Ηράκλειο: Δεν θέλει να γίνονται οικοδομικές εργασίες εν ώρα λειτουργίας των σχολείων ο «Γ.Σεφέρης»

Την αντίθεση του στο να γίνονται οικοδομικές εργασίες στα σχολεία του Ηρακλείου εν ώρα λειτουργίας του, εκφράζει ο τοπικός σύλλογος εκπαιδευτικών «Γ.Σεφέρης».

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «το τελευταίο διάστημα  το σωματείο μας έχει δεχτεί καταγγελίες από συναδέλφους για οικοδομικές εργασίες που γίνονται σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου, εν ώρα λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

 

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή γιατί με αυτή την τακτική, που δεν είναι καινούργια, βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Δεν ξεχνάμε την επίθεση του Δημάρχου προς εκπρόσωπο του σωματείου μας σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο!  Με θράσος «είχε κατηγορήσει τους εκπαιδευτικούς ότι ευθύνονται για την καθυστέρηση των εργασιών στα σχολεία γιατί δεν θέλουν να γίνονται όταν το σχολείο λειτουργεί».

 

Είναι αδιανόητο την ώρα του μαθήματος ή ενώ οι μαθητές μας είναι στο προαύλιο για διάλειμμα να μπαινοβγαίνουν στο σχολείο εργάτες και φορτηγά ή να υπάρχουν διάσπαρτα εργαλεία που μπορεί να γίνουν επικίνδυνα αν βρεθούν στα χέρια των παιδιών. Επίσης η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να γίνεται ανεμπόδιστα με τρυπάνια και παρόμοιους θορύβους που φυσιολογικά προκύπτουν από τέτοιου είδους εργασίες.

 

Έχουμε πικρή εμπειρία από το δυστύχημα με την έκρηξη στον λέβητα, που συνέβη στις Σέρρες την προηγούμενη σχολική χρονιά και κόστισε την ζωή ενός μαθητή. Δεν θα επιτρέψουμε να έχουμε άλλα τέτοια τραγικά περιστατικά! Δεν επιτρέπουμε να παίζουν κορώνα γράμματα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

 

Τα σχολικά κτήρια είναι χρόνια τώρα παρατημένα. Κράτος και δημοτικές αρχές για να υπηρετήσουν τη μπίζνα της Πράσινης Ανάπτυξης προχωράνε σε κοστοβόρες ενεργειακές αναβαθμίσεις την ώρα που η πτώση σοβάδων από τα ταβάνια έχει καταντήσει ρουτίνα, συχνά προκύπτουν βραχυκυκλώματα απαρχαιωμένων ηλεκτρολογικών πινάκων, στέγαστρα που καταρρέουν, παιδιά σε κοντέινερ, κανένας αντισεισμικός έλεγχος.

 

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της κρατικής αναλγησίας, της εγκληματικής πολιτικής που έχει κυριολεκτικά παραδώσει τα σχολεία στην «τύχη» τους με υποχρηματοδότηση, με ελλείψεις ακόμα και σε στοιχειώδεις κανόνες προστασίας κι ασφάλειας. Αυτή η κατάσταση επίσης προκύπτει και από την ανάθεση τέτοιου είδους εργασιών σε ιδιώτες, οι οποίοι δεν ελέγχονται από πουθενά για το πότε και πως θα κάνουν αυτό που τους ανατίθεται

 

Αυτό είναι το αποκεντρωμένο σχολείο που θέλουν να φτιάξουν!

 

Αλήθεια πόσο κοστίζουν οι ζωές των παιδιών;

 

Δεν παζαρεύουμε την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Καλούμε τις διευθύνσεις των σχολείων να μην επιτρέπουν στα συνεργεία την εκτέλεση εργασιών εν ώρα λειτουργίας του σχολείου. Καλούμε τη δημοτική αρχή Ηρακλείου να πάρει μέτρα ώστε οι αναγκαίες εργασίες για τη συντήρηση των σχολείων να γίνονται εκτός ωραρίου λειτουργίας τους με αποκλειστική ευθύνη του δήμου».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU