Δήμος Νέας Ιωνίας: Με λαμπρότητα και επετειακό χαρακτήρα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου

Με μια μεγαλειώδη παρέλαση επί της λεωφόρου Ηρακλείου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας, οι οποίες φέτος είχαν επετειακό χαρακτήρα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας.

 

Στις επετειακές εκδηλώσεις ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας αποτέλεσε η παρουσία της Δημάρχου Λευκονοίκου Ζήνας Λυσάνδρου, Δημοτικών Συμβούλων και μαθητών από τον αδελφοποιημένο Δήμο της Κύπρου.

 

Ο καθιερωμένος εορτάσμος ξεκίνησε με την Δοξολογία που τελέστηκε από τον Πανοσολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και η καθιερωμένη τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Άγαλμα της Μάνας το οποίο φέτος κοσμείται από εκθεσιακές αφίσες για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας.

 

Στη συνέχεια, οι επίσημοι μεταφέρθηκαν στην ειδική εξέδρα στην πλατεία Σημηριώτη και οι μαθητές για μια μεγαλοπρεπή παρέλαση επί της Λεωφόρου Ηρακλείου που γέμισε για μια ακόμη χρονιά συγκίνηση και περηφάνια τους γονείς και τους πολίτες της Νέας Ιωνίας.

Η μεγαλειώδης παρέλαση ξεκίνησε με το εντυπωσιακό εναρκτήριο πανό για τα 100 χρόνια Νέας Ιωνίας και ακολούθησαν τρεις μαθητές από το Δήμο Λευκονοίκου, για να συνεχίσουν πολιτιστικά/αθλητικά σωματεία και σχολεία τα οποία γνώρισαν την αποθέωση από χιλιάδες κόσμου! Ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου μας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Γκογκόση και με τη συμμετοχή της Παραδοσιακής Χορωδίας του ΟΠΑΝ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βαγγέλη Σαραντίδη.

 

H Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, στον πανηγυρικό που εκφώνησε τόνισε μεταξύ άλλων: «Η φετινή Εθνική επέτειος αποτελεί σπουδαίο ορόσημο καθώς συμπίπτει με τα 100 χρόνια από ίδρυση της Νέας Ιωνίας μας, από το 1923 όταν οι πρόγονοί μας Μικρασιάτες, ξεριζωμένοι πρωτοπάτησαν μια άγνωστη γη θεμελιώνοντας σε αυτή το βιό τους, τα σπιτικά τους, τα όνειρά τους.

 

Τιμή και δόξα στους αθάνατους προγόνους μας, που μας οδήγησαν στη φωτεινή ημέρα της λευτεριάς. Υποκλινόμαστε ταπεινά στο μεγαλείο της ψυχής τους. Η εθελοθυσία τους μας εμπνέει, μας διδάσκει και αποτελεί αιώνια πυξίδα για την στάση ζωή όλων μας, απέναντι στις αναμφισβήτητες αξίες της ζωής».

Τελετάρχες του φετινού εορτασμού ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κα. Ελένη Χατζή, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κα. Γεωργία Μπίμη-Ιωάννου με βοηθό τον κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαράκη, ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας.

 

Σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας στεφάνι κατέθεσαν η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαΐδου εκ μέρους του Δήμου Νέας Ιωνίας, η Βουλευτής του κόμματος “Ελληνική Λύση” κα. Αναστασία Αικατερίνη Αλεξοπούλου, ο κ. Ιωάννης Κατσαγκόλης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι κομματικών οργανώσεων, η κα. Σοφία Διαθεσοπούλου εκ μέρους της παράταξης “Δύναμη Προοπτικής”, ο επικεφαλής της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” κ. Χρήστος Κανλής, ο επικεφαλής της παράταξης “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία” κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ κ. Λούκας Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου κ. Νίκος Παπαδόπουλος, αντιπροσωπείες πολιτιστικών σωματείων, των Σωμάτων Προσκόπων και Οδηγών, καθώς και φορέων της πόλης.

 

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης, εκπρόσωποι των πολιτιστικών σωματείων και των τοπικών αρχών, όπως επίσης και πλήθος πολιτών.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU