Ηράκλειο – Γιώργος Παπαδημητρίου: Συνέντευξη Τύπου με παρουσίαση υποψηφιοτήτων «διεύρυνσης»

Στην παρουσίαση έξι υποψηφιοτήτων, των Γιάννη Αϊβάζη, Μαρίας Λουκέρη, Παναγιώτη Μπάκα, Στάθη Παπουτσή, Γιάννη Φίλανδρου και Ηλία Χαλκή, προχώρησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Ηράκλειο Αττικής και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαδημητρίου.

Κοινό χαρακτηριστικό των υποψηφιοτήτων αυτών είναι πως στο παρελθόν δεν είχαν βρεθεί στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Γιώργο Παπαδημητρίου, είναι δηλαδή υποψηφιότητες «διεύρυνσης».

Επίσης μπορεί στις δημοτικές εκλογές οι κομματικές ιδιότητες των αιρετών να υποχωρούν και να προτάσσονται αυτοδιοικητικά κριτήρια, ωστόσο είναι γνωστό πως ο Γιώργος Παπαδημητρίου είναι στέλεχος της ΝΔ, ενώ και οι 6 παραπάνω υποψηφιότητες προέρχονται από άλλους χώρους πλην του κυβερνώντος κόμματος.

Στην τοποθέτησή του, κατά την παρουσίαση των 6 υποψηφίων, ο Γ.Παπαδημητρίου μεταξύ άλλων, ανέφερε ακριβώς αυτό το σημείο και όπως είπε «είμαστε μια πολυσυλλεκτική παράταξη γι αυτό και συνδημότες μας από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους στελεχώνουν το  ψηφοδέλτιό μας.

Οι υποψήφιοι που ανακοινώνω απόψε είναι Ηρακλειώτες με διαδρομή στα κοινά της πόλης μας, με διάθεση για προσφορά,  μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες  και διαπιστώνουμε την ανάγκη για αλλαγή.

Την παράταξή μας την χαρακτηρίζουν τρεις λέξεις, σύνθεση, ένωση, συμπόρευση. Έτσι θα συνεχίσουμε για την πόλη που αγαπάμε. Ενωμένοι, γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε περισσότερα».

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος, ο οποίος ως γνωστόν έχει ανακοινώσει την στήριξη και τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παπαδημητρίου.

Κοινή δήλωση

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι έξι υποψήφιοι πήραν τον λόγο και με έναν μικρό χαιρετισμό αναφέρθηκαν στους λόγους της συμπόρευσης με τον επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Πολιτών».

Όπως σημειώνουν σε κοινή γραπτή τους δήλωση «Στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 συστρατευόμαστε με την Παράταξη, «Ηράκλειο Πολιτών» και τον υποψήφιο δήμαρχο, Γιώργο Παπαδημητρίου.

Η απόφασή μας αυτή εκπορεύεται από την ανάγκη αλλαγής στα δημοτικά πράγματα της πόλης, λόγω των προβλημάτων που έχουν σωρευτεί από την σημερινή Διοίκηση.  Ενδεικτικά αναφέρουμε:

-Την κακή οικονομική διαχείριση, την υπερχρέωση και τον διπλασιασμό του δανεισμού του Δήμου που αγγίζει πλέον τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

-Τις ανεφάρμοστες επί 9 χρόνια μεγάλες υποσχέσεις – εξαγγελίες του κ. Μπάμπαλου (υπογειοποίηση Μελίνας Μερκούρη, Λεωφόρος Ηρακλείου κλπ).  Τα μεγάλα ψέματα.

-Τις μικροπολιτικές λογικές περασμένων δεκαετιών στον τρόπο άσκησης πολιτικής.  Π.χ. σήμερα ολόκληρες περιοχές του Δήμου μας υφίστανται μια “προεκλογική ταλαιπωρία” και αναστάτωση από αμφιλεγόμενα έργα της τελευταίας στιγμής, τα οποία γίνονται εσπευσμένα τώρα και χωρίς προγραμματισμό, μόνο και μόνο για να γίνουν χρονικά κοντά στην προεκλογική περίοδο.

-Τον μεγάλο αριθμό αναθέσεων συμβάσεων με χαμηλές εκπτώσεις, σε τιμές εκτός αγοράς, που γεννούν ερωτηματικά και έχουν ως αντικειμενική συνέπεια την οικονομική ζημία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για το ταμείο του Δήμου.

-Το πιο σημαντικό όμως είναι η αλαζονεία, η υπεροψία και η παντελής έλλειψη κοινωνικής λογοδοσίας που χαρακτηρίζει τη σημερινή δημοτική Αρχή και τον κ. Μπάμπαλο προσωπικά, στον τρόπο άσκησης διοίκησης.  Δείγματα τέτοιων συμπεριφορών έχουν άλλωστε βιώσει, ουκ ολίγες φορές, τόσο οι πολίτες, όσο και οι υπάλληλοι του Δήμου.

Το Ηράκλειο Πολιτών αποτελεί μια ενωτική πολυσυλλεκτική παράταξη και  την απάντηση σ’ αυτήν την δυσμενή πραγματικότητα που ζει η πόλη μας.

Άλλωστε, κ. Μπάμπαλε, 33 χρόνια διοίκησης είναι πολλά.  Φτάνει πια…

Κρατώντας τις πολιτικές μας θέσεις και ταυτόχρονα σεβόμενοι τις αντίστοιχες όλων των συνυποψηφίων μας, χωρίς να προσποιούμαστε ότι είμαστε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε, δίνουμε τη μάχη για ένα καλύτερο Ηράκλειο, για το Ηράκλειο που μας αξίζει.

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γιάννης Αϊβάζης

Μαρία Λουκέρη

Παναγιώτης Μπάκας

Στάθης Παπουτσής

Γιάννης Φίλανδρος

Ηλίας Χαλκής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU