Κέλλυ Παπαϊωάννου: Μαζί με το λαό, ενάντια σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και φασισμό

Της Κέλλυς Παπαιωάννου* – Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Ηράκλειο δε δείχνουν τίποτα άλλο παρά το ότι η κυβερνητική επιθετικότητα μεγαλώνει σε όλα τα πεδία. Η πανευρωπαϊκή φασιστοσύναξη που είχε εξαγγελθεί από φασιστοειδή στο Δήμο μας είναι δεδομένο ότι θα εξελισσόταν ανενόχλητη, με τις πλάτες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών, αν δεν υπήρχε η κατακραυγή του λαού, οι δεκάδες αποφάσεις σωματείων και φορέων να την αποτρέψουν, να διοργανώσουν συλλαλητήριο καταδίκης του φασισμού και της συγκεκριμένης μαύρης συγκέντρωσης.

 

Την εξέλιξη αυτή την απέτρεψε η γενική λαϊκή κατακραυγή και μόνο. Άλλωστε, είναι πολύ πρόσφατο το γεγονός  της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός 23χρονου από φασίστες υποστηρικτές της Δυναμό Ζάγκρεμπ, με συμβολή και φασιστοειδών από τη χώρα μας, αφού πρώτα διέσχισαν ανενόχλητοι όλο το ηπειρωικό κομμάτι της χώρας και έδρασαν δολοφονικά κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Η κυβερνητική επιθετικότητα είναι η ίδια που βάζει κάθε μέρα τη σφραγίδα της στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που μιλά για «ελάχιστο ανθρωπιστικό κόστος» και για «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», δίνοντας διαπιστευτήρια σε ΝΑΤΟ-ΕΕ, που οπλίζουν το αιματοβαμμένο χέρι της κυβέρνησης Νετανιάχου, με αντάλλαγμα την αποκαλούμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας».

 

Είναι η ίδια επιθετικότητα που κράτησε στάση ανοχής, δηλαδή συνενοχής ακόμα και στο ψήφισμα του ΟΗΕ, εμπλέκοντας τον ελληνικό λαό πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη Μέση Ανατολή, παραχωρώντας φρεγάτες και βάσεις για να εξαπολύει το Ισραήλ μια κυριολεκτική γενοκτονία, την πιο βάρβαρη και αποτρόπαια των τελευταίων 75 χρόνων, όσο διάστημα κρατά η σφαγή των Παλαιστινίων. Είναι η ίδια επιθετικότητα που προμηνύει πιο σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο του λαού.

 

Η απαγόρευση της ΓΑΔΑ και για τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την 1η Νοέμβρη αποδεικνύει περίτρανα ότι η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της δε χάνουν ευκαιρία να εφαρμόσουν μέτρα καταστολής απέναντι στο λαϊκό κίνημα, να αμαυρώσουν τις εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά.

 

Ακραία έκφραση αυτής της καταστολής και των μηχανισμών που έχει το αστικό κράτος για να επιτίθεται στο λαό είναι το χτύπημα 16χρονης κοπέλας το Σάββατο 28/10, και η ακόλουθη προσπάθεια να συγκαλυφθεί το γεγονός, την ίδια στιγμή που το κορίτσι χαροπάλευε στο νοσοκομείο.

 

Το αποτρόπαιο γεγονός επανέφερε στο προσκήνιο την απαίτηση για άμεση κατάργηση των δυνάμεων καταστολής (βλ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΔΙΑΣ, ΟΠΠΙ κ.λπ.), καθώς και όλων των κατασταλτικών τεχνικών μέσων και υλικών που στοχεύουν τους αδύναμους και τον λαό.

 

Την ίδια στιγμή, μόνο οργή πρέπει να προκαλεί η όψιμη προσπάθεια των αστικών κομμάτων να εμφανιστούν ως «γνήσιοι αντιφασίστες», όταν διαχρονικά οι κυβερνήσεις κάνουν πλάτη στη δράση της Χρυσής Αυγής, όταν καθυστερούν σκόπιμα τη δίκη της, όταν χαϊδεύουν αυτιά φασιστών αποκαλώντας τους «παραπλανημένους» (η αείμνηστη φράση του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά…).

 

Καλούμε το λαό να μην τσιμπήσει στον όψιμο «αντιφασισμό» αυτών των κομμάτων που έχουν φιλοξενήσει χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς στα ψηφοδέλτιά τους, από τις βουλευτικές μέχρι τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, με κραυγαλέα παραδείγματα και στο δήμο μας.

 

Τους λέμε ότι δεν ξεπλένεται έτσι η αγαστή συνεργασία τους με δηλωμένους ακροδεξιούς και φασίστες. Τους λέμε ότι η αντιφασιστική πάλη του λαού δε χωράει σε δηλώσεις στήριξης του κράτους-σφαγέα της Παλαιστίνης, σε επικίνδυνες λογικές «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα σε θύτες και θύματα, με πρόσχημα το ΝΑΤΟϊκής έμπνευσης αφήγημα της ταύτισης της ταξικής πάλης ως «τρομοκρατίας» και των λαϊκών, αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων όπου γης ως «τρομοκρατών».

 

Η ασίγαστη έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και σε όσους σήμερα το «παίζουν» αντιφασίστες, ενώ έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια στα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επικίνδυνη εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού, έχουν χαιρετήσει την απαγόρευση κομμουνιστικών κομμάτων σε διάφορες χώρες.

 

Με βάση όλα αυτά, είναι παραπάνω από αναγκαία η στήριξη του καλέσματος του Σωματείου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σεφέρης, άλλων σωματείων και φορέων της Βορειοδυτικής Αθήνας, την 1η Νοέμβρη, στις 6:30 η ώρα στην πλατεία Σημηριώτη (Νέα Ιωνία), ενάντια στο μακελειό στην Παλαιστίνη και στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

 

Είναι η μόνη ηχηρή και γνήσια απάντηση απέναντι στην κυβερνητική αυθαιρεσία και καταστολή, απέναντι στη συγκάλυψη και τροφοδότηση του φιδιού του φασισμού, απέναντι στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια να αποσιωπηθεί η λαϊκή οργή για τα εγκλήματα στη Γάζα.

 

Η μετατροπή της αντιφασιστικής συγκέντρωσης σε κινητοποίηση ενάντια στο μακελειό στην Παλαιστίνη, που, μέρα τη μέρα, γίνεται πιο αποτρόπαιο, δείχνοντας το αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά φασισμούς και τρέφει κράτη δολοφόνους, είναι καίρια και αναγκαία.

 

Διευρύνει και φωτίζει το περιεχόμενο της αντίστασης στο φασισμό, που έχει την ίδια ρίζα με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που τσακίζεται μόνο με την πάλη ενάντια στην ίδια τη μήτρα του, το εκμεταλλευτικό σύστημα, σε όλες τις εκφάνσεις του.

 

Είναι απάντηση και πρέπει να είναι μαζική απέναντι στο δόγμα «νόμος και τάξη» που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, σήμερα και διαχρονικά, για να έχει λυτά χέρια να μακελεύει λαούς, να καταστέλλει απεργίες και αγώνες, να επιβάλλει αντιλαϊκά μέτρα, να ταΐζει κρυφά και φανερά το φασισμό και τα φερέφωνά του.

 

Την 1η Νοέμβρη, είμαστε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Με τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Για απεμπλοκή της χώρας από το έγκλημα. Για να μη βρίσκει έδαφος ο φασισμός. Συμμετέχουμε μαζικά, οργανωμένα, αποφασιστικά, στο συλλαλητήριο σωματείων και φορέων στις 6:30 στην πλατεία Σημηριώτη.

 

*Η Κέλλυ Παπαϊωάννου, είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU