Σύλλογος καθηγητών “Γ.Σεφέρης”: “Στον χώρο της ΕΡΙΟΤΕΚ πρέπει να ανεγερθεί σχολικό συγκρότημα”

Εν μέσω καλοκαιριού, ο χώρος  της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ  στη Νέα Ιωνία – Ο.Τ. 425 ( φερόμενος ως  ιδιοκτησία  του επιχειρηματικού ομίλου Κ. ΜΗΤΣΗ ), ο οποίος  έχει χαρακτηριστεί με απόφαση δημοτικού συμβουλίου από το 2004 ως ΧΩΡΟΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ, κινδυνεύει  να   αποχαρακτηριστεί, ύστερα από προσφυγή του  εν λόγω ομίλου  και αντί για σχολική χρήση να μετατραπεί σε οικοδομήσιμο  οικόπεδο για άλλη χρήση.

Η  ευθύνη βαρύνει τη δημοτική αρχή της κ.  Θωμαΐδου, η οποία με καθυστέρηση έξι μηνών (!) φέρνει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο,  την αποδοχή ή όχι,  της άρσης της απαλλοτρίωσης  που απαιτούν οι ιδιοκτήτες, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας απάντησης.

Με τις κινήσεις της αυτές η σημερινή  διοίκηση του Δήμου, όπως και η ολιγωρία όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών για αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου και σύνταξη σχετικής μελέτης για την κατασκευή σχολικών κτηρίων,  όχι μόνο επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη τεράστια έλλειψη  της σχολικής στέγης στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, αλλά ουσιαστικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φερόμενων ιδιοκτητών αναγνωρίζοντάς τους το δικαίωμα να προχωρήσουν  στα όποια….. κερδοφόρα σχέδια για τον επιχειρηματικό τους όμιλο.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε ακτίνα λίγων μέτρων από  το  οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ στο 7ο και 9ο Νηπιαγωγείο τα νήπια και τα προνήπια κάνουν μάθημα σε προκάτ και isobox, το 23ο Νηπιαγωγείο λειτουργεί σε χώρους του 7ου δημοτικού , το οποίο και αυτό είναι ένα πολύ παλιό σχολείο με αρκετά κτηριακά προβλήματα. Στον μακρύ κατάλογο των κτηριακών προβλημάτων της πόλης να προσθέσουμε το Διαπολιτισμικό, το Ειδικό σχολείο (ΣΜΕΑΕΑ) , που τα μαθήματα ειδικοτήτων γίνονται στον διάδρομο ,τα 2-13 Νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε μια παλιά οικία κλπ….

Η δημοτική αρχή   όλα αυτά τα χρόνια, στον ίδιο και χειρότερο δρόμο με τις προηγούμενες, ταυτίζεται με τις κεντρικές αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές επιλογές και δεν κάνει απολύτως τίποτα για τη διεκδίκηση πόρων από το κράτος τόσο για διεκδίκηση οικοπέδων και την αξιοποίηση του ήδη χαρακτηρισμένου Ο.Τ. 425, όσο και για την ανέγερση νέων σχολικών αιθουσών στον Δήμο ο οποίος  αντιμετωπίζει οξυμένα το πρόβλημα σχολικής στέγης. ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΙΟΤΕΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ  ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!

Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. συμμετέχουμε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο .

Δε συναινούμε στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και απαιτούμε  να μην προχωρήσει κανένας αποχαρακτηρισμός οικοπέδου που προορίζεται για σχολική στέγη. Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τον λαό του δήμου να διεκδικήσουμε τώρα την ανέγερση όλων των αναγκαίων, σύγχρονων σχολείων και την ενίσχυση και αναβάθμιση των υπαρχόντων. Σχολεία με πλήρη εξοπλισμό, με μόνιμο προσωπικό που θα καλύπτουν τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης των μαθητών μας.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU