Ο τοπικός σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ.Σεφέρης» για το αντιπολεμικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο σε Ν. Ιωνία και Ηράκλειο Αττικής

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία έγιναν σε Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», στην οποία συμμετείχαν με αποφάσεις τους πάνω από 40 σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής.

Χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στο μακελειό στη Γάζα και στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και παράλληλα με αποφασιστικότητα διαμήνυσαν στους φασίστες ότι στο Ν. Ηράκλειο της Ηλέκτρας Αποστόλου και τη Ν. Ιωνία του μπλόκου της Καλογρέζας, δεν έχουν τόπο να σταθούν.

Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής κάλεσαν τον λαό και τη νεολαία να εντείνουν τον αγώνα τους για τις ζωτικές ανάγκες και τα δικαιώματά τους, ενάντια στην εχθρική πολιτική της κυβέρνησης. Να επαγρυπνούν ενάντια στο “αυγό του φιδιού” που το αμολάνε όποτε θέλουν να φοβίσουν το λαό. Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και να πρωτοστατήσουν στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ και τους συμμάχους του.

«Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Επίσης φώναξαν συνθήματα κατά του φασισμού όπως «είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «ούτε στο Ηράκλειο, ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Όταν η μεγάλη πορεία έφτασε στο μνημείο της κομμουνίστριας Ηλέκτρας Αποστόλου στο Νέο Ηράκλειο ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του ΔΣ της  Ένωσης Γονέων και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας τόνισε πως, «από δω λέμε στους φασίστες ότι στο Ν. Ηράκλειο της Ηλέκτρας Αποστόλου και τη Ν. Ιωνία του μπλόκου της Καλογρέζας δεν έχουν τόπο να σταθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση είχε δημιουργήσει κλίμα αστυνομοκρατίας στην περιοχή, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε σταθμούς του Ηλεκτρικού και στους γύρω δρόμους.

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία.

Μιλώντας στην συγκέντρωση η πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» Ντιάνα Λιάκου υπογράμμισε ότι, «σήμερα με τη μεγαλειώδη μας συγκέντρωση απαντάμε στην καταστολή, στην κυβερνητική συγκάλυψη των φασιστών και στη συντονισμένη προσπάθεια κυβέρνησης και ΜΜΕ να αποκρύψουν το αποτρόπαιο έγκλημα που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας. Σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας με τον λαό της Παλαιστίνης που εδώ και δεκαετίες βιώνει μια πραγματική γενοκτονία, με εκατόμβες νεκρών, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, φυλακίσεις και βασανισμούς από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που τώρα πνίγει στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα με 8.500 ήδη χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, στην πλειοψηφία τους παιδιά, γυναίκες και αμάχους».

Στην συνέχεια της ομιλίας της η Ντιάνα Λιάκου ανάφερε ότι, «εμείς οι δασκάλες και οι δάσκαλοι των παιδιών έχουμε ευθύνη απέναντι στη νέα γενιά, παλεύουμε να εφοδιάσουμε τους μαθητές μας με αξίες όπως η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, ο αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο του λαού!

Μας πνίγει η αδικία για τη δολοφονία των μικρών παιδιών, που ξεθάβονται μέσα από τα ερείπια που ισοπέδωσαν οι βόμβες, που δεν θα πάνε σχολείο, που δεν θα μεγαλώσουν έστω σε αυτό τον σκληρό κόσμο. Είναι εξοργιστικό να παρακολουθούμε τους γονείς να γράφουν τα ονόματα των παιδιών στο σώμα τους για να τα αναγνωρίσουν. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε στους μαθητές μας λέγοντας την αλήθεια, να αξιοποιήσουμε τη δράση που αποφάσισε ο Σύλλογός μας «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» «Μια ζωγραφιά για την Παλαιστίνη», να σταθούμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους σήμερα εδώ, την Κυριακή 5 Νοέμβρη στις 11 π.μ., στο Σύνταγμα και σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση».

Και η ομιλήτρια κατέληξε τονίζοντας, «(Τους λέμε) Συναγωνιστές το δίκιο το έχουν οι λαοί και θα νικήσουν! Το δίκιο είναι χαραγμένο στων λαών τη μνήμη! Νίκη στον αγώνα που δίνει η Παλαιστίνη! Καλή δύναμη στους αγώνες μας!».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Κώστας Τούκας, γραμματέας του παραρτήματος Νέας Ιωνίας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μεταξύ άλλων ανάφερε ότι, «εδώ και 25 μέρες το κράτος του Ισραήλ μαζί με ΝΑΤΟ και ΕΕ σφάζουν τον παλαιστινιακό λαό και παράλληλα προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή είναι η απάντηση στην επίθεση της Χαμάς και ότι πρέπει να συνταχθούμε μαζί τους. Λες κι η ιστορία ξεκίνησε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, λες κι από το 1948 έως σήμερα η ιστορία ήταν μια λευκή κόλλα χαρτί, χωρίς την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, χωρίς εποικισμούς, χωρίς δολοφονίες».

«Εμείς απαντάμε ότι δε μας πείθουν», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε, στεκόμαστε στο πλευρό της Παλαιστίνης μέχρι να σταματήσει το έγκλημα».

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου δημοτικού σχολείο Ν. Ιωνίας αρχικά τόνισε ότι, «δεν δεχόμαστε κανέναν εξισωτισμό φασιστικών και αντιφασιστικών συγκεντρώσεων και είμαστε εδώ, σε μόνιμη επαγρύπνηση για να ξεκουμπιστούν οι φασίστες από την Νέα Ιωνία, το Νέο Ηράκλειο και τελικά από παντού.

Καταγγέλλουμε την αστυνομοκρατία που υπάρχει στην περιοχή εδώ και μέρες, που έφτασε στο σημείο να τραυματιστεί προχθές μια 17χρονη κοπέλα που συμμετείχε σε αντιφασιστική συναυλία. Της ευχόμαστε γρήγορα περαστικά. Ζητούμε να διερευνηθούν οι αιτίες του τραυματισμού της και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη».

Συνεχίζοντας ο Π. Αλέπης σημείωσε ότι, «είμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ξεκινάμε λέγοντας πως το κύριο θέμα είναι η Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Το δικαίωμα αυτού του λαού να έχει πατρίδα κόντρα στην 70χρονη και πλέον κατοχή από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η κυβέρνηση της χώρας μας λοιπόν είναι με αυτό το κράτος, με αυτά τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα που δολοφονούν τον παλαιστινιακό λαό. Στέλνει φρεγάτα στην Ανατολική Μεσόγειο που εμπλέκεται άμεσα στις νατοϊκές επιχειρήσεις, παραδίδει στρατιωτικές βάσεις, τρέχει πρώτη να μιλήσει για το προκλητικό «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και συνεχίζει πιο επαίσχυντα λέγοντας «να προσεχθεί το ανθρώπινο κόστος». Σαν δεν ντρέπονται, αλλά ποιος έχασε την ντροπή του για να την βρουν οι νατοϊκοί που θέλουν να αναποδογυρίζουν την πραγματικότητα με τα ασταμάτητα fake news. Εδώ φτάσανε στο σημείο να καταψηφίσουν στον ΟΗΕ, πρόταση για ανθρωπιστική εκεχειρία. Δεν έχει πάτο ο νατοϊκός βούρκος….»

Και ο Π. Αλέπης κατέληξε επισημαίνοντας ότι, «δεν κάνουμε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε ακόμη πιο μαζικά. Σήμερα διαδηλώνουμε στην Νέα Ιωνία και στο Νέο Ηράκλειο. Δε σταματάμε ούτε μέρα, σε σχολεία, χώρους δουλειάς, γειτονιές. Την Κυριακή στις 11 η ώρα κατακλύζουμε το Σύνταγμα στην συναυλία και μετά στην πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία. Το σύνθημα Λευτεριά στην Παλαιστίνη θα ακούγεται κάθε μέρα όλο και πιο δυνατά».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU