Πατούλης: Αδριάνειο Υδραγωγείο & κλιματική αλλαγή μαζί & κυρίως μην ξεχνάτε: Κλιματική αλλαγή!

Μπορεί να θέλει μία ιδιαίτερη προσπάθεια να χωρέσεις στην ίδια δράση το Αδριάνειο Υδραγωγείο και την… κλιματική αλλαγή, αλλά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης τα κατάφερε.

Όπως μας ενημερώνει λοιπόν η Περιφέρεια Αττικής «με τον τερματισμό στη Δεξαμενή Κολωνακίου του υπεραθλητή Άγη Εμμανουήλ που έτρεξε συμβολικά τα πρώτα τριάντα χιλιόμετρα κατά μήκος όλης της διαδρομής του Αδριάνειου Υδραγωγείου, την επαναλειτουργία του οποίου έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής, ολοκληρώθηκε σήμερα (σ.σ. χθες Σάββατο 31/7) η πρώτη ακτιβιστική δράση της Περιφέρειας Αττικής».

Σε δηλώσεις του ο Γ.Πατούλης είπε μεταξύ άλλων ότι «εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού εργαζόμαστε και προσβλέπουμε στην ανάδειξη αυτού του ιστορικού Μνημείου, ταυτόχρονα όμως στηρίζουμε και το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Άγης Εμμανουήλ για την κλιματική αλλαγή.  Η κλιματική αλλαγή είναι ένα παγκόσμιο γεγονός, το οποίο οι κοινωνίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και όλοι μαζί να δράσουμε και να αντιδράσουμε ώστε να βελτιώσουμε την σημερινή κατάσταση. Η Περιφέρεια Αττικής έχοντας συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να δημιουργήσουμε μια “πράσινη” Περιφέρεια, αλλά και να εμφυσήσουμε στην συνείδηση των πολιτών, ότι σε αυτό το στόχο πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για ένα καλύτερο μέλλον, έναν βιώσιμο πλανήτη για τα παιδιά μας. Δυστυχώς τα σημάδια δεν είναι καλά! Ιδιαίτερο πρόβλημα, στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής είναι η έλλειψη νερού. Το νερό είναι αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας πολύ πριν χαρακτηριστούμε homo sapiens και κανείς δε θέλει να φανταστεί την πιθανότητα να στερηθεί το νερό τη στιγμή που το έχει ανάγκη. Η Περιφέρεια Αττικής θέλει να στηρίξει αυτή τη δράση γιατί νοιάζεται για το περιβάλλον, τα παιδιά της και το αύριο».

 Δεν χρειάζεται φυσικά να θυμίσουμε ότι για πολλοστή φορά (έχουμε χάσει τον λογαριασμό) ο Περιφερειάρχης Αττικής φροντίζει να καλύπτει προληπτικά τα νώτα του, σε περίπτωση φυσικής καταστροφής: Κλιματική αλλαγή, κλιματική αλλαγή, κλιματική αλλαγή!

Εννοείται φυσικά πως αυτό ισχύει… μετά την εκλογή του ως Περιφερειάρχης Αττικής. Πριν την εκλογή του, έφταιγε για όλα η τότε διοίκηση της Περιφέρειας…  Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μην περιμένετε να γίνει και τίποτα σοβαρό σ αυτόν τον τόπο, πέρα από επικοινωνιακές διαχειρίσεις, φωτογραφίες και ταρατατζούμ…

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU