Για πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα: 213 2000 492 – 500”

Επίσης το Κέντρο Πρόληψης «ΙΡΙΔΑ» του Δήμου Νέας Ιωνίας προσφέρει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη στους πυρόπληκτους:

 

Πρωτοβουλία του δήμου Ηρακλείου Αττικής. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Ευχαριστούμε όλους τους Ηρακλειώτες που με τις προσφορές τους βοήθησαν να ενισχύσουμε όσους δίνουν τη μάχη με τις φωτιές, τους συνανθρώπους μας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αλλά και τα ζωάκια της περιοχής. Είναι τόσες πολλές οι προσφορές σας που ήδη στείλαμε αρκετές αποστολές, έχουμε δε υλικό αποθηκευμένο ώστε να στείλουμε και στο επόμενο διάστημα. Οπότε, προς το παρόν, δεν χρειάζεται να φέρετε κάτι επιπλέον στο σημείο συγκέντρωσης. Τις επόμενες ημέρες με νεότερη ανακοίνωση θα σας καλέσουμε ξανά, στοχευμένα πλέον για το τι ακριβώς πρέπει να προσφέρουμε. Ευχή όλων να έχουν σβήσει οι πυρκαγιές και να μην χρειαστεί…

Τρίτη 3/8 19.40

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει στείλει από τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς οχήματα για να βοηθήσει στην εκκένωση των κατοίκων των περιοχών που κινδυνεύουν από την πυρκαγιά μαζί με είδη πρώτης ανάγκης. Όποιος από τους δημότες επιθυμεί να συνεισφέρει και αυτός με είδη όπως εμφιαλωμένο νερό, κονσέρβες κτλ μπορεί να φέρει τις προσφορές του έως τις 23.00 στο δημοτικό ΚΑΠΗ της οδού Πρασίνου Λόφου 92 (δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου). Εννοείται ότι η πολιτική προστασία του Δήμου παραμένει σε επιφυλακή για την προστασία των δικών μας χώρων.

Τρίτη 3/8 23.30

Ήταν τόσο συγκινητική η ανταπόκριση σας ειδικά των νέων παιδιών, που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ένα μεγάλο φορτίο με είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από την πυρκαγιά. Ήδη τα μεταφέρουμε στα σημεία διανομής ενώ στο σημείο έχουμε στείλει από νωρίς υδροφόρο για την κατάσβεση και λεωφορείο για τη μετακίνηση των κατοίκων. Σας ευχαριστούμε πολύ. Την Τετάρτη 4/8 θα συγκεντρώνουμε πάλι νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από τις 8.30 το πρωί στο ίδιο σημείο, δημοτικό ΚΑΠΗ Πρ Λόφου 92”.

Πρωτοβουλία της παράταξης “Δημιουργία – Αλληλεγγύη Ν.Ιωνίας – Παναγιώτης Μανούρης”. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συμπολιτών μας, και προς αποφυγή κάθε μορφής λαϊκίστικης προσέγγισης του πόνου και της αγωνίας των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας, προτρέπουμε τους φίλους μας και όχι μόνο αν μπορούν να συνεισφέρουν οργανωμένα κάθε βοήθεια σε φορείς που στοχευμένα θα διαθέσουν την απαραίτητη βοήθεια στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, αλλά και στις επιχειρησιακές δυνάμεις: Αστυνομία, Πυροσβεστική, στους Εθελοντές και άλλους εμπλεκόμενους φορείς .

Επίσης οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η οποιαδήποτε ατομική ή συλλογική προσπάθεια επιτήρησης πιθανών στόχων για εμπρησμό είναι μεν θεμιτή αλλά απαιτείται τεράστια προσοχή γιατί όταν δεν υπάρχει διαπίστευση από Δημόσια αρχή σε οποιαδήποτε τέτοια επιφυλακή – -περιπολία υπάρχει κίνδυνος ο πολίτης ο οποίος προσπαθεί να βοηθήσει να κατηγορηθεί και ως ύποπτος.
Αυτή η ανακοίνωση έχει ως σκοπό μόνο την πληροφόρηση των συνδημοτών μας για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτές τις τραγικές στιγμές που ζει η χώρα μας.
Παρακάτω σας παραθέτουμε πληροφορίες για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και οργανώσεις που από την πρώτη στιγμή είναι στοχευμένα δίπλα στους συνανθρώπους μας έτσι ώστε είτε με την χρηματική μας συνδρομή είτε με την συλλογή των απαιτούμενων αγαθών κατά περίπτωση θα μπορέσουμε όλοι να συνεισφέρουμε στις περιοχές όπου έχουν πληγεί… Από την ενημέρωσή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πληροφορίες για την περισυλλογή και βοήθεια του ζωικού βασιλείου που πλήττεται τόσο άδικα.
Οικονομική ενίσχυση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για την ενίσχυση των πυρόπληκτων σε Βαρυμπόμπη, Πάτρα, Ρόδο, Βόρεια Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία και των οικόσιτων ζώων που έμειναν χωρίς στέγη.
Οι καταθέσεις μπορούν να γίνονται στον παρακάτω λογαριασμό και θα πρέπει να συνοδεύονται από την ένδειξη «Πυρκαγιές».
Τράπεζα: EUROBANK
Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.30.0201205013
IBAN: GR2602602400000300201205013
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2103609825.
Η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για τις πυρόπληκτες οικογένειες πραγματοποιείται στην κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. Άστρους 111-113, στον Κολωνό και στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, στο Κολωνάκι. Τηλ: 210-5147300, Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30.
Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, έχει απευθύνει έκκληση άμεσης συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης (νερό και ξηρά τροφή) προς συμπαράσταση και βοήθεια των πυροπαθών αδελφών μας που δοκιμάζονται βάναυσα από την λαίλαπα της φωτιάς.
Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γαβριήλ η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας έχει αποστείλει ήδη στην Περιφέρεια Αττικής μεγάλη ποσότητα νερού και κλινοσκεπασμάτων και απεύθυνε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Δημοτικό μας Σύμβουλο κ. Γεώργιο Τσιακαλάκη για την γενναία προσφορά μεγάλης ποσότητας νερού.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραδίδουν τις προσφορές τους σε κάθε Ενοριακό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως από αύριο Κυριακή 8 έως και την Κυριακή 15 Αυγούστου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στους Ιερείς των Ενοριών καθώς και στους υπευθύνους για τον συντονισμό των ενεργειών π. Βασίλειο Κουρσαράκο και κ. Τία Σκουρτέλη (Τηλ. επικοινωνίας: 697 1757566, 6972327327).
Η τηλεφωνική γραμμή 10306 για ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πυρόπληκτων, είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο, ενώ η τηλεφωνική γραμμή 1135 για καθοδήγηση πολιτών σε ξενοδοχεία οι οποίοι χρειάζονται καταφύγιο.
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε πυρόπληκτα ζώα.
Πυρόπληκτα ζώα δέχονται: Το Κτηνιατρικό Κέντρο Γέρακα, Ερμού 8, Γέρακας, 2117005677.
Το νοσοκομείο ζώων Άγιος Μόδεστος, Λεωφόρος Θησέως 35, Εκάλη, 2108134772.
Το κτηνιατρείο του Αλέξανδρου Προκοπίου, Θρακομακεδόνων 210, Αχαρνές,2102431536
Μεγάλη ανάγκη υπάρχει για μετακίνηση ζώων από τις πυρόπληκτες περιοχές και για τη φιλοξενία τους.
Στον λογαριασμό dogsvoice δημοσιεύονται φωτογραφίες με ζώα που βρέθηκαν και διασώθηκαν από τις πυρκαγιές, καθώς και περιστατικά στα οποία υπάρχει ανάγκη για συνδρομή σε instant χρόνο.
Τα ζώα που κινδυνεύουν συνίσταται να τα μετακινηθούν και αν δεν είναι εφικτό, να μην μείνουν δεμένα, για να μπορέσουν να σωθούν.
Ανήσυχοι πολίτες, που επιθυμούν να βοηθήσουν τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο από τις φωτιές, σε επικοινωνία τους με την ΑΝΙΜΑ, τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας ζωής, ζήτησαν καθοδήγηση για τις σωστές κινήσεις.
Η ΑΝΙΜΑ, που ήδη έχει αναλάβει τη φροντίδα πυρόπληκτων άγριων ζώων, προχώρησε σε μια ανάρτηση όπου εξηγεί αναλυτικά τα σωστά βήματα.
Όσον αφορά την στάση του Δήμου μας δεν έχουμε καμία ενημέρωση ως Παρατάξεις για τυχόν πιθανή συμμετοχή μας σε κάποια κοινή προσπάθεια πλην των επίσημων και γενικόλογων ενημερώσεων που βγήκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Ως Παράταξη είχαμε στο πρόγραμμα μας πλήρη πρόταση στον τομέα του εθελοντισμού.
Το μητρώο εθελοντών με βάση ικανότητες-δεξιότητες των μελών θα μας άνοιγε πολλά πεδία ενεργής συμμετοχής μας με αποστολή Σαμαρειτών και εθελοντών πυροπροστασίας ,γιατρών νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων. Δυστυχώς αυτά αποτελούν πολυτέλεια για τον τρόπο διοίκησης της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Μένουμε όμως λόγω των στιγμών μόνο σ ‘αυτά.
Καλή δύναμη σε όλους μας και ιδιαίτερα στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας!!!”

UPDATE 12 Αυγούστου: “Η Δημοτική Παράταξη “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” επέλεξε μεταξύ των  φορέων που διασφαλίζουν  την έγκυρη και αποτελεσματική  διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας  ,την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας , Φιλαδέλφειας και Ηρακλείου.

Αντιπροσωπεία της Παράταξής μας  αποτελούμενη από τον επικεφαλής Παναγιώτη Μανούρη και τους Δημοτικούς Συμβούλους, Μαρίλη Κουλουριώτη και Γιώργο Στέφα παρέδωσε σήμερα  είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες συνανθρώπους μας.  Ευχές όλων μας για ΥΓΕΙΑ , ΔΥΝΑΜΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ
Εικόνες από την θερμή υποδοχή της συναδέλφου και υπεύθυνης της Ιματιοθήκης της Ιεράς Μητρόπολης μας κας Σκουρτέλη”

 

Πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που είδαν τους κόπους μιας ζωής και τις περιουσίες τους να χάνονται στο εφιαλτικό επταήμερο που ακόμα συνεχίζεται από τις πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησο.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Νέας Ιωνίας συμμετέχει στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως:

Νερά – Χυμοί

Σεντόνια , ελαφρές κουβέρτες, υπνόσακοι

Αφρόλουτρα, σαπούνια, ξυραφάκια, μωρομάντηλα , οδοντόκρεμες

Κρέμες για προστασία από μικρά εγκαύματα

Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης μακράς διάρκειας

Τα γραφεία μας θα είναι ανοιχτά από 18.00 – 20.00, την Τρίτη 10/8, την Τετάρτη 11/8 και την Πέμπτη 12/8.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Αγίας Φωτεινής 2 και Λ.Ηρακλείου

Τηλέφωνα επικοινωνίας :

Γραφεία : 2111161779

Παπαδόπουλος Νίκος : 6974943495”

 

Πρωτοβουλία της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία». Η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Οι φωτιές συνεχίζουν την καταστροφική τους επέλαση στη Βόρεια Εύβοια και στην Πελοπόννησο με αποτέλεσμα να αφήνουν στο πέρασμα τους πόνο, κατεστραμμένες περιουσίες και  ανθρώπους σε απόγνωση που έχουν ανάγκη την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

Τις στιγμές αυτές συμπαραστεκόμαστε στους πληγέντες συνανθρώπους μας με κάθε τρόπο.

Η δημοτική παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” συμμετέχει σε δράσεις αλληλεγγύης και καλεί όλους να συνδράμουν με κάθε τρόπο στο κάλεσμα αυτό.

Καλούμε τις Ιωνιώτισσες και τους Ιωνιώτες να στηρίξουν τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης που γίνεται από:

κινήσεις πολιτών που δείχνουν άμεσα αντανακλαστικά, αξιόπιστες δομές με αναγνωρισμένη προσφορά, τους Δήμους που εκφράζουν την τοπική αυτοδιοίκηση σε Δημαρχεία και δημοτικά κτίρια

Βασικά είδη πρώτης ανάγκης:

Νερά – Χυμοί,

Μάσκες προστασίας τύπου ΚΝ95,

Σεντόνια , ελαφρές κουβέρτες, υπνόσακοι,

Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας,

Είδη προσωπικής υγιεινής, ξυραφάκια, μωρομάντηλα , οδοντόκρεμες,

Κρέμες για προστασία από μικρά εγκαύματα,

Τροφές ζώων.

email: enotita2019@hotmail.com”.

Πρωτοβουλία από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών της ευρύτερης περιοχής «Γιώργος Σεφέρης». Η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Είναι συγκινητική η ανταπόκριση της νεολαίας, των εργαζομένων και των συναδέλφων μας στο κάλεσμα του Συλλόγου μας και των επιτροπών νέων εργαζομένων και ανέργων της περιοχή μας  για βοήθεια στους  πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά και τις δυνάμεις των πυροσβεστών και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και τους ευχαριστούμε εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου εκπαιδευτικών « Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» .

Τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Συνταξιούχων Ν. Ιωνίας-Ηρακλείου και θα σταλούν σύντομα σε χώρους που θα μας υποδείξουν τα κατά τόπους σωματεία των  πυρόπληκτων περιοχών.

Είναι μόνο η αρχή για την άμεση ανακούφιση των συνανθρώπων μας.

Η αλληλεγγύη μας δεν σταματά εδώ. Θα είμαστε κοντά τους γιατί ο χειμώνας για τους κατοίκους αυτών των περιοχών προβλέπεται βαρύς”.

 

Επίσης, πέρα από φορείς, υπάρχουν και ατομικές πρωτοβουλίες, όπως του δημοτικού συμβούλου Νέας Ιωνίας Βασίλη Χριστοδούλου, με συνεχόμενες αποστολές στις περιοχές που έχουν πληγεί:

Επίσης υπάρχει κάλεσμα από τη Φιλοζωική Νέας Ιωνίας:

Η λίστα είναι ανοικτή προς διαρκή ενημέρωση, με αποστολή σχετικού υλικού στο info@zonews.gr 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU