Ηράκλειο – Νέα Ιωνία: Πραγματοποιήθηκαν οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις – Ηρεμία στις 2 πόλεις – ΒΙΝΤΕΟ

Έστω και μετ’ εμποδίων, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις τόσο στο Ηράκλειο Αττικής, όσο και στη Νέα Ιωνία, με αφορμή την ακροδεξιά πανευρωπαϊκή συγκέντρωση στα πρώην γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Ηρακλείου για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

 

Από νωρίς βρισκόντουσαν κυρίως στο Ηράκλειο Αττικής, αλλά και στη Νέα Ιωνία, ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις με κύριο στόχο να μην έρθουν σε επαφή οι ακροδεξιοί με τους αντιφασίστες και κατά δεύτερο λόγο να μην πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις.

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν στήσει μπλόκα σε αρκετά σημεία, με τον πρώτο στόχο, ευτυχώς για τις δύο πόλεις, να επιτυγχάνεται απόλυτα και να μην υπάρχουν επεισόδια – τουλάχιστον μέχρι νωρίς το βράδυ.

 

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, με δεδομένη και την παρουσία φασιστικών στοιχείων, μετά και τα πρωινά γεγονότα, όπου συνελήφθησαν Ιταλοί ακροδεξιοί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

Ωστόσο και οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις τελικά πραγματοποιήθηκαν, έστω και χωρίς απόλυτη ελευθερία στο που ακριβώς θα γίνουν, όπως στο Ηράκλειο που απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην πλατεία, αλλά οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν έξω από τον σταθμό των ΗΣΑΠ με τα πανό και τα συνθήματα τους.

 

Περιορισμοί υπήρξαν και έξω από τον σταθμό στα Πευκάκια, όπου διαδηλωτές ήθελαν να κατευθυνθούν προς το Ηράκλειο, ενώ υπήρξαν και μερικές προληπτικές προσαγωγές.

Πορεία και μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Νέα Ιωνία στην πλατεία Σημηριώτη μετά από κάλεσμα δεκάδων φορέων.

 

Άγνωστο παραμένει εάν τελικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη λεωφόρο Ηρακλείου 420, σύμφωνα με το πανευρωπαικό ακροδεξιό κάλεσμα.

 

Δείτε βίντεο από τις συγκεντρώσεις και από ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών εδώ:

 

Φωτογραφίες: facebook, X, Marios Lolos

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU