Συγκεντρώσεις 1η Νοεμβρίου: Νέο κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία Σημηριώτη – εμμένουν για Ηράκλειο άλλοι φορείς

Διαφορετικές είναι οι προσεγγίσεις των φορέων που καλούσαν σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις την 1η Νοεμβρίου (με αφορμή το πανευρωπαϊκό κάλεσμα συγκέντρωσης νεοναζιστών στο Ηράκλειο Αττικής την ίδια μέρα – Διαβάστε ΕΔΩ: Ηράκλειο Αττικής: Αντιδράσεις για την ακροδεξιά πανευρωπαϊκή συγκέντρωση της 1ης Νοεμβρίου – UPDATE )  στα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά σχετικές απαγορεύσεις της ΕΛ.ΑΣ. – διαβάστε ΕΔΩ: Ηράκλειο Αττικής – ΕΚΤΑΚΤΟ: Απαγορεύει η ΓΑΔΑ τις δημόσιες συναθροίσεις Χρυσαυγιτών και εθνικιστών και τις σχετικές αντισυγκεντρώσεις την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου

 

Συγκεκριμένα οι φορείς που βρίσκονται κοντά στις θέσεις του ΚΚΕ, αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν την συγκέντρωσή τους στο Ηράκλειο Αττικής, και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Ηρακλείου και Ιφιγενείας, στα όρια με τη Νέα Ιωνία, αλλά αφενός να την μεταφέρουν στο κέντρο της Νέας Ιωνίας, στην πλατεία Σημηριώτη, αφετέρου να της προσδώσουν και μία ακόμη διάσταση, αυτή της εναντίωσης στην εμπλοκή της χώρας μας στην στρατιωτική εμπλοκή στην Παλαιστίνη και της συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό.

 

Από την άλλη, οι φορείς που βρίσκονται κοντά στις θέσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εμμένουν στην απόφασή τους να πραγματοποιήσουν την συγκέντρωσή τους στη λεωφόρου Ηρακλείου 420 (εκεί που ήταν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής) με πορεία προς το Παλαιό Ηράκλειο.

 

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι ανεξαρτήτως της χθεσινής απόφασης της ΕΛ.ΑΣ., αυτό δεν είχε και δεν έχει καμία πιθανότητα να συμβεί στην πράξη, όπως έχει δείξει και η προϊστορία παρόμοιων καλεσμάτων τα προηγούμενα χρόνια, αφού οι αστυνομία με ισχυρές δυνάμεις κλείνει τη λεωφόρο Ηρακλείου αρκετά χαμηλά, απαγορεύοντας την πρόσβαση προς την Ηρακλείου 420.

 

Διαβάστε παρακάτω τις δύο ανακοινώσεις.

 

 

Σύλλογος Καθηγητών Π.Ε. «Γ.Σεφέρης»

Συνεχίζουμε μαχητικά! Όλοι στη συγκέντρωση σωματείων και φορέων ενάντια στο μακελειό στην Παλαιστίνη και την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, την Τετάρτη 1η Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στη Νέα Ιωνία, στην πλατεία Σημηριώτη.

 

Οι αποφάσεις που πήραν πολλές δεκάδες σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής μας, η γενική αντίδραση και κατακραυγή του λαού και της νεολαίας για την «πανευρωπαϊκή φασιστική συνάντηση», οδήγησε έστω και πολύ καθυστερημένα την κυβέρνηση να απαγορεύσει αυτήν την προκλητική επιδίωξη των μαντρόσκυλων του συστήματος. Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος του εργατικού – λαϊκού κινήματος και στην αντιμετώπιση του φασισμού. Επιβεβαιώθηκε δηλαδή πως μπορούμε και να τους απομονώσουμε και να τους μπλοκάρουμε.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, γιατί έχουμε το δίκιο !

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της Β/Δ Αθήνας,  τον λαό της περιοχής μας να εντείνει τον αγώνα του για τις ζωτικές ανάγκες και τα δικαιώματά του, ενάντια στην εχθρική πολιτική της κυβέρνησης. Να επαγρυπνεί ενάντια στο «αυγό του φιδιού» που το αμολάνε όποτε θέλουν να φοβίσουν το λαό. Να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και να πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη δολοφονία του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ και τους συμμάχους του.

Καλούμε σε  συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στη Νέα Ιωνία (πλατεία Σημηριώτη) γιατί έχουμε διαλέξει σωστή πλευρά: Είμαστε με το δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης να αποκτήσει πατρίδα και καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που έχει μπλέξει μέχρι τα μπούνια τη χώρα μας στον πόλεμο. Παραδίδει μεταξύ άλλων τη βάση της Ελευσίνας για ορμητήριο των φονιάδων, ενώ προκλητικά λέει πως πρέπει να υπάρχει « λογικό ανθρώπινο κόστος…». Σε πόσες χιλιάδες νεκρά παιδιά φτάνει άραγε το ύψος αυτού του «ανθρώπινου κόστους»;;;;

Διαδηλώνουμε και απαιτούμε :

  • Να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ.
  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στο μακελειό, να αποσυρθεί η φρεγάτα «Ψαρά» από τις πολεμικές επιχειρήσεις και να μη δοθεί η Ελευσίνα ως ορμητήριο για τα νέα εγκλήματα του ΝΑΤΟ.
  • Να υλοποιηθούν οι σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και της ελληνικής Βουλής που προβλέπουν την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους στην Παλαιστίνη, τις οποίες όλες οι κυβερνήσεις έχουν φροντίσει διαχρονικά να τις θάψουν.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ καλεί όλα τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας που ήδη είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής στην αντιφασιστική συγκέντρωση :

να μετατρέψουμε την απόφαση μας σε ακόμη πιο ενεργητική συμμετοχή σε ένα μεγάλο ποτάμι αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταγγελίας της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο.

Επίσης καλούμε και άλλα σωματεία και φορείς να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες όπως ο Σύλλογός μας που προτρέπει εκπαιδευτικούς και  μαθητές μέσα στις τάξεις να φτιάξουν μια ζωγραφιά για τα παιδιά της Παλαιστίνης.

 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Το δίκιο το έχουν οι λαοί και θα νικήσουν

 

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή – ΚΕΕΡΦΑ

Η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ άνοιξε το δρόμο – Δεν θα περάσει η απαγόρευση των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων στη 1 Νοέμβρη.

Η χθεσινή εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων στο Ηράκλειο, που πραγματοποιήθηκε εν όψει των αντιφασιστικών συλλαλητηρίων την 1η Νοεμβρίου, γέμισε, ασφυκτικά μέσα και έξω, την αίθουσα της Βίλλα Στέλλα , από δεκάδες μέλη φορέων, συλλογικοτήτων, δημοτικών παρατάξεων και αντιφασίστες.

 

Ούτε η προκλητική απαγόρευση των αντιφασιστικών διαδηλώσεων στη 1 Νοέμβρη, που ανακοινώθηκε λίγη ώρα πριν την εκδήλωση, ούτε τα φασιστικά τρικάκια και οι βρωμιές που έγραψαν νεοναζί στο χώρο της εκδήλωσης, πτόησαν τους αντιφασίστες/ριες, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι θα δώσουν μαζικά το παρών στις ερχόμενες κινητοποιήσεις.

 

Το εύρος των ομιλητών στην εκδήλωση είναι ενδεικτικές του ξεσηκωμού. Την εκδήλωση άνοιξε ο Νεκτάριος Χάινταρ, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων και ειδικευόμενος γιατρός στο ΨΝΑ και ακολούθησαν οι ομιλίες της Μάγδα Σκούντζου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 4ου ΓΕΛ Ηρακλείου, της Μαρίζα Χριστοφίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου, της Βίκυ Βασιλάτου, πρόεδρος Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, της Δήμητρα Λιναρδάκη, δικηγόρος – νομική υποστήριξη σε πρόσφυγες/ισσες στα σύνορα και σε επιζώντες από το ναυάγιο στη Πύλο, και του Κώστα Παπαδάκη, Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από μια σειρά δημοτικά σχήματα και φορείς της περιοχής.

Την Παρασκευή 27/10 η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων καλεί στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, στου Ψυρρή, σε πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης που αφορά την επίθεση που είχε δεχτεί η ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου από νεοναζί το 2021.

 

Το Σάββατο 28/10 θα γίνει αντιφασιστική παρέμβαση στη μαθητική παρέλαση, στις 11.00 πμ στα Τρία Αστέρια και το απόγευμα οργανώνεται, από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό και τη στήριξη φορέων και συλλογικοτήτων, αντιφασιστική συναυλία στο θεατράκι της πλατείας στο σταθμό του ΗΣΑΠ Ηρακλείου, στις 7.00 μμ, με συμμετοχή πολλών ροκ και χιπ χοπ συγκροτημάτων: Τσιμέντο, Hijack, Coyote’s Arrow, Thee Holy Strangers, Θανάσιμος, Χαρά – Ladele, Dustbowl, Stolen Mic, Dury Dava.

 

Την 1η Νοέμβρη έχουν καλεστεί αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, στις 4μμ στη Λεωφ. Ηρακλείου 420 και στις 6μμ στην συμβολή Λ. Ηρακλείου και Ιφιγένειας με πορεία προς το Παλαιό Ηράκλειο.

 

Η ανακοίνωση της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, στη 1 Νοέμβρη, από την ΕΛΑΣ με εντολή της κυβέρνησης, είναι μία τεράστια πρόκληση για το δημοκρατικό και αντιφασιστικό αίσθημα του λαού του Ηρακλείου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση που με την πολιτική του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, της στήριξης στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ που απειλεί με γενοκτονία τους Παλαιστίνιους, στρώνει το έδαφος για τους φασίστες, χρησιμοποιεί την αντιδραστική “θεωρία των δύο άκρων” εξισώνοντας την συγκέντρωση των ναζί με τις συγκεντρώσεις που καλούν η ΚΕΕΡΦΑ, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, συνδικάτα, Ενώσεις Γονέων, εκπαιδευτικοί και φορείς.

 

Εξισώνει τα θύματα του φασισμού με τους ναζί δολοφόνους, καταλήγει να “κάνει πλάτες” στους φασίστες, όπως έγινε στη Ν. Φιλαδέλφεια, και να δαιμονοποιεί το αντιφασιστικό κίνημα και τις διαδηλώσεις του ως “διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής”.

 

Ο λαός του Ηρακλείου δεν πρόκειται να πειθαρχήσει σε τέτοιες απαγορεύσεις.

Η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή και στις δύο συγκεντρώσεις. Για να πλημμυρίσουμε, και πάλι, τους δρόμους του Ηρακλείου και να στείλουμε το μήνυμα, σε κυβέρνηση και φασίστες, ότι ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία δεν θα περάσουν, λευτεριά στη Παλαιστίνη, η θέση των φασιστών είναι στους υπονόμους και στις φυλακές.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU