Πέτρος Αϊβάζης – Περιφέρεια Αττικής, Βόρειος Τομέας: Τα λάθη, οι παραλείψεις και η ανικανότητα έχουν δημιουργήσει δυσφορία στους πολίτες

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητοί φίλοι και φίλες, Η παράταξη μας, Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό, συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δημιουργικής πορείας στην Περιφέρεια Αττικής.

Ξεκινήσαμε με επικεφαλής την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις για αποτελέσματα, λύσεις και έργο.

Σκληρή δουλειά- Στρατηγική- Πρόγραμμα- Μέθοδος- Διαφάνεια!

Αυτά ήταν τα συστατικά του έργου που υλοποιήσαμε από το 2010 έως το 2014, στην τελευταία μας θητεία, για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη κοινωνία για όλους.

Δεσμευτήκαμε και κάναμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Οι πολίτες της Αττικής πλέον γνωρίζουν και μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες συγκρίσεις σε όλους τους τομείς.

Βάλαμε στόχους και τους πετύχαμε, ορίσαμε προτεραιότητες και τις τηρήσαμε.

Σε αντίθεση με όσα έζησαν την τελευταία πενταετία οι πολίτες, που είδαν υποσχέσεις να ξεχνιούνται, δεσμεύσεις να γίνονται αέρας και ελπίδες να διαψεύδονται.

Εμείς υλοποιήσαμε πρωτοβουλίες και δράσεις σε όλα τα επίπεδα: υποδομές, κοινωνία, απασχόληση, καθημερινότητα, περιβάλλον, αθλητισμός, παιδεία, πολιτισμός, υγεία.

Πορευτήκαμε με συνέπεια, συναίνεση, διάλογο και δημιουργική δράση, τόσο στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών – Πειραιώς, όσο και στην Περιφέρεια Αττικής, με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, παρεμβάσεις και σημαντικά έργα ουσίας, με αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.

Μείναμε στην Αυτοδιοίκηση και σεβόμενοι πάντα τη λαϊκή ετυμηγορία υπηρετήσαμε τους πολίτες από οποιαδήποτε θέση – δεν λείψαμε ποτέ, δεν φύγαμε ποτέ. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, διεκδικώντας τη στήριξη όλων των ενεργών και σκεπτόμενων πολιτών της Αττικής.

Τα λάθη, οι παραλείψεις και η ανικανότητα έχουν δημιουργήσει δυσφορία στους πολίτες. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με χρεωκοπημένες λογικές που ως μόνο σκοπό έχουν να επιβαρύνουν τον πολίτη και να μας γυρίζουν σε συμπεριφορές του χθες.

Η χαμηλή ποιότητα των υπηρεσιών που μας παρέχονται, η λογική των “κολλητών”, τα μεγάλα λόγια και τα φτωχά έργα, αντί να εξυπηρετούν, ταλαιπωρούν.

Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια σε λάθη και αστοχίες , ειδικά τώρα που βιώνουμε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας. Θα πρέπει να αποκατασταθεί ξανά η σχέση Περιφέρειας – Πολίτη έξω από τα πλαίσια πελατειακών συναλλαγών και μεθοδεύσεων. Να ξεφύγουμε από την λογική από τον “επαγγελματισμό” της πολιτικής και να την μετουσιώσουμε σε χώρο προσφοράς και συμμετοχής στα κοινά.

Η Περιφέρεια πρέπει να ξαναβρεί την χαμένη αξιοπιστία της, πάνω από όλα με ευγένεια, ανθρωπιά και κατανόηση κάτι που δυστυχώς δεν χαρακτηρίζει την σημερινή Αρχή.

Το σημαντικότερο κομμάτι στην Διοίκηση της Περιφέρειας είναι η σωστή διαχείριση και το σωστό νοικοκύρεμα στα οικονομικά, για να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές πρωτοβουλίες των συμπολιτών μας και να συμπληρώσουμε τις δομές κοινωνικής προστασίας.

Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε αυτή τη δημιουργική πορεία. Να συνεχίσουμε το σημαντικό μας έργο, με την ίδια συνταγή επιτυχίας:

-σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και τις ανάγκες των πολιτών

-πλήρη διαφάνεια

-στοχευμένες δράσεις

-συνεργασία με όλους τους Δήμους

Για τις μεγάλες αλλαγές και ανατροπές απαιτείται συμμετοχή, αλληλεγγύη και πάνω από όλα ειλικρίνεια.

Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους και έχοντας βαθιά επίγνωση της παρούσας κατάστασης και μη μπορώντας να μείνω αμέτοχoς, συστρατεύομαι με το Συνδυασμό «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» του Γιάννη Σγουρού στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, στην προσπάθεια δημιουργίας μιας σοβαρής, αναπτυξιακής και προοδευτικής εναλλακτικής για το αύριο της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Θεωρώ ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός έχει αποδείξει έμπρακτα το ειλικρινές και ανιδιοτελές ενδιαφέρον του για τον τόπο, ενώ παράλληλα προτείνει, συζητά και διαβουλεύεται ένα τολμηρό κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Επιπρόσθετα, αντιλαμβανόμενος την μεγάλη επιθυμία για αλλαγή από την κοινωνία, καλώ να έρθουν μαζί μας όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες που προβληματίζονται με την κατάσταση που έχει περιέλθει η Περιφέρεια σε μια κοινή Συμμαχία με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Δώστε μας την ευκαιρία και να μας κρίνετε.

Για να μπορέσουμε να σας κοιτάξουμε στα μάτια …

 

Με εκτίμηση

Πέτρος Αϊβάζης

 

Ο Πέτρος Αϊβάζης είναι  Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα,  με την παράταξη « Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» και επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη  Γιάννη Σγουρό

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU