Νέα Ιωνία: Με παιδικά χαμόγελα γεμίζει καθημερινά η Νέα Ιωνία στο 9ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη

Με γεμάτες όλες τις θέσεις, τηρώντας όλα τα υποχρεωτικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ξεκίνησε το 9ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη Νέας Ιωνίας με μικρούς και μεγάλους να γίνονται «ένα» μπροστά στις διαχρονικές μορφές του Θεάτρου Σκιών και στις περίτεχνες φιγούρες των καραγκιοζοπαικτών.

 

Η πρώτη παράσταση «Ο Καραγκιόζης Οδοντίατρος» του Γιάννη Αθανασίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία σκορπίζοντας χαμόγελα στα μικρά παιδιά, αλλά και γεμίζοντας όμορφες παιδικές αναμνήσεις στους μεγαλύτερους.

 

Πριν την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη του καραγκιοζοπαίκτη Σταμάτη Γενεράλη, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου απένειμε τιμητική πλακέτα σε απόγονο του αείμνηστου «Στάμου» για την προσφορά στον πολιτισμό.

 

Σε ένα σύντομο χαιρετισμό η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου σημείωσε: «Το Θέατρο Σκιών αποτελεί μια από τις παλαιότερες μορφές έκφρασης πολιτισμού στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις απαρχές, όσο και στο απόγειο της ακμής του ήταν η λαϊκή όπερα για την ανθρωπότητα. Με την πίστη ότι φιλοξενούμε και πάλι τον μεγάλο αυτό θεσμό, εμπλουτισμένο αυτή τη φορά και με διακεκριμένες συνεργασίες, σας καλωσορίζουμε στο Φεστιβάλ και σας καλούμε να μη χάσετε ούτε μια βραδιά! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντελεστές μας, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης & Νεολαίας, το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών και κυρίως στον άοκνο άνθρωπο που ενθάρρυνε, στήριξε και στηρίζει τον θεσμό αυτό, τον κύριο Τάκη Κωστιδάκη, όπως και στους καραγκιοζοπαίκτες που μας προσφέρουν αφιλοκερδώς αυτό το πανέμορφο θέαμα».

 

Στην πρώτη παράσταση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» Χρήστος Κανλής και πλήθος κόσμου.

 

Το 9ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη Νέας Ιωνίας συνεχίζεται με καθημερινές παραστάσεις και ζωντανή μουσική μέχρι το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, κάθε βράδυ στις 7:30μ.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, δίπλα στον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν. και τον Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU