Νέα Ιωνία – κλείσιμο υποκαταστήματος «Εθνικής» στην Καλογρέζα: Κάλεσμα της «Ανατολής» για Παν-Ιωνικό συντονισμό απέναντι στο λουκέτο

Κάλεσμα σε όλους τους φορείς της Νέας Ιωνίας να συντονιστούν και αν αντιδράσουν στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Καλογρέζα, απευθύνει η «Ανατολή» Ν.Ιωνίας.

Το αθλητικό σωματείο της πόλης, σημειώνει και αυτό πως μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας στον Περισσό, η κατάσταση θα γίνει πραγματικά αφόρητη και η εξυπηρέτηση από το μοναδικό κατάστημα της τράπεζας που απομένει, αυτό στο κέντρο, θα είναι πραγματικά απελπιστική.

Αναλυτικά το κάλεσμα της «Ανατολής»: «Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε το κλείσιμο 25 ακόμη Kαταστημάτων της. Μεταξύ αυτών και του Καταστήματος της Καλογρέζας. Το κλείσιμο του Καταστήματος Καλογρέζας έρχεται σε συνέχεια του κλεισίματος (11 Δεκ. 2020), του Καταστήματος του Περισσού.

Ο Α.Γ.Σ «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας είναι ένα αθλητικό σωματείο, που αναπτύσσει το άθλημα του στίβου. Ο σκοπός μας ήταν και είναι να δώσουμε στα παιδιά υγιή αγωνιστικά ενδιαφέροντα. Να φτάνουν στην νίκη  μετά από θυσίες, ταλαιπωρίες και αγώνα.

Ενημερωθήκαμε αυτές τις ημέρες για το επικείμενο κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας της Καλογρέζας, και χωρίς πρόθεση πολιτικών τοποθετήσεων, βλέπουμε μία στυγνή στάση των διοικούντων την Εθνική Τράπεζα, οι οποίοι εκτελούν τις εντολές των επενδυτών. Είναι γνωστό όμως ότι όλοι αυτοί οι άγνωστοι, «άχρωμοι και άγευστοι» επενδυτές, μόλις επιτύχουν τα κέρδη που έχουν ως στόχο, θα αλλάξουν χώρο και χώρα. Και τότε εμείς θα ψαχνόμαστε πάλι στη μιζέρια μας, ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Η περιοχή της Καλογρέζας είναι μια συνοικία πολυβασανισμένη όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, από Κατοχές, διωγμούς, οικονομικές κρίσεις και οικιστικά θέματα. Προσπαθεί και αγωνίζεται μαζί με το σύνολο του Εμπορικού κόσμου ολόκληρου του Δήμου Ν. Ιωνίας να βρει μία αχτίδα φωτός, να βρει τη διέξοδο προς το καλύτερο αύριο.

Το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας είναι ένα κτύπημα και πάλι αντικοινωνικό.

Κύριοι διοικούντες (σήμερα) την Εθνική Τράπεζα, μετά από όλη αυτή τη συρρίκνωση και την αύξηση των κερδών, ποιο το όφελος των πολιτών, των κατοίκων της προσφυγικής κοινωνίας της Καλογρέζας;;

Αξιότιμοι και αξιότιμες, εσείς που θα διαβάσετε αυτό το δελτίο, προσπαθήστε να το δείτε σαν ένα γενικό κάλεσμα για ξεσηκωμό. Γιατί είναι γενικό και καθολικό το κτύπημα της κοινωνίας μας. Είναι η φωτιά του διπλανού σπιτιού. Μην περιμένουμε να πιάσει φωτιά και το δικό μας σπίτι. Γιατί θα πιάσει σίγουρα φωτιά. Οι κινήσεις των Τραπεζών είναι μεθοδευμένες και μελετημένες. Οι Τράπεζες όμως δουλεύουν και υπάρχουν γιατί υπάρχουμε εμείς, ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ. Τώρα είναι η στιγμή της γενικής αντίδρασης και της χρήσης κάθε ΝΟΜΙΜΟΥ μέσου, για την αποτροπή του κλεισίματος του Καταστήματος της Καλογρέζας.

Η Εθνική Τράπεζα Περισσού είχε ΔΥΟ εξωτερικά ΑΤΜ. Τώρα τα έχουν αποσύρει και τα δύο. Αναρωτηθείτε τι έχει γίνει όλη αυτή η πελατεία του Καταστήματος Περισσού; Σε ποιες ουρές περνούν ατέλειωτες ώρες; Αξίζουμε μια τέτοια αντιμετώπιση;;

Μην στεκόμαστε μοιρολατρικά απέναντι σε αυτές τις κινήσεις του Τραπεζικού κατεστημένου. Δίνουν πολλά λεφτά για εθελούσιες εξόδους. Δίνουν «κίνητρα» στο υπάρχον προσωπικό για να παραιτηθεί «εθελοντικά» και το οδηγούν στην ανεργία, στην αλλαγή όλης της ζωής του, την οποία είχε στηρίξει στη «ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΦΙΛΗ». Και μετά προσλαμβάνουν «ειδικά στελέχη», τα οποία θα λύσουν το πρόβλημα επιβίωσης της κάθε Τράπεζας. Αλλοίμονο εάν και πάλι προσβλέπουμε στους ξένους σωτήρες!!

Εμείς, το σωματείο στίβου, καλούμε τη Δημοτική Αρχή και όλες τις Δημοτικές παρατάξεις να συζητήσουν το θέμα αυτό στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασίσουν (και πάλι) ότι είναι αντίθετοι με το κλείσιμο του Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Καλογρέζας.

Καλούμε όλα τα σωματεία του Δήμου, πολιτιστικά και αθλητικά, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Περιφέρεια Αττικής, τους εργαζόμενους σε όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου, να ασκήσουν ΤΩΡΑ (όχι μια άλλη στιγμή), την πίεσή τους στο έπακρο. Δεν πρέπει να περάσει και αυτό το κλείσιμο.

Πρέπει να ασχοληθεί επί τέλους η Βουλή με το φλέγον αυτό θέμα. Πρέπει να μας δείξουν οι εκπρόσωποί μας ότι ενδιαφέρονται και γι’ αυτά τα θέματα  «της καθημερινότητας», τα οποία πρέπει να επιλυθούν.

Πρέπει να ασχοληθούν τα Μ.Μ.Ε. με αυτά τα θέματα, του κλεισίματος δεκάδων τραπεζικών καταστημάτων. Δεν έχουμε μόνο την πανδημία, τους εμβολιασμούς, τους βιασμούς, τις ληστείες και τις επιτυχίες του τένις. Έχουνε και αυτά, τα οποία κραυγάζουν, χωρίς κανείς να ακούει αυτές τις κραυγές.

Κάτοικοι της Καλογρέζας, πρέπει να δείτε το κλείσιμο της Τράπεζας μαζί με τις αλυσιδωτές επιπτώσεις στη αγορά της Καλογρέζας, στη καθημερινή ζωή σας και στη ζωή των παιδιών σας. Πρέπει και πάλι να δείξετε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  και όλοι μαζί να πιέσουμε».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU