Reader: Έχουν σχέση τα αλλεπάλληλα επεισόδια σε περιοχές γύρω από το Ηράκλειο Αττικής με το φασιστικό ακροδεξιό κάλεσμα της 1ης Νοεμβρίου;

Πηγή: reader.gr – Νίκος Δεμισιώτης – Σε συναγερμό βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία ενόψει της νεοναζιστικής – φασιστικής συγκέντρωσης που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο Ηράκλειο Αττικής.

 

Την ημέρα εκείνη συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκτέλεση των χρυσαυγιτών Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη, που έπεσαν νεκροί έξω από τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης στη λεωφόρο Ηρακλείου.

 

Με αυτό το γεγονός ως αφορμή εδώ και αρκετούς μήνες έχει υπάρξει ένα κάλεσμα σε νεοναζιστικές και φασιστικές ομάδες από το εξωτερικό προκειμένου να δώσουν το παρών στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Από την Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, εκτιμούν πως εδώ και μέρες αρκετοί νεοναζί έχουν έρθει στην Ελλάδα από το εξωτερικό και διαμένουν στα Βόρεια προάστια της Αθήνας.

 

Ίσως, έτσι να εξηγούνται και τα αλλεπάλληλα επεισόδια που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες νύχτες σε περιοχές όπως το Γαλάτσι, η Πεύκη, το Μαρούσι και το ΚΑΤ όπου ομάδες φασιστών συγκρούονται με αντίστοιχες ομάδες αναρχικών που έχοντας γνώση όλων των παραπάνω περιπολούν στις συγκεκριμένες περιοχές και τους αποτρέπουν από το να κυκλοφορούν ανενόχλητοι.

 

Μέχρι στιγμής τα επεισόδια αυτά ήταν μικρής έκτασης και έντασης αλλά η συχνότητα με την οποία σημειώνονται έχει προκαλέσει προβληματισμό και για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί σημαντικά οι περιπολίες αστυνομικών.

 

Την ίδια ώρα, συλλογικότητες του Αναρχικού / Αντιεξουσιαστικού χώρου, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και τοπικοί παράγοντες έχουν καλέσει σε αντισυγκεντρώσεις (από το μεσημέρι μέχρι και νωρίς βράδυ) προκειμένου να παρεμποδίσουν τη διενέργεια της φασιστικής εκδήλωσης.

 

Η ανησυχία που υπάρχει στην ΕΛΑΣ ήταν τέτοια που αργά χθες (σ.σ. Τετάρτη 25/10) το απόγευμα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Αστέριος Μαντζίωκας, εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση από τις 6 το πρωί της 1-11-2023 έως τις 6 το πρωί της 2-11-2023, στο Νομό Αττικής (εξαιρούνται τα νησιά του Αργοσαρωνικού)!

 

«Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και «αντισυναθροίσεων» από ομάδες αντίπαλων θέσεων. Επιπλέον, επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές εξαγγελίας πραγματοποίησης συναθροίσεων, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται τόσο η διεξαγωγή ανάλογων συναθροίσεων, όσο και η ταυτόχρονη παρουσία σε κλίμα πόλωσης συγκεντρωμένων ομάδων» αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.

 

Παράλληλα, από προχθές (σ.σ. Τρίτη 24/10), το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ηρακλείου Αττικής ομόφωνα αποφάσισε (στην τελευταία του συνεδρίαση) να απαγορεύσει τη φασιστική συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη την 1η Νοεμβρίου 2023 στα όρια της πόλης.

 

Με την ίδια απόφαση καλεί το αρμόδιο Υπουργείο και την κυβέρνηση να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στη δράση των φασιστικών οργανώσεων, να προστατέψουν την ελεύθερη πολιτική βούληση και να μεριμνήσουν για την προστασία της πόλης, του κοινωνικού συνόλου και των πολιτών, καθώς ο Δήμος από μόνος του είναι αδύνατον να αποτρέψει τη συγκέντρωση αυτή.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU