Νέα Ιωνία – Skroutz: Κινητοποίηση των εργαζομένων – Εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα – VIDEO

Πηγή: www.flash.gr, Επιμέλεια – Αγγελική Γιαννακου – Με μηχανοκίνητη πορεία την Παρασκευή 14/10, το βράδυ, από το σταθμό του ΗΣΑΠ στη Νέα Ιωνία, έφτασαν εργαζόμενοι στην εταιρεία «Skroutz» έξω από τα γραφεία της επιχείρησης με κορναρίσματα, τρικάκια και σημαίες.

 

Έξω από τα γραφεία της εταιρείας ήταν από νωρίς περιπολικό και δυνάμεις της Αστυνομίας, με τους αστυνομικούς να «απαγορεύουν» σε οχήματα να παρκάρουν στον δημόσιο δρόμο.

Οι νέες ατομικές συμβάσεις, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, προβλέπουν μεταξύ άλλων αλλαγή στη θέση εργασίας και το ωράριο ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας, μετακίνηση του προσωπικού σε άλλες περιοχές, αφαίρεση του διαλείμματος από το ωράριο, παγίωση της τηλεργασίας, εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης στους υπολογιστές των εργαζομένων.

 

«Εδώ, εδώ μ’ αγώνα μαζικό στο δικό σας λάπτοπ βάλτε λογισμικό», απάντησαν οι εργαζόμενοι και διαβεβαίωσαν πως η οργάνωση και ο αγώνας είναι η δική τους απάντηση.

 

Μετά τη διαμαρτυρία στα γραφεία της εταιρείας ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, μέχρι τον ΗΣΑΠ.

 

Η κινητοποίηση ήταν συνέχεια της προηγούμενης διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, όταν η εταιρεία, κάτω από την πίεση των εργαζομένων, απέσυρε τη διορία που είχε θέσει για την υπογραφή των νέων συμβάσεων και δέχτηκε να γίνει συνάντηση με το συνδικάτο σήμερα, 17 Οκτωβρίου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU