Σύλλογος εκπαιδευτικών “Γ.Σεφέρης”: “Επασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια στη Ν.Ιωνία”

Μαζική και δυναμική κινητοποίηση στον ΔΕΔΔΗΕ  στο Γαλάτσι, ενάντια στη διακοπή ρεύματος σε άνεργη γυναίκα με ανήλικο παιδί ΑμεΑ, διοργανώσαμε το πρωί της Πέμπτης 26/1 σωματεία και φορείς της Νέας Ιωνίας, καθώς και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Με την παρέμβαση  τα σωματεία μας πέτυχαν να γίνει δεκτή η επανασύνδεση ρεύματος μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και να γίνει ρύθμιση της οφειλής σε πλαίσια που να μπορεί να ανταπεξέλθει.

Η συγκεκριμένη περίπτωση ανέδειξε, πέρα από τους υπέρογκους λογαριασμούς, το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που τον πετάνε εκτός κοινωνικού τιμολογίου, καθώς ενώ αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες των σπιτιών, δεν προσαρμόστηκαν τα όρια για τους δικαιούχους. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί δικαιούχοι να μένουν εκτός της ρύθμισης, χωρίς να έχει αυξηθεί το εισόδημά τους.

Με το πέρας της κινητοποίησης, η Ντιάνα Λιάκου, πρόεδρος του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ», δήλωσε:

«Σήμερα είμαστε εδώ δεκάδες μέλη σωματείων και μαζικών φορέων της Ν. Ιωνίας κάνοντας πράξη τις αποφάσεις μας , δηλαδή ότι  η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και δε θα αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, το σκοτάδι και το κρύο. Είναι ντροπή σήμερα, στη Ν. Ιωνία, σε μητέρα άνεργη με   παιδί ΑμΕΑ ο ΔΕΔΔΗΕ να της κόβει το ρεύμα και να της ζητάνε ένα υπέρογκο ποσό για να διακανονιστεί η οφειλή. Όμως, με την αποφασιστική παρέμβαση των σωματείων και των μαζικών φορέων της Ν. Ιωνίας, με τη δυναμική σημερινή κινητοποίηση, πετύχαμε να επανασυνδεθεί το ρεύμα στην οικογένεια.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων,  που στο όνομα της “πράσινης ανάπτυξης” χαρατσώνουν κάθε μέρα το λαό μας. Σήμερα χιλιάδες είναι τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και ζουν με τον φόβο της διακοπής του ρεύματος, όταν την ίδια στιγμή πριμοδοτούν με πακτωλό χρημάτων τους μεγάλους ενεργειακούς ομίλους και επενδυτές.

Δε θα σταματήσουμε εδώ. Καλούμε το λαό της περιοχής μας να έρθει σε επαφή με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, να υψώσουμε “τείχος προστασίας” για κάθε λαϊκό άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά. Ένας για όλους και όλοι για έναν!».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU