Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια – Εδρεύει στο Β’ ΚΑΠΗ

Ένα πρότυπο Κέντρο Ημέρας, το οποίο θα εξυπηρετεί τα άτομα που νοσούν από άνοια και τους φροντιστές τους, εγκαινιάστηκε στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Το Κέντρο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας σε σύμπραξη με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και τη Δημοτική Αρχή της πόλης και ως στόχο έχει την υποστήριξη των ασθενών μέσα από προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και διευκόλυνσης των δυνατοτήτων επικοινωνίας τους.

Παράλληλα με το Κέντρο, το οποίο εδρεύει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 232), σε λειτουργία μπαίνει και ανάλογη Κινητή Μονάδα που θα προσφέρει υπηρεσίες κατ’ οίκον σε ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Τα εγκαίνια του Κέντρου πραγματοποιήθηκαν από την υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη, τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο, και την πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, δρ Παρασκευή Σακκά, ενώπιον των στελεχών του Δήμου, εκπροσώπων της Πολιτείας, πλήθους πολιτών αλλά και των εργαζομένων του Κέντρου Ημέρας που, πλέον, είναι στη διάθεση των ασθενών και των φροντιστών τους, όχι μόνο από την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς η δομή του Ηρακλείου είναι η μοναδική στα βόρεια προάστια.

«Στη χώρα μας 160.000 άτομα νοσούν από άνοια και άλλα 280.000 άτομα έχουν ήπια νοητική διαταραχή, που αποτελεί τον προθάλαμο της άνοιας. Αν υπολογίσουμε ότι για κάθε ασθενή επηρεάζεται η ζωή δύο έως τριών μελών της οικογένειας ως φροντιστές τους, η πάθηση αφορά σε 1 εκατ. Έλληνες. Σήμερα για να υποστηρίξουμε τους ασθενείς και τους φροντιστές τους εγκαινιάζουμε ένα Κέντρο Ημέρας και μία Κινητή Μονάδα για την άνοια στο Ηράκλειο Αττικής, που λειτουργεί δωρεάν για όλους τους πολίτες.», τόνισε στον χαιρετισμό της η υφυπουργός.

«Είναι χαρά και τιμή για το Δήμο μας να φιλοξενεί το πρώτο Κέντρο Ημέρας για την άνοια στην ευρύτερη περιοχή. Θέλουμε το Ηράκλειο πάντα να πρωτοπορεί, πόσο μάλλον όταν αφορά υπηρεσίες με κοινωνικό πρόσημο, με κατεύθυνση την Υγεία και την βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας», υπογράμμισε στο δικό του μήνυμα ο Νίκος Μπάμπαλος.

Η νέα δομή ιδρύεται μετά από διαγωνισμό, σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer Αθηνών, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU