Συζήτησαν Ν. Μπάμπαλος & Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου Αττικής

Τρόπους με τους οποίους ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω τα καταστήματα της περιοχής, στην επανεκκίνηση της λειτουργίας τους, συζήτησαν ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές στο δημαρχείο. Δήμαρχος και Σύλλογος εξέτασαν την κατάσταση σε αυτές τις πρώτες ημέρες του συνολικού ανοίγματος της τοπικής αγοράς, διερευνώντας μέτρα βελτίωσης και ενίσχυσης της εμπορικότητας.

Ήδη ο Δήμος έχει υιοθετήσει όλες τις έκτακτες, ευνοϊκές δυνατότητες που παρέχονται από το κράτος προκειμένου να ενισχύσει τα τοπικά μαγαζιά (απαλλαγές δημοτικών τελών, παραχώρηση επιπλέον κοινόχρηστων χώρων), ενώ τους προσφέρει δωρεάν διαφήμιση στην συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου, Επικοινωνία 94FM.

Σε ένα βήμα παραπέρα, ο Νίκος Μπάμπαλος καλεί τους εμπόρους του Ηρακλείου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα προνομίων της ανταποδοτικής ανακύκλωσης που πιλοτικά ο Δήμος έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες. Μέσα από τη δράση, τα τοπικά μαγαζιά θα μπορούν να παρέχουν εκπτώσεις και λοιπά προνόμια σε όσους Ηρακλειώτες ανακυκλώνουν, κερδίζοντας αμφότεροι, κάτοικοι και έμποροι.

Επιπλέον, ο δήμαρχος υπενθύμισε στον Σύλλογο ότι ο Δήμος εντάχθηκε στην πρωτοβουλία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών και παρέχει δωρεάν rapid covid tests στους ιδιοκτήτες, τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της πόλης αλλά και στα μέλη των οικογενειών τους (δηλώσεις συμμετοχής στο eea.gr).

Όλα αυτά όμως, όπως τόνισε ο Νίκος Μπάμπαλος, πρέπει να εφαρμόζονται με απόλυτο σεβασμό στη λειτουργικότητα της πόλης. Έτσι, ζήτησε από τον Σύλλογο να μεταφέρει στα μέλη του, ειδικά τις επιχειρήσεις εστίασης, να τηρούν τους κανόνες παραχώρησης των έξτρα χώρων για τραπεζοκαθίσματα ώστε να μένει επαρκής χώρος για τους πεζούς, ενώ από την πλευρά του δεσμεύθηκε να ενταθούν οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας (με διεκδίκηση βοήθειας και από την ΕΛ.ΑΣ.) για το παρεμπόριο και την παράνομη στάθμευση.

«Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το πλάνο της Κοινωνικής Συμμαχίας, το σχέδιο που η δημοτική μας αρχή έχει δημιουργήσει για να στηρίξει την τοπική αγορά προκειμένου να τονωθεί η οικονομία της πόλης, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Αυτό το κάνουμε με διαρκή διαβούλευση με τον Εμπορικό Σύλλογο ώστε να επικαιροποιούμε τις δράσεις μας, να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε απαιτήσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι παρών, είναι στο πλευρό των πολιτών και των επιχειρηματιών της πόλης», το σχόλιο του δημάρχου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU