Σύλλογος Μεσσήνιων Ηρακλείου Αττικής: Επανατοποθέτηση προτομής Παπαφλέσσα

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στην πλατεία Ελευθερίας τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια της επανατοποθετημένης μαρμάρινης προτομής του ήρωα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, Γρ. Δικαίου Φλέσσα ή Παπαφλέσσα, όπου μαζί με λιγοστούς συμπολεμιστές του πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία του υπόδουλου ελληνισμού.

Με πρωτοβουλία και ενέργειες του Δ.Σ. Συλλόγου Μεσσηνίων πραγματοποιήθηκε η εκ νέου φιλοτέχνηση της μαρμάρινης προτομής του ήρωα, η οποία φιλοτεχνήθηκε από τον Μεσσήνιο γλύπτη Ιωάννη Γκούζο.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε μέσω του Συλλόγου από τους :

Ιδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια,

Μεσσηνιακή Αμφικτιονία και

από τον Επ. Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Στρατηγό Χαράλαμπο Λαλούση, υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Της επιμνημόσυνης δέησης χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, Ν. Ιωνίας, Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ .κ. Γαβριήλ, ο οποίος με τον υπουργό προστασίας του πολίτη, στρατηγό κ. Χαράλαμπο Λαλούση, τoν βουλευτή Ν.Δ. Β.τομέα κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, τον δήμαρχο της πόλης κ.Νίκο Μπάμπαλο, τον Γ.Γραμματέα της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας κ.Παναγιώτη Μπαζίγο και την πρόεδρο του Συλλόγου κ.Λίλιαν Σωτηροπούλου έκαναν τα αποκαλυπτήρια.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο σεβασμιότατος, ο υπουργός Προστασίας του πολίτη κ.Χαράλαμπος Λαλούσης, ο βουλευτής ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, εκπρόσωποι των περιφερειών, του Δήμου Καλαμάτας.

Από τον δήμο Ηρακλείου Αττικής παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Μαίρη Ιγγλέση, κ.Ντίνα Γεωργοπούλου και κ. Μαριάννα Ζούρου. Επίσης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ. Παπαδημητρίου Γεώργιος, κ. Παντελής Βλασόπουλος, κ. Κουτρούλης Κυριάκος, κ. Γιώργος Ζαχάρως και οι δημοτικοί σύμβουλοι: κ. Κατερίνα Ασημακοπούλου, κ. Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου, κ. Ηλίας Μοσχονάς, κ. Χρύσα Αγγελοπούλου, κ. Έφη Κανλή, κ. Σάκης Μήνας, κ. Μιλτιάδης Βαφειαδάκης, κ. Δημήτρης Τσαπραζλής, κ. Ευδοκία Βλαντή, κ. Χρήστος Τσουλουχάς, πρόεδροι και αντιπρόεδροι δημοτικών επιτροπών κ.Ματίνα Συνδουκά, κ.Παναγιώτης Σπηλιοπουλος και Λαμπρινή Κώτση καθώς και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Αρκάδων «Θ. Κολοκοτρώνης» και ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Ηρακλείου κ. Γιώργος Ζούνης.

Από την περιφέρεια Αττικής παρευρέθηκαν η κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, αντιπεριφερειάρχης Β.τομέα, ο κ. Ιωάννης Κεχρής, αντιπεριφερειάρχης υγείας και πρόνοιας και ο κ. Αλεξανδράτος Χαράλαμπος, αντιπεριφερειάρχης παιδείας.

Από την περιφέρεια Πελοποννήσου παρευρέθηκε ο κ.Άγγελος Χρονάς, αντιπεριφερειάρχης υγείας ενώ τον Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Φάβας.

Ακόμα παρόντες ήταν η Οργαν. Γραμματέας κ. Έφη Μπούνα , το μέλος κ. Μαρία Λιακάκη, πρόεδρος Σιδηροκαστριτών, ο κ. Γιώργος Μουνδρέας, πρόεδρος Πανμεσσηνιακής Ένωσης Αθηνών, ο κ.Σμύρνης Αναστάσιος, πρόεδρος Πελοποννησίων Γαλατσίου, η Γραμματέας πολ. συλλ. Αρφαρών Μεσσηνίων κ.Αντωνία Ρέππα και η κ. Έλενα Ι. Λαφαζάνου, ο κ. Σπύρος Κατσίρας πρόεδρος συλλόγου Ελληνομνήμονες, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πυλιων «το Ναυαρίνο» κ.Πόλα Πολάλη, ο υπεύθυνος Δράσεων «των Ντρέδων» κ. Σταύρος Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριφύλλιων Περιστερίου κ. Ιωάννης Ρούσσης, ο κ. Χριστόπουλος Γεώργιος αντιπρόεδρος ομοσπονδίας συλλόγων Τριφυλίας, ο πρόεδρος του συλλόγου Χωραιτών Αττικής «Ο ΝΕΣΤΩΡ» κ.Δημοσθένης Μπούμπας εκπρόσωποι λοιπών πολιτιστικών συλλόγων Αττικής και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε κατάθεση στεφάνων, ομιλίες – χαιρετισμούς από τους επίσημους, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση εθνικού ύμνου, απαγγελία ποιημάτων και παραδοσιακούς χορούς από τον πολιτιστικό σύλλογο Μεσσηνίας «οι φίλοι της παράδοσης», ενώ πλαισίωσε την εκδήλωση ο πολιτιστικός σύλλογος Νεδουσέων Καλαμάτας «ο Νικηταράς».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κεράσματα (αλμυρά – γλυκά-αναψυκτικά) για όλους τους συμμετέχοντες, ενώ γεύμα παρατέθηκε στους φιλοξενούμενους από την Μεσσηνία.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU