Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: «Το Δημοτικό συμβούλιο της Ν. Ιωνίας απέρριψε ψήφισμα συμπαράστασης στον λαό της Παλαιστίνης!»

Μέσα σε κλίμα έντασης, προσωπικών προκλητικών ύβρεων,  υστερικών και ανιστόρητων επιθέσεων  προς τον επικεφαλής δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, από τους γνωστούς Αποστολόπουλο – Χριστοδούλου, με αφορμή της κατάθεσης δύο  ψηφισμάτων της ΛΑ.ΣΥ,  το πρώτο εναντίον της φασιστικής παρασύναξης στον Δήμο Ηρακλείου και το δεύτερο εναντίον της σφαγής του παλαιστινιακού λαού πραγματοποιήθηκε η 31η  συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ν. Ιωνίας, τη Δευτέρα 30/11/23.

Τελικά, η απόφαση του Δ.Σ. θα καταγραφεί ως  μία μαύρη σελίδα στα πεπραγμένα του Δήμου μας αφού:

Α) Η δικαιολογία (σύμφωνα με τους τύπους και όχι με την ουσία)  του προέδρου του Δ.Σ. ότι, μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές το Δημοτικό συμβούλιο έχει μεταβατικό, υπηρεσιακό  χαρακτήρα και αν δεν υπάρχει ομοφωνία δεν μπορεί να εκδοθεί ψήφισμα

και Β)  η  άρνηση του νεοεκλεγέντος  δημάρχου κ. Μανούρη να υιοθετήσει το παραπάνω ψήφισμα, με βάση τη λογική των ίσων αποστάσεων, ότι τα εθνικά θέματα χρειάζονται μία ιδιαίτερη διατύπωση σε ό, τι αφορά τη χρήση βίας καθώς και  την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων  που προωθούν  και οι δύο  εμπόλεμοι, ο  λαός της Παλαιστίνης  και τα σωματεία της περιοχής μας  που διοργάνωσαν κινητοποίηση αλληλεγγύης στερήθηκαν  τη συμπαράσταση του Δημοτικού μας συμβουλίου.

Το λαϊκό κίνημα όμως έχει ξεπεράσει τη λογική  της ίσης απόστασης απέναντι στο θύμα, ( οι χιλιάδες νεκροί και ακρωτηριασμένοι Παλαιστίνιοι  στην πλειοψηφία τους ανήλικα παιδιά ) και στον θύτη ( το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ και τη δολοφονική του κυβέρνηση).

Ας μείνουν, μπροστά σε μία σφαγή, στην απέναντι πλευρά της ιστορίας όσοι προφασίζονται κενά στον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. και προσεκτικές, ευγενικές, διπλωματικές διατυπώσεις για να μη θιγούν οι νατοϊκές κυβερνητικές επιλογές.

Όσο για τους προβληματικούς αντικομμουνιστές που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο για να βγάλουν τα συμπλεγματικά απωθημένα τους, ας τους  καμαρώσουν όσοι επέλεξαν να τους υποστηρίξουν και να προβληματιστούν. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουν στάση ζωής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα  βρίσκεται πάντα με τη πλευρά του μαχόμενου ταξικού εργατικού – λαϊκού κινήματος και με τους όπου γης αδικημένους και αντιστεκόμενους  απέναντι στα εγκλήματα των ισχυρών του πλούτου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU