Νέα Ιωνία: Κάλεσμα φορέων σε συγκέντρωση στην πλατεία Σημηριώτη

Δεν πάει άλλο! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Όλοι το Σάββατο 9 Δεκέμβρη στις 12 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη στην Νέα Ιωνία.

Βγαίνουμε στον δρόμο για τη ζωή και το δίκιο μας

Γιατί :

 • Η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης έχει φτάσει στα ύψη και διαρκώς κόβουμε από τα απαραίτητα για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Την ίδια στιγμή το ύψος των μισθών και των συντάξεων είναι καθηλωμένο και ίσα που φτάνει μέχρι το πρώτο 15μερο του μήνα. Στο δήμο μας το χαράτσι συνεχίζεται με τα τροφεία των παιδικών σταθμών, τα τέλη, την φορολογία.
 • Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους μικρούς επαγγελματίες είναι απαράδεκτο, πολλούς θα τους οδηγήσει στο λουκέτο, την ίδια στιγμή που προκλητικά απαλλάσσουν από τους φόρους τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.
 • Η κατάσταση στα σχολεία του δήμου μας είναι πολύ άσχημη. Οι υποδομές παραμένουν από ανεπαρκείς ως ανύπαρκτες, δεν έχει γίνει αντισεισμικός έλεγχος σε πεπαλαιωμένα κτίρια, μειώνονται απαραίτητες προσλήψεις δασκάλων όπως στην «παράλληλη στήριξη» και συνεχίζεται το αίσχος των «μεταφερόμενων νηπιαγωγείων» από Περισσό στην Αλσούπολη αλλά και τα μαθήματα σε κοντεϊνερ. Στη Νέα Ιωνία υπάρχει χώρος για να γίνουν σχολεία, στο πρώην εργοστάσιο της ΕΡΙΟΤΕΚ, αλλά εδώ και 20 χρόνια καμιά δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα και τώρα ο παλιός ιδιοκτήτης τον διεκδικεί ξανά για δικό του όφελος.
 • Το κέντρο Υγείας συνεχίζει να απειλείται με κλείσιμο, ενώ το νοσοκομείο Αγία Όλγα έχει μεγάλες ελλείψεις.

Όλα αυτά ενώ με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα μας είναι μπλεγμένη στο μακελειό του πολέμου στην Παλαιστίνη και ξοδεύει τεράστια ποσά για νατοϊκές δαπάνες, τελείως ξένες με τις ανάγκες του λαού.

Εργαζόμενοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Νέοι, Συνταξιούχοι,

Γνωρίζουμε πως τίποτα δεν μας χαρίστηκε, ότι έχουμε κατακτήσει είναι αποτέλεσμα ανυποχώρητου αγώνα.

Εμπρός ! Το Σάββατο 9 Δεκέμβρη να πλημμυρίσουμε τους δρόμους της Νέας Ιωνίας με τα συνθήματα και τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους φορείς του δήμου, όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από αυτήν την κατάσταση, να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν.

Εμείς έχουμε τη δύναμη – Μπροστά οι ζωές και οι ανάγκες μας !!!

Διεκδικούμε :

 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα υπόλοιπα είδη πρώτης ανάγκης. Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές των τροφίμων, στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου και θέρμανσης.
 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό. Κανείς μισθωτός κάτω από 825 ευρώ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με 7ωρο – 35ωρο – 5μερο.
 • Γενναία μείωση των τελών που επιβάλλει ο δήμος Νέας Ιωνίας για τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες και τους επαγγελματίες. Κατάργησή τους για ανέργους, συνταξιούχους, μισθωτούς και επαγγελματίες με εισόδημα ως 12000.
 • Δραστική μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Να γίνει τώρα παιδικός σταθμός στην Καλογρέζα – Αλσούπολη.
 • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για την φορολογία στους μικρούς επαγγελματίες. Αφορολόγητο για όλους στα 12000 ευρώ. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
 • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν τα «κοράκια» των τραπεζών να απειλούν το λαό.
 • Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Να ξεκινήσει άμεσα ο αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία.
 • Ούτε σκέψη για να χαθεί το οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ. Τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για να ξεκινήσει εκεί η ανέγερση σχολείων.
 • Ούτε μία μέρα κλειστό το κέντρο Υγείας – Αναβάθμιση της λειτουργίας του με πρόσληψη όλου του απαραίτητου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Με ευθύνη του Δήμου και του Υπουργείου Υγείας να λυθεί άμεσα το ζήτημα του χώρου του Κέντρου Υγείας
 • Να καλυφθούν τώρα όλες οι ελλείψεις στο Αγία Όλγα. Καμία πληρωμή για παροχή υγείας από το λαό. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

Καλούμε όλους τους φορείς του δήμου, όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από αυτήν την κατάσταση, να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν.

 1. Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Ηρακλείου-Ν. Ιωνίας-Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ».
 2. Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας – Παράρτημα Ν. Ιωνίας-Ν. Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης-Νέας Φιλαδέλφειας.
 3. Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας-Ν. Ηρακλείου και πέριξ περιοχών.
 4. Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας.
 5. Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας.
 6. Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής – Τοπικό Παράρτημα Βορείων Προαστίων.
 7. Ένωση ΕΒΕ Ν. Ιωνίας.
 8. Παράρτημα Βορείων Προαστίων του ΣΕΤΗΠ.
 9. Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων – Παράρτημα Ν. Ιωνίας.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU