Σάκης Γαλανάκος: Τα ψιλά γράμματα των ασφαλιστηρίων στο προσκήνιο

Είναι γεγονός ότι ολοένα και αυξάνεται η ζήτηση για ασφαλιστήρια νοσοκομειακής  περίθαλψης, ασφαλιστήρια  ζωής, συνταξιοδοτικά κατοικίας  κ.ά. σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός.

Τι πρέπει να προσέχει κανείς κατά την σύναψη του συμβολαίου:

-Γενικούς και ειδικούς όρους

-Ιατρικό ιστορικό

-Εξαιρέσεις

-Παροχές

Σήμερα θα πούμε δύο λόγια για τις εξαιρέσεις των συμβολαίων υγείας.

Στα ασφαλιστήρια υγείας υπάρχουν οι γενικές εξαιρέσεις που αφορούν μαζικά όλους όσους επιλέξουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα και υπάρχουν και οι ειδικές εξαιρέσεις που αφορούν τον  ασφαλιζόμενο του προγράμματος. Οι ειδικές εξαιρέσεις έχουν να κάνουν με παθολογικά ευρήματα που αποτυπώνονται στο ιατρικό ιστορικό καθώς και στο βιβλιάριο υγείας. Θέλει μεγάλη προσοχή στην χρονική διάρκεια των εξαιρέσεων  γιατί υπάρχουν εξαιρέσεις για όλη την διάρκεια της ασφάλισης αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις που παύουν να ισχύουν μετά από κάποια χρόνια.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε το ειδικό βάρος που έχει η αμοιβαία εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια μεταξύ του ασφαλισμένου και του ασφαλιστικού πράκτορα. Έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις ότι ο ασφαλισμένος δεν γνωρίζει εξ αρχής τις γενικές και ειδικές εξαιρέσεις του ασφαλιστηρίου και δυστυχώς το μαθαίνει όταν βρίσκεται σε νοσηλεία .

Συνεπώς είναι πιο αποτελεσματικό και χρηστικό για τον κάθε υποψήφιο ασφαλισμένο να συγκρίνει προγράμματα υγείας με τα εξής κριτήρια  και με την παρακάτω σειρά

Α.εξαιρέσεις

Β.παροχές

Γ.κόστος

Την επόμενη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε για την ορθή συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού.

Μπορείτε αν θέλετε μπορείτε να στέλνετε ερωτήσεις και απορίες για θέματα ιδιωτικής ασφάλισης, ΕΔΩ.

 

 

*Ο Σάκης Γαλανάκος είναι διακεκριμένος ασφαλιστικός πράκτορας με πιστοποιήσεις στα ασφαλιστικά και επενδυτικά προιόντα με 20ετή εμπειρία και με συνέπεια στους ασφαλισμένους.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU