Νέα Ιωνία: Πρωτοβουλίες για προστασία των δασικών περιοχών & για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Πρωτοβουλία για τη προστασία της δασικής περιοχής του άλσους Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) ανακοίνωσε η Εθελοντική Ομάδα Νέας Ιωνίας. Όπως σημειώνεται “τις τελευταίες μέρες παρατηρείται τρομακτική έμφαση πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα. Έτσι, για λόγους πρόληψης, καλούμε όσους πολίτες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, σε συνεργασία με την δημοτική αστυνομία Νέας Ιωνίας, στην προστασία της δασικής περιοχής Άλσος Βείκου. Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στο παρακάτω τηλέφωνο: 6983679916”.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Μία άλλη πρωτοβουλία είναι σε εξέλιξή από την Επιτροπή νέων εργαζομένων & ανέργων Ν. Ιωνίας. Όπως σημειώνουν “Η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Ν. Ιωνίας μπαίνουμε μπροστά, μαζί με τα σωματεία, τους φορείς και τους φοιτητικούς συλλόγους, για την έμπρακτη αλληλεγγύη στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Καλούμε όλους τους νέους της περιοχής και τις οικογένειές τους άμεσα να συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης, όπως νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά.

Οι πρόσφατες μνήμες από το Μάτι, την Μάνδρα, την Ηλεία, την Πάρνηθα και αλλού, είναι ακόμη νωπές. Οι φωνές των ανθρώπων που εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους από το κράτος ηχούν ακόμη.

Οι υπεύθυνοι και η αιτία για το κατά συρροή έγκλημα έχουν ονοματεπώνυμο! Είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων!

Από τα συνολικά 17,7 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσαν τα δασαρχεία όλης της χώρας για έργα αντιπυρικής θωράκισης, η κυβέρνηση πίστωσε μόλις 1,7 εκατ. ευρώ για όλη την Ελλάδα (!!!), την ίδια στιγμή που μόνο φέτος έδωσε:

– 6,6 δισ. ευρώ για τις σφαγές του ΝΑΤΟ,

– 1,9 δισ. ευρώ για τα Rafale που «ανάβουν φωτιές»,

– 10 δισ. ευρώ «δωράκι» από τις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές,

– 120 εκατ. ευρώ χάρισμα στην Aegean,

–  30 εκατ. για πανεπιστημιακή αστυνομία

– 20 εκατ. ευρώ για τους καναλάρχες και η λίστα δεν έχει τελειωμό…

Ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανέτοιμος για ακόμα μια φορά, χωρίς μέσα διάσωσης, χωρίς προσωπικό, χωρίς σχέδιο. Ήταν ανέτοιμος στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφών. Ο κόσμος αφήνεται στην τύχη του. Γιατί η προστασία του λαού σε όλες τις συνθήκες είναι «κόστος» για την κυβέρνηση της ΝΔ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ήταν και  για όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Γιατί προτεραιότητά τους είναι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι η προστασία του λαού!

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Δίνουμε όλες και όλοι τον αγώνα για να μη μείνει κανείς μόνος! Είναι ώρα μάχης για την κατάσβεση των πυρκαγιών που καταστρέφουν το περιβάλλον, τις περιουσίες του λαού και βάζουν σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές. Για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, για την απαραίτητη κρατική στήριξη για να γυρίσουν οι άνθρωποι γρήγορα στα σπίτια τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Επιτροπή νέων εργαζομένων & ανέργων Ν. Ιωνίας

epitropineonneasionias@gmail.com

@epitropi_neon_neas_ionias

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU