Οι Αλαγιώτες της Νέας Ιωνίας για την Εξόδιο Ακολουθία του Γιώργου Τσοπανάκη

Την Πέμπτη, 17 Ιουνίου τελέσθηκε στον Ι. Ναό Αγ. Κων/νου & Ελένης Ν.Ιωνίας η Εξόδιος Ακολουθία του Γεωργίου Τσοπανάκη, γιου του τέως Προέδρου του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας Κώστα Τσοπανάκη, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ν.Ιωνίας, Ν.Φιλαδελφείας, Ν.Ηρακλείου & Ν.Χαλκηδόνας κ. Γαβριήλ.
Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:
=====
«Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης προπέμφθηκε στην αιωνιότητα ο αοίδιμος Αλαγιώτης και λίαν αγαπητός αδελφός Γεώργιος Τσοπανάκης. Την Πέμπτη 17 Ιουνίου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Ιωνίας η Εξόδιος Ακολουθία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, παρουσία του Τούρκου Προξένου στην Αθήνα κ. Mustafa Somuncu, της Δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου και μελών του ΔΣ Νέας Ιωνίας, εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων καθώς και μελών του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, του οποίου ο αοίδιμος υπήρξε ενεργό μέλος.
Ο αείμνηστος Γεώργιος Τσοπανάκης υπήρξε ένας άνθρωπος φωτεινός και εξαίρετος οικογενειάρχης με σπάνιο ήθος. Ως Διπλωματικός Ακόλουθος της ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Γκάνα, εργάστηκε με ακαταπόνητο ζήλο για την εδραίωση της ειρήνης και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπροσωπώντας επάξια την χώρα μας στο εξωτερικό.
Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος απευθύνει τα θερμότερα συλλυπητήριά της προς τους συγγενείς και τους οικείους του αειμνήστου Γεωργίου.
Είθε ο Αναστάς εκ των νεκρών Κύριος και Θεός ημών Ιησούς Χριστός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του.
Ακολουθεί ο επικήδειος λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γαβριήλ:
«Μακάριοι οἱ νεκροί οἱ ἐν Κυρίῳ ἀποθνήσκοντες ἀπ᾿ ἄρτι…ἵνα ἀναπαύσωνται ἐκ τῶν κόπων αὐτῶν· τά γάρ ἔργα αὐτῶν ἀκολουθεῖ μετ’ αὐτῶν» (Ἀποκ. ιδ’ 13).
Με ανείπωτη συγκίνηση και οδύνη, προσέρχομαι να απευθύνω ταπεινά τον τελευταίο χαιρετισμό στον εκδημήσαντα αδελφό μας Γεώργιο Τσοπανάκη.
Έναν άνθρωπο ξεχωριστό, έναν οικογενειάρχη εξαιρετικό, ιδιαίτερα χαρισματικό, που η πορεία της ζωής του, αν και δυστυχώς σύντομη, υπήρξε συναρπαστική, αφού βασίσθηκε στις θεμελιώδεις ευαγγελικές αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αλληλεγγύης, ενώ χαρακτηρίστηκε από αστείρευτο απόθεμα αγάπης για τον συνάνθρωπο.
Αισθάνομαι ότι τα λόγια είναι φτωχά. Πολύ φοβούμαι ότι θα τον αδικήσω με τις πενιχρές αναφορές μου στο πρόσωπό του και στον χαρακτήρα του, διότι πολύ απλά ο αγαπητός Γεώργιος ήταν ένας άνθρωπος αυθεντικός, ευγενικός στην ψυχή, απλός στους τρόπους, εύστροφος στο νου, δοτικός στην καρδιά, υποστηρικτικός και ιδιαίτερα καλοσυνάτος.
Αφιέρωσε την ζωή του στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, ακολουθώντας τους σκοπούς και τους στόχους της συνειδήσεώς του. Ως διπλωματικός ακόλουθος του ΟΗΕ αφοσιώθηκε στην εδραίωση της ειρήνης και στην προάσπιση της φιλίας, τιμώντας και εκπροσωπώντας επάξια την χώρα μας στο εξωτερικό.
Εργάστηκε με ακαταπόνητο ζήλο τόσο για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, και αυτό, μέσα από την πολυποίκιλη προσφορά του στα παιδιά της Αφρικής και με την αγόγγυστη συμμετοχή του στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα. Ο ίδιος πίστευε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία ή τις πολιτικές πεποιθήσεις και ότι οι ανάγκες των ανθρώπων υπερβαίνουν το σεβασμό για τα εθνικά σύνορα, εφαρμόζοντας έτσι o ίδιος έμπρακτα τον λόγο του Αποστόλου Παύλου: «Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ» (Γαλ. 3,28).
Αδιάσειστο στήριγμα σε όλη αυτή τον φιλάνθρωπο και παράλληλα συναρπαστικό του βίο είχε την πολυαγαπημένη του σύζυγο και τα δύο τέκνα του, από τους οποίους αντλούσε δύναμη και υπομονή. Από αυτούς λάμβανε αγάπη και προσέφερε αγάπη.
Εμπνεόμενος από τις αξίες και τις παραδόσεις, τις οποίες του κληροδότησαν τόσο ο αείμνηστος πατέρας του Κωνσταντίνος και η εκλεκτή μητέρα του Σοφία, όσο και οι αείμνηστοι Αλαγιώτες προπάτορές του φρόντισε όχι μόνο να τις φυλάξει αποκλειστικά για τον εαυτόν του ως προσωπική παρακαταθήκη, αλλά να τις μεταδώσει στα κράτη που υπηρέτησε και στους ανθρώπους που γνώρισε, φωτίζοντας μοναδικά την περιπέτεια και το μεγαλείο του Μικρασιατικού πολιτισμού.
Στο πρόσωπό του έφερε όλα τα χαρίσματα εκείνα που χαρακτηρίζουν και κοσμούν κάθε γνήσιο Μικρασιάτη, κάθε τέκνο της ένδοξης Ιωνικής γης, κάθε γνήσιο Αλαγιώτη.
Αλησμόνητε αδελφέ Γεώργιε, πορεύσου εν ειρήνη την αγαθή πορεία, αυτήν που οδηγεί στην αληθινή και ατελεύτητο ζωή. Τώρα βρίσκεσαι στη αιωνιότητα. Έχεις συνοδοιπόρους και εφόδια τις προσευχές της τοπικής μας Εκκλησίας, της πολυαγαπημένης συζύγου και των δύο σου τέκνων, καθώς και όλων των οικείων σου που προσήλθαν σήμερα να σου απευθύνουν το στερνό «χαίρε».
Το φως που έδωσες με την ζωή σου συνθλίβει το σκοτάδι του θανάτου.
Ο Χριστός μας δεν αφήνει στην ανυπαρξία τους αγαπημένους.
Καλό Παράδεισο!»
=====
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΘΩΜΑΪΔΟΥ ΕΚΦΩΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΛΟΓΟ:
«Όσοι συμμετέχουμε σε τέτοιες δυσάρεστες στιγμές, ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι είναι δύσκολο να απευθύνει κανείς μερικά λόγια και για τον κεκοιμημένο, τους συγγενείς και για τους παρισταμένους ανθρώπους που έρχονται να συλλυπηθούν, τους πονεμένους συγγενείς.
Αν και ξέρει τα εσωτερικά προτερήματα, όλες τις καλές διαθέσεις του εσωτερικού κόσμου του κεκοιμημένου, όμως ταυτόχρονα έχει και ένα σύνδεσμο μαζί του και δεν μπορεί εύκολα να εκφρασθή.
Μακαρία η οδός, η πορεύει σήμερον……
Και πράγματι κίνησες για τη μεγάλη οδό, την οδό της αιωνιότητας για να ανταμώσεις τον προσφιλή μας πατέρα σου, τον αγαπημένο και εκλεκτό μας Κώστα.
Περίλυπη η μάνα σου η Σοφία, η αδελφή σου η Έρση, η σύζυγος Λίζα, τα παιδιά σου, οι συγγενείς σου και οι φίλοι σου.
Ανήσυχο πνεύμα έθετες και θέτεις και σήμερα το ερώτημα; Αλήθεια γιατί έχουμε γεννηθεί;
Για να πεθάνουμε;
Ή έχουμε γεννηθεί για κάτι άλλο, την αιωνιότητα, πιο υψηλό, πιο ακατανόητο για τη συμβατική λογική, τον ορθολογισμό; Εσύ το απάντησες από πολύ νωρίς υλοποιώντας στο βίο σου εκείνο που ο Σοφοκλής βάζει στα λόγια της Αντιγόνης «Οὒτοι συνέχθειν, ἀλλά συμφιλεῖν», δε γεννήθηκα για να συμμερίζομαι το μίσος αλλά την αγάπη.
Κι εσύ Γιώργο έλαβες αγάπη από τους γονείς σου κι έδωσες αγάπη στην οικογένειά σου, στην πόλη σου τη Νέα Ιωνία, στον κόσμο ολάκερο γενόμενος πολίτης του κόσμου, εργαζόμενος στην πολύπαθη Αφρική.
Αγάπη, μια λέξη σκάνδαλο για πολλούς ανθρώπους σήμερα. Κι όμως εσύ την υπηρέτησες τολμηρά και αποφασιστικά, με πάθος και σύνεση, με ορμή και λογισμό.
Πνεύμα ορμητικό, αναζήτησες το διαφορετικό. Υπηρέτησες την πόλη σου, την αγάπησες και μετέφερες τα νάματα της ανατροφής σου στην οικογένειά σου αλλά και στην εργασία σου.
Ξέρω ότι είναι αβάσταχτος ο πόνος και η στεναχώρια που πρέπει να σου πούμε το τελευταίο Αντίο. Γιατί φεύγεις νέος έχοντας δυνατότητες να κάνεις και να προσφέρεις πολλά ακόμη, στη κοινωνία και στην οικογένεια σου. Ακέραιος με αγνότητα και περιέργεια μικρού παιδιού με αγάπη για όλους.
‘’Συμμερίζομαι’’ ‘’Συμπάσχω’’ ‘’Προσφέρω’’ ήταν οι αξίες σου.
Γι’ αυτό άφησες όλους εμάς που είχαμε τη τύχη να σε γνωρίσουμε από κοντά πολύ πιο φτωχούς και απαρηγόρητους.
Δούλευες πάντα αθόρυβα και σεμνά προσφέροντας ότι περισσότερο μπορούσες με ειλικρίνεια και συνέπεια. Ήσουν άριστος επαγγελματίας γιατί ήσουνα πάντα πολύ ενημερωμένος και συστηματικός Ήσουν πάντα υπεύθυνος, δεν ακολούθησες ποτέ υπόγεια διαδρομή.
Ήσουν για μας ο πολύτιμος, ο ανεκτίμητος φίλος. Η καλλιέργεια, η ευγένεια ,η κομψότητα και η ευθύτητα στους τρόπους σου, το επαγγελματικό σου ήθος, η καλοσύνη σου, η σωστή και ψύχραιμη κρίση σου, η οξύνοια, το χιούμορ σου ήταν βάλσαμο στη ψυχή μας. Λογάριαζες τη γνώμη του άλλου, σεβόσουν την παρουσία του.
Το πέρασμα σου απ’ τη ζωή, ήταν αέρας ποιοτικός.
Προνομιούχοι όσοι πορεύτηκαν πλάι σου. Η αφοσίωση σου στην οικογένεια σου και στους φίλους σου ήταν απεριόριστη.
Καλό ταξίδι Γιώργο μας Αγαπημένε, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας.
Θα μου επιτρέψεις να σε αποχαιρετήσω με στίχους μίας φίλης της οικογένειάς σου που σήμερα είναι εδώ ανάμεσά μας και με παρεκάλεσε να σου τους αφιερώσω.
Έφυγες. Και παντού σιωπή
Τα φύλλα στο χώμα, κομμάτια ψυχής
Στα μάτια η πίκρα, σταγόνες βροχής
Έφυγες και θα μας λείψεις
Θα έχουμε από σένα μόνο γλυκές αναμνήσεις
Και λόγια κρυμμένα βαθιά στην καρδιά,
αστέρα αγάπης
Και ήλιο από τα μάτια σου στη συννεφιά
Αιωνία η μνήμη σου»!
====
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΛΑΓΙΩΤΩΝ Ν.ΙΩΝΙΑΣ Κ. Γ. ΝΟΥΒΕΛΟΓΛΟΥ
«Σήμερα αποχαιρετούμε τον Γ. Τσοπανάκη, τον Γιώργο μας, που τόσο αναπάντεχα δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών, εκπρόσωπος 3ης & 4ης γενιάς Μικρασιατών, εκφράζω τόσο προσωπικώς όσο του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μελών μας την οδύνη, τα θερμά συλλυπητήρια και την συμπαράστασή μας στους οικείους του και ιδιαιτέρως στη μητέρα του Σοφία, με ευχή τη δύναμη του Θεού στον δρόμο της ζωής τους, χωρίς τον αγαπητό Γιώργο.
Ένα παιδί, γέννημα, θρέμμα Ν.Ιωνίας, ένα εκλεκτό μέλος της αλαγιώτικης κοινωνίας από δύο ιδιαίτερα καλλιεργημένους γονείς με εκπαιδευτική και κοινωνική μόρφωση – σου μετέδωσαν την αγάπη της μητρικής μας γης, τα ήθη και τα έθιμα, το πάθος της αληθινής φιλίας, χωρίς γεωγραφικά σύνορα της προσφοράς , της αναζήτησης, της επαφής σου με άλλους πολιτισμούς μέσα από ταξίδια ανά τον κόσμο, το διάβασμα και τη φιλοσοφία με σπουδές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, ως διδάκτωρ φιλοσοφίας, ανάπτυξης διεθνούς πολιτικής οικονομίας, ιδιαίτερα γλωσσομαθής, εργάστηκες στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, στον Ερυθρό Σταυρό και ως Διπλωματικός Ακόλουθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πρεσβεία στην Γκάνα.
Χαρισματικός οικογενειάρχης, στοργικός πατέρας δυο αγοριών, του Κωνσταντίνου και του Νικολάου, εκπροσώπησες τη χώρα μας, την πόλη μας την Ν.Ιωνία, την Αλάγια, επάξια όπου εργάστηκες, όπου και αν προσέφερες την γνώση και την ανιδιοτελή βοήθειά σου έως την 21η Μαΐου, του Αγ. Κωνσταντίνου, 1,5 χρόνο μετά την απώλεια του πατέρα σου, έφυγες άξαφνα τόσο νέος για αλαργινό ταξίδι.
Έφυγες τέλος άνοιξης, άφησες χειμώνα και πώς φίλε Γιώργο να σε αποχαιρετήσω, με την ψυχή αντίο να σου πω; Μεγάλη η οδύνη, τεράστιο κενό γιατί δεν ήσουν απλά το παιδί του Κώστα Τσοπανάκη εκ των ιστορικών ιδρυτικών οικογενειών του Συνδέσμου μας.
Ήσουν, θα είσαι ο Γιώργος, ο φίλος μας, ο ξεχωριστός, ο ανιδιοτελής, ο χαμογελαστός χωρίς καμία έπαρση, χωρίς ίχνος κακίας, με χιούμορ, με μία κουλτούρα ιδιαίτερα φιλοσοφημένη, δεινός ομιλητής, προσφέροντας αγάπη, εκτίμηση, στους γύρω σου, την χαρά μα και την τιμή του πνεύματός σου να είναι συνομιλητές και κυρίως φίλοι σου. Σε ευχαριστώ που ήμουν ένας από αυτούς.
Πώς να πιστέψουμε τώρα όλοι εμείς συγγενείς και φίλοι, από Ελλάδα και Εξωτερικό πως πια δεν θα είσαι πλάι μας στα ταξίδια στην Αλάγια, στην παρέα, στα γλέντια, στο μέλλον μας. Πώς;
Η παρέα θα βρίσκεται όμως στα μέρη που πηγαίναμε, μιλώντας, αναζητώντας εσένα, μα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο δίχως εσένα, με μια θέση πάντα να σε καρτερεί.
Καλό σου ταξίδι, Γιώργο».
====
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ MUSTAFA SOMUNCU ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ
και μίλησε με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια τόσο για την προσωπικότητα όσο και το έργο του ίδιου του Γιώργου Τσοπανάκη. Επεσήμανε δε, ότι παρευρίσκεται ως επίσημος απεσταλμένος του ίδιου του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας ειλικρινή συμπαράσταση τόσο προς την οικογένεια, όσο και στους πολίτες της Ν.Ιωνίας, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τους δεσμούς φιλίας που συνδέουν εδώ και πολλά χρόνια τις αδελφοποιημένες πόλεις Αλάγια και Ν.Ιωνία χάρη στην δράση του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας από τον οποίο προέρχονται και ο τέως Πρόεδρος Κώστας Τσοπανάκης, αλλά και ο γιος του, Γεώργιος Τσοπανάκης.
==========
ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΣΑΝ:
Ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. MUSTAFA SOMUNCU, η Δήμαρχος Ν.Ιωνίας κα Δέσποινα Θωμαΐδου, ο τέως Δήμαρχος Ν.Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, η Αντιδήμαρχος Γκ. Σακαλόγλου, η Αντιδήμαρχος Ελ. Χατζή, ο Αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Χατζησαββίδης, εκπρόσωποι από την παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φ. Τσοπάνογλου, Χρ. Αναμουρλόγλου, Εκπρόσωπος της Πολιτικής Παράταξης «Ενότητα για την Ν.Ιωνία» Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρ. Χατζηιωάννου, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αλαγιωτών (Γ. Νουβέλογλου, Π.Κότσογλου, Γκ. Σακαλόγλου, Ε. Χατζόγλου, Ε.Κουράκου, Κ. Αναμουρλόγλου, Μ.Καρτελιά), ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. & Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης κ. Λ. Χριστοδούλου, από το Σωματείο Ινεπολιτών- Κασταμονιτών η Γενική Γραμματέας κ. Σπανοπούλου, η Πρόεδρος Σμυρναίων κ. Ανθρακίδου & Μέλη Χ. Αθηνάκη, Ν.Κουδούνα, από την Πολιτιστική Ένωση Μικρασιατών Ν.Ιωνίας «Η Καππαδοκία» η Πρόεδρος κ. Κ. Μπρόλιου, από την Ένωση Σπάρτης οι κ. Ξένια Παλιόγλου & κ. Βασιλεία Ζαχαράκη και ο επίτιμος Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Δ. Κωστιδάκης.
Παραβέθηκαν επίσης: κ. Β.Γεωργιάδου Πρόεδρος Αντικαρκινικής, Κ. Στασινοπουλου, Ν.Χομπας Φυσιολατρικός Όμιλος Ν.Ιωνίας, Κ. Πολυκάρπου θεατρ.συγγραφέας, Απ. Καραγιαννης, Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου.
Θερμά συλλυπητήρια αποστέλλουν η χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας και η κ. Λέλα Μπανούση από την Ένωση Γυναικών «Θερμά συλλυπητήρια, δύναμη και κουράγιο στους οικείους του».
Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν ο Δήμαρχος της Alanya κ.Adem Murat YÜCEL, ο κ. Χασάν Σιπαχίογλου, οι: Μurat Levent Koçak, Mehmet Ali Dim, Nurkan Sasmaz, Yıldız Yücel, Melike Nazifoglu, η κ. Έφη Δημήτρουλα Σύμβουλος σχεδιασμού και υλοποίησης κοινωνικής πολιτικής για ευπαθείς ομάδες, Μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας & της οικογενείας Τσοπανάκη.
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΝΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Η Κ. ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΦΙΛΗ Γ.ΤΣΟΠΑΝΑΚΗ & ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΛΑΓΙΩΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
«Αποχαιρετούμε ένα αγαπητό μας μέλος. Ειλικρινά για εκείνους που έχασαν έναν αγαπητό τους άνθρωπο ξαφνικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το πώς νιώθουν και δυστυχώς δεν μπορούμε κι οι υπόλοιποι να βρούμε λόγια να μαλακώσουμε τον πόνο. Μπορούμε όμως να τιμήσουμε αυτόν που έφυγε θυμίζοντας σε όλους πόσο ξεχωριστός και αυθεντικός άνθρωπος ήταν.
Καθαρό βλέμμα με ειλικρινή ματιά και αφοπλιστική καμιά φορά ειλικρίνεια. Όμως ήξερες με ποιον είχες να κάνεις και αισθανόσουν και περηφάνια αν σε θεωρούσε φίλο. Άλλωστε και όλη του η διαδρομή σε γεμίζει περηφάνια με τη διάθεσή του για προσφορά στο σύνολο μέσα από τη δουλειά του που για εκείνον αποτελούσε λειτούργημα.
Μακάρι να μπορούσαμε να τα λέγαμε αυτά όταν θα ήμασταν όλοι ασπρομάλληδες και όχι τόσο νωρίς. Θέλω να πιστεύω ότι τους πολύ ιδιαίτερους ανθρώπους ο Θεός τους παίρνει κοντά του από νωρίς γιατί τους θέλει βοηθούς του εκεί ψηλά. Θα σε θυμόμαστε πάντα χαμογελαστό και ντόμπρο και φιλόσοφο, όπως ήσουν Γιώργο».
========
Συλλυπήθηκαν επίσης μετά στεφάνου επίσημοι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Ο.Η.Ε., ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Μustafa Somuncu.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU