Ηράκλειο Αττικής: Εισαγγελική έρευνα για τον σοβαρό τραυματισμό της 17χρονης

Απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε πολύ σοβαρά 17χρονη κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής εκδήλωσης στο Ηράκλειο Αττικής, το βράδυ του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου, θα αναζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

 

Με εντολή του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διερευνηθούν τα γεγονότα που προηγήθηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, στο σημείο επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Ηράκλειο Αττικής όπου βρέθηκε πεσμένη χωρίς τις αισθήσεις της στο οδόστρωμα η ανήλικη η οποία έφερε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

 

Ο κ. Ελευθεριάνος, στην παραγγελία του για την έναρξη της έρευνας, ζητά να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση του τραυματισμού προκύπτουν στοιχεία για την τέλεση των αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

 

Η εντολή του εισαγγελέα είναι να διενεργήσει την έρευνα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών υπό την εποπτεία εισαγγελικής λειτουργού η οποία ανέλαβε ήδη την προκαταρκτική εξέταση.

 

Ανάμεσα σε αυτά που η Εισαγγελία ζητά να γίνουν κατά προτεραιότητα είναι να ληφθεί, αμέσως μόλις αυτό είναι εφικτό, κατάθεση από την 17χρονη, η οποία νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς και από οικεία της πρόσωπα. Επιπλέον ζητείται να διαβιβαστούν όλα τα έγγραφα του ιατρικού φακέλου του κοριτσιού, ενώ προτεραιότητα δίνεται και στην αναζήτηση και συλλογή οπτικοακουστικού υλικού από τα επίμαχα σημεία στο Ηράκλειο Αττικής.

 

Να σημειωθεί ότι για τον τραυματισμό της 17χρονης, η πλευρά των συμμετεχόντων στην αντιφασιστική εκδήλωση φαίνεται να επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία, υποδεικνύοντας ομάδα της ΟΠΚΕ που δρούσε στην περιοχή. Όπως αναφέρεται σε σχετικές ανακοινώσεις, αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άγρια την 17χρονη.

 

Η ΕΛΑΣ υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται για τον σοβαρό τραυματισμό της 17χρονης, καθώς ισχυρίζεται ότι την βρήκαν στο έδαφος τραυματισμένη στο κεφάλι.

 

Το εν λόγω περιστατικό έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων, καθώς οι συγκεντρωμένοι από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν ότι η ανήλικη ξυλοκοπήθηκε από δυνάμεις της ΟΠΚΕ, κάτι που η Αστυνομία αρνείται, υποστηρίζοντας ότι το κορίτσι ήταν ήδη χτυπημένο, ενώ οι αρχές ισχυρίζονται ότι συνελήφθη για τη συμμετοχή της στα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τη συναυλία ανάμεσα στους αστυνομικούς και σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 

Ανακοίνωση τοπικού συλλόγου καθηγητών «Γ.Σεφέρης»

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ  Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ καταγγέλλει τον τραυματισμό 17χρονης κοπέλας στο Ν. Ηράκλειο που συμμετείχε σε αντιφασιστική συναυλία και σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Η νεαρή μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» με τραύμα στο κεφάλι και χτύπημα στον θώρακα.

Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας σε συγκεντρώσεις, πορείες. Απαιτούμε να γίνει διαλεύκανση τώρα των συνθηκών που οδήγησαν στον τραυματισμό της 17χρονης, να αποδοθεί τιμωρία στους υπεύθυνους και να μη συγκαλυφθεί  η προσπάθεια της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

Καλούμε όλους και όλες να δώσουμε την καλύτερη απάντηση για την καταστολή με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο των σωματείων και των μαζικών φορέων την Τετάρτη  1 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη. Να εντείνουμε τον αγώνα για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας ενάντια στην εχθρική πολιτική της κυβέρνησης, να απαιτήσουμε να απεμπλακεί  η χώρα μας από το μακελειό και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό.

 

Ανακοίνωση Κ.Σ. της ΚΝΕ

Καταδικάζουμε τον τραυματισμό 17χρονης κοπέλας που συμμετείχε σε αντιφασιστική συναυλία στο Ν. Ηράκλειο, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, προκλήθηκε μετά από επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων. Εδώ και τώρα πρέπει να διερευνηθούν οι αιτίες, οι συνθήκες και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Δεν θα περάσει καμία προσπάθεια συγκάλυψης ούτε αυτής ούτε άλλων υποθέσεων κρατικής βίας.

 

Σε μια περίοδο που φουντώνουν οι αντιδράσεις απέναντι στην επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, καταδικάζουμε την όξυνση της κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής σε δίκαιες διαμαρτυρίες εργαζομένων και νέων ανθρώπων.

 

Γι’ αυτό γίνονται ακόμα πιο επίκαιρες οι θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για άμεση κατάργηση των δυνάμεων καταστολής (βλ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΔΙΑΣ, ΟΠΠΙ κ.λπ.), καθώς και όλων των κατασταλτικών τεχνικών μέσων και υλικών που στοχεύουν τους αδύναμους και τον λαό. Να αποσυρθούν και να καταστραφούν οι “ΑΙΑΝΤΕΣ” και κάθε άλλο κατασταλτικό μέσο. Να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών του λαού και της νεολαίας.

 

Σε κάθε περίπτωση να απαγορευθεί η χρήση πυροβόλων όπλων όλων των τύπων εναντίον τους. Να απαγορευθεί, επίσης, στις διαδηλώσεις, πορείες και διαμαρτυρίες του λαού η ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων, χημικών, οι χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU