Το ΚΚΕ για το αντιπολεμικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου στη Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο Αττικής

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες αγωνιστές της περιοχής μας που διαδήλωσαν  στη Νέα Ιωνία και στο Νέο Ηράκλειο στο μεγάλο αντιπολεμικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο.  Είναι σίγουρο πως η δύναμή του λαού βρίσκεται στην ακόμη μεγαλύτερη οργάνωσή του στα σωματεία, στους μαζικούς λαϊκούς φορείς, στη συμμετοχή του στην πάλη και στον αγώνα. Για την καταδίκη της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο και των προκλητικών και απάνθρωπων τοποθετήσεων της κυβέρνησης «του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα που δεν πρέπει να υπερβεί κάποιο όριο». Για την απόρριψη της θεωρίας των τάχα «ίσων αποστάσεων» του ΣΥΡΙΖΑ που τελικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ξέπλυμα στους ισραηλινούς και νατοϊκούς φονιάδες. Για την πάλη για τα δικαιώματά και τις ανάγκες μας σε όλα τα ζητήματα, στα οποία η κυβέρνηση εξαπολύει μια διαρκή επίθεση, με τελευταίο «επεισόδιο» τη νέα φοροεπιδρομή στους αυτοαπασχολούμενους.

  Το ΚΚΕ καταγγέλει την αστυνομοκρατία, την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού της περιοχής για πολλές μέρες από τις δυνάμεις καταστολής, τις αθρόες προσαγωγές ανθρώπων που ήθελαν να διαδηλώσουν ενάντια στην «φασιστική συνάντηση», όπως και τον τραυματισμό της 17χρονης κοπέλας που πήρε μέρος σε μια αντιφασιστική συναυλία. Μιλάμε για τις ίδιες δυνάμεις που πριν λίγους μήνες «δεν πήραν είδηση» πως 200 φασίστες διέσχισαν 3 κράτη και τελικά δολοφόνησαν έναν άνθρωπο στην περιοχή μας, αλλά τρέχουν να κυνηγήσουν τους αγωνιστές που διαδηλώνουν ενάντια στους πλειστηριασμούς. Aν κάποιοι πιστεύουν πως με τέτοιους τρόπους θα σταματήσουν το λαϊκό ποτάμι της οργής και της αγανάκτησης είναι  για μια ακόμη φορά γελασμένοι. Απαιτούμε την κατάργηση όλων των δυνάμεων καταστολής και των τεχνικών μέσων που χρησιμοποιούνται για να χτυπούν το λαό.

 Καλούμε το λαό της περιοχής μας ακόμη πιο συσπειρωμένα και μαζικά να συμμετάσχει την Κυριακή 5/11 στο Σύνταγμα, στη μεγάλη συναυλία και συγκέντρωση των σωματείων και μαζικών φορέων. Να στηρίξει τις πρωτοβουλίες που παίρνουν φορείς της περιοχής όπως σύλλογοι δασκάλων και γονέων για να ακουστεί παντού το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

 Είμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Οι λαοί δεν είναι τρομοκράτες. Τρομοκράτες και δολοφόνοι είναι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ και συνένοχοι όσοι τους στηρίζουν.

Τομεακή Επιτροπή Β/Δ Αθήνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU