Πρωτοβουλία Αττικής ενάντια στο θάψιμο & την καύση απορριμμάτων – Νέο συλλαλητήριο στις 29 Μάη

Για τη μοτοπορεία και το συμβολικό αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής στις 22/5 και το

 νέο συλλαλητήριο στις 29 Μάη – μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στην καύση – στην πλατεία Ηρώ στην Πετρούπολη, 11.30πμ

Μαζική και επιτυχημένη ήταν η μοτοπορεία ενάντια στην εγκληματική πολιτική της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη διαιώνιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής που διοργανώθηκε το Σάββατο 22 Μάη. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αττικής σωματείων, συλλογικοτήτων, αγωνιστ(ρι)ών ενάντια στο θάψιμο και την καύση απορριμμάτων στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα ενόψει της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης Ενάντια στην Καύση Απορριμμάτων.

 

Στη μοτοπορεία που ξεκίνησε από το σταθμό του προαστιακού στα Άνω Λιόσια και ολοκληρώθηκε με το συμβολικό αποκλεισμό για περίπου μισή ώρα  του ΧΥΤΑ Φυλής συμμετείχαν περισσότερα από 40 αυτοκίνητα και μηχανές καθώς και δεκάδες αγωνιστές, συνδικαλιστές, νεολαίοι και κάτοικοι της περιοχής. Εκτός από την Πρωτοβουλία Αττικής σωματείων, συλλογικοτήτων, αγωνιστ(ρι)ών ενάντια στο θάψιμο και την καύση απορριμμάτων, το παρών έδωσαν επίσης εκπαιδευτικά σωματεία [ΣΕΠΕ Αιγάλεω, ΣΕΠΕ Ηρώ Κώσταντοπούλου – Ανω Λιόσια Ζεφύρι Φυλή, ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου, ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων Ζεφύρι Φυλή], η Πρωτοβουλία Αγώνα για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, η Χωματερή STOP, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και ο Βοτανικός Κήπος.

 

Οι συγκεντρωμένοι με τα συνθήματα και τις ομιλίες τους στην πύλη του ΧΥΤΑ Φυλης έκαναν σαφές ότι τόσο η κυβέρνηση με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, όσο και η περιφερειακή αρχή Πατούλη, επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις της Φυλής και σχεδιάζουν παρόμοια μοντέλα και σε άλλες περιοχές. Προκρίνουν την ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση, το θάψιμο και το άκρως επικίνδυνο για την υγεία κάψιμο, την κερδοφορία των επιχειρήσεων και τη μετακύλιση του κόστους στα φτωχά στρώματα. Γι αυτό και πρέπει να κλείσει άμεσα ο μεγαλύτερος ΧΥΤΑ στην Ευρώπη καθώς και όλες οι συνοδές εγκαταστάσεις και να σταματήσει άμεσα το σχέδιο επέκτασης των χωματερών και σε άλλες περιοχές της Αττικής όπως το Σχιστό και το Γραμματικό. Σήμερα είναι πιο αναγκαίος από ποτέ ο συντονισμός της δράσης των τοπικών συλλογικοτήτων και ένα κίνημα που θα γράφει στις σημαίες του «Ούτε κάψιμο-ούτε θάψιμο», έξω οι ιδιώτες και το κέρδος και θα προτάσει τη δημόσια διαχείριση με τη μείωση και την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

 

Η μαζική ανταπόκριση του λαού της Δυτικής Αθήνας στη μοτοπορεία είναι ένα πρώτο θετικό μήνυμα στις μάχες που έρχονται. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι το Σάββατο 29 Μάη που έχει οριστεί ως η μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στην καύση των απορριμμάτων και θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας (Θεσ/νίκη, Βόλος, Κρήτη, Εύβοια και αλλού).

Καλούμε  στη συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώ στην Πετρούπολη, στις 11:30πμ και στην πορεία που θα ακολουθήσει στις γειτονιές μας.

 

ΟΧΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΜΕΑ και ΚΑΥΣΗ

Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

 

Πρωτοβουλία σωματείων, συλλογικοτήτων, αγωνιστ(ρι)ών Αττικής ενάντια στο θάψιμο και την καύση απορριμμάτων

email επικοινωνίας protovoulia.aporimata@gmail.com

Facebook : Πρωτοβουλία Αττικής ενάντια στο θάψιμο και την καύση απορριμμάτων

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU