Δήμος Νέας Ιωνίας: Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Σε ενημερωτική δράση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας για την ανακύκλωση προχώρησε ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Περιφέρειας Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης «The Green City» και να ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

 

Το Πρόγραμμα «The Green City» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και όλοι οι Δήμοι της Αττικής. Παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν προηγουμένως διαχωρίσει και να επιβραβεύονται γι’αυτό, παραδίνοντας τα σε ένα από τα 60 κινητά «πράσινα σημεία» που θα κινούνται κοντά στη γειτονιά τους, εκτελώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα δρομολογίων το οποίο θα είναι αναρτημένο στην ειδική mobile εφαρμογή και στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr .

Ιδιαίτερα για τους μαθητές των σχολείων, η δράση περιελάμβανε διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από το εξειδικευμένο πλήρωμα για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια και Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα).

 

Τα παιδιά μετά το τέλος της ενημέρωσης προσκόμισαν τα ανακυκλώσιμα τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίστηκαν και οι πόντοι που προέκυψαν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώθηκαν στο λογαριασμό του Σχολείου και πλέον μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

 

Από το ειδικό κλιμάκιο του GREEN CITY προσφέρθηκεέντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.

 

Στην ενημερωτική δράση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγελική Σακαλόγλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU