Νέα Ιωνία – Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας διοργανώνουν στη Νέα Ιωνία το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, φορείς, κινήσεις και σωματεία που βρίσκονται κοντά στις θέσεις του ΚΚΕ.

Ακολουθούν τα καλέσματα (θα υπάρχουν updates – ανανεώσεις):

 

Δεν πάει άλλο ! Βγαίνουμε μπροστά !

Δυναμώνουμε τον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες!

 

Βγαίνουμε στον δρόμο για τη ζωή και το δίκιο μας

Γιατί :

  • Η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης έχει φτάσει στα ύψη και διαρκώς κόβουμε από τα απαραίτητα για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Την ίδια στιγμή το ύψος των μισθών και των συντάξεων είναι καθηλωμένο και ίσα που φτάνει μέχρι το πρώτο 15μερο του μήνα. Στο δήμο μας το χαράτσι συνεχίζεται με τα τροφεία των παιδικών σταθμών, τα τέλη, την φορολογία.
  • Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους μικρούς επαγγελματίες είναι απαράδεκτο, πολλούς θα τους οδηγήσει στο λουκέτο, την ίδια στιγμή που προκλητικά απαλλάσσουν από τους φόρους τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.
  • Η κατάσταση στα σχολεία του δήμου μας είναι πολύ άσχημη. Οι υποδομές παραμένουν από ανεπαρκείς ως ανύπαρκτες, δεν έχει γίνει αντισεισμικός έλεγχος σε πεπαλαιωμένα κτίρια, μειώνονται απαραίτητες προσλήψεις δασκάλων όπως στην «παράλληλη στήριξη» και συνεχίζεται το αίσχος των «μεταφερόμενων νηπιαγωγείων» από Περισσό στην Αλσούπολη αλλά και τα μαθήματα σε κοντέινερ. Στη Νέα Ιωνία υπάρχει χώρος για να γίνουν σχολεία, στο πρώην εργοστάσιο της ΕΡΙΟΤΕΚ, αλλά εδώ και 20 χρόνια καμιά δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα και τώρα ο παλιός ιδιοκτήτης τον διεκδικεί ξανά για δικό του όφελος.
  • Το κέντρο Υγείας συνεχίζει να απειλείται με κλείσιμο, ενώ το νοσοκομείο Αγία Όλγα έχει μεγάλες ελλείψεις.

Όλα αυτά ενώ με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα μας είναι μπλεγμένη στο μακελειό του πολέμου στην Παλαιστίνη και ξοδεύει τεράστια ποσά για νατοϊκές δαπάνες, τελείως ξένες με τις ανάγκες του λαού.

Εργαζόμενοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Νέοι, Συνταξιούχοι,

Γνωρίζουμε πως τίποτα δεν μας χαρίστηκε, ότι έχουμε κατακτήσει είναι αποτέλεσμα ανυποχώρητου αγώνα.

Εμπρός !

Το Σάββατο 9 Δεκέμβρη να πλημμυρίσουμε τους δρόμους της Νέας Ιωνίας με τα συνθήματα και τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους φορείς του δήμου, όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από αυτήν την κατάσταση, να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν.

Εμείς έχουμε τη δύναμη – Μπροστά οι ζωές και οι ανάγκες μας !!!

Διεκδικούμε :

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα υπόλοιπα είδη πρώτης ανάγκης. Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές των τροφίμων, στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου και θέρμανσης.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό. Κανείς μισθωτός κάτω από 825 ευρώ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με 7ωρο – 35ωρο – 5μερο.
  • Γενναία μείωση των τελών που επιβάλλει ο δήμος Νέας Ιωνίας για τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες και τους επαγγελματίες. Κατάργησή τους για ανέργους, συνταξιούχους, μισθωτούς και επαγγελματίες με εισόδημα ως 12000.
  • Δραστική μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Να γίνει τώρα παιδικός σταθμός στην Καλογρέζα – Αλσούπολη.
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για την φορολογία στους μικρούς επαγγελματίες. Αφορολόγητο για όλους στα 12000 ευρώ. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν τα «κοράκια» των τραπεζών να απειλούν το λαό.
  • Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Να ξεκινήσει άμεσα ο αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία.
  • Ούτε σκέψη για να χαθεί το οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ. Τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για να ξεκινήσει εκεί η ανέγερση σχολείων.
  • Ούτε μία μέρα κλειστό το κέντρο Υγείας – Αναβάθμιση της λειτουργίας του με πρόσληψη όλου του απαραίτητου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Με ευθύνη του Δήμου και του Υπουργείου Υγείας να λυθεί άμεσα το ζήτημα του χώρου του Κέντρου Υγείας
  • Να καλυφθούν τώρα όλες οι ελλείψεις στο Αγία Όλγα. Καμία πληρωμή για παροχή υγείας από το λαό. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

Σωματεία και Μαζικοί Φορείς Ν.Ιωνίας

 

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ & ΠΕΡΙΞ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ, 12.00 Μ.Μ!!!

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!!!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΡΑ!!!

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Το σωματείο συνταξιούχων IKΑ Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου και πέριξ περιοχών καλεί τα μέλη του και όλους στους συνταξιούχους και το λαό, στην μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνουμε και πρωτοστατούμε σαν σωματείο, μαζί με όλους τους άλλους μαζικούς φορείς της πόλης μας για να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε:

Την 13η και την 14η σύνταξη που αυθαίρετα και παράνομα μας την στερείτε όλες οι κυβερνήσεις

  • Όχι αυξήσεις κοροϊδία. Το 3% για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους είναι ένα λίτρο λάδι. Ντροπή σας!! Διεκδικούμε αυξήσεις πάνω από τον τιμάριθμο.
  • Να καταργηθεί το ΦΠΑ στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπως τρόφιμα κ.α.
  • Η κατώτατη σύνταξη να είναι στα 650 ευρώ.
  • Το αφορολόγητο να είναι στα 12.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο και επαγγελματία.

Συνάδελφοι,

Η δημόσια υγεία είναι υπό διάλυση. Τα νοσοκομεία έχουν τεράστιες ελλείψεις. Συγκεκριμένα το Αγία Όλγα, ένα κομβικό νοσοκομείο που εξυπηρετεί πάνω 600.000 ασθενείς το χρόνο λειτουργεί με ελλείψεις πολλών ειδικοτήτων γιατρών αλλά και νοσηλευτών και προσωπικού. Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά μας κοροϊδεύουν για να κλέψουν την ψήφο μας, τάζουν προσλήψεις αλλά εμείς βλέπουμε υποβάθμιση. Απαιτούμε να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού. Συνάδελφοι γιατί γίνονται όλα αυτά στην υγεία; Γιατί θέλουν να μας στείλουν όλους στα ιδιωτικά νοσοκομεία, δηλαδή όποιος έχει λεφτά θα γιατρεύεται και όποιος δεν έχει θα πεθαίνει.

Την ίδια στιγμή η πρωτοβάθμια υγεία συρρικνώνεται και αυτή, με κλείσιμο κέντρων υγείας και όσα λειτουργούν δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, τις ελλείψεις και εκεί γιατρών και νοσηλευτών. Και στην περιοχή μας το Κέντρο Υγείας που καλύπτει την Ν. Ιωνία και το Ν. Ηράκλειο λειτουργεί μόνο με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών. Και σαν να μην έφτανε αυτό θέλουν να το κλείσουν. Πέρυσι στις 4 Νοέμβρη με την μεγάλη κινητοποίηση που κάλεσε και πρωτοστάτησε το σωματείο μας αποτράπηκε η έξωση. Εκεί του είπαμε: Θα βρείτε κτίριο που θα είναι πλήρες επανδρωμένο με γιατρούς και νοσηλευτές, με ιατρικά μηχανήματα και τότε μόνο θα μεταφερθεί διαφορετικά θα σας κόψουμε τα χέρια!!! Αυτό σας λέμε και τώρα!!! Μην τολμήσετε!!! Θα βρείτε όλο το λαό μπροστά σας!!!

Συνάδελφοι,

Φτάνει πια!!! Η ακρίβεια έχει γονατίσει το κάθε λαϊκό νοικοκυριό, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και κάθε φτωχό άνθρωπο. Πέρυσι είχαμε κάνει μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια εδώ στην πόλη μας και διεκδικήσαμε αυξήσεις στις συντάξεις, να μας δοθούν πίσω όλα όσα μας έχουν κλέψει. Ήδη από τότε οι αυξήσεις στην ενέργεια, στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά προϊόντα αντιστοιχούσαν με το 25% των μισθών και των συντάξεων. Σήμερα, μετά από ένα χρόνο, η πραγματική ακρίβεια αντιστοιχεί στο 40%!!! Οι ήδη πετσοκομμένες συντάξεις μας έχουν μειωθεί, λόγω της ακρίβειας στο μισό. Φτάνει πια!!!Καλούμε τους συνταξιούχους και όλο το λαό να ξεσηκωθούμε!!! Να διεκδικήσουμε τη ζωή που πάνε να μας αφαιρέσουν!!! Ενώ εμείς πεινάμε και πολλοί από εμάς βρισκόμαστε στην εξαθλίωση οι επιδοτήσεις των κυβερνήσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις δίνονται με τη σέσουλα!!! Ο λαός σας έχει πάρει χαμπάρι!!! Θα μας βρίσκεται μπροστά σας κάθε μέρα, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε γειτονιά.

Συνάδελφοι,

Εμείς οι συνταξιούχοι παλεύουμε απαιτούμε τα εγγόνια να πηγαίνουν σε σύγχρονα σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ασφαλείς και πλήρως επανδρωμένους με εξοπλισμό και στελεχωμένα με δάσκαλους και παιδαγωγούς. Είναι ντροπή να μην υπάρχει στην Καλογρέζα και στην Αλσούπολη βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός. Είναι ντροπή να υπάρχουν ελεύθεροι χώροι όπως η ΕΡΙΟΤΕΚ και τα πρώην ανθρακωρυχεία στην Αλσούπολη και να μην αξιοποιούνται για το λαό και για τα παιδιά του.

Συνάδελφοι όλα αυτά μπορούν να κερδηθούν με τον αγώνα. Την αγανάκτηση μας και την οργή μας να την κάνουμε οργάνωση και να συμμετάσχουμε στον συλλογικό αγώνα!!!

Σας καλούμε να πάρετε μέρος μαζικά με όλες σας τις δυνάμεις. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να κερδίσουμε όλα αυτά που διεκδικούμε!!!

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ ΣΤΗΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

 

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.  ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

 

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

Εδώ και 13 ολόκληρα χρόνια δεχόμαστε μια βάρβαρη  εξοντωτική πολιτική με τεράστιες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις και την ακρίβεια να φτάνει στα ύψη.

Βλέπουμε ότι και με τον προϋπολογισμό του 2024 κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα, εργαζόμενοι συνταξιούχοι και μικροεπαγγελματίες είναι ξανά στο στόχαστρο.

Αυτοί θα ξαναπληρώσουν το 95%  των φορολογικών εσόδων του κράτους ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα πληρώσουν το 5%.

Εν αναμονή του χειμώνα τα λαϊκά νοικοκυριά τρέμουμε με το τζογάρισμα, της κυβέρνησης και των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, της ανάγκης μας για φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, με τον νέο τρόπο τιμολόγησης που θα ισχύει από 1/1/24 με τα πολύχρωμα τιμολόγια, της νέας κλοπής του εισοδήματος του λαϊκού νοικοκυριού, που θα μας στέλνει η ΔΕΗ και οι πάροχοι  της ηλεκτρικής ενέργειας .

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Δεν πρέπει να υπομένουμε όλα αυτά παθητικά, δεν πρέπει την οργή μας απέναντι σε ότι μας αδικεί να την αντιμετωπίζουμε με παθητικότητα ικανοποιώντας μάλιστα όσους μας οδήγησαν σαυτήν την κατάσταση , που τολμούν να ερμηνεύουν την στάση μας αυτή σαν αποδοχή.

  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.
  • ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
  • ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.
  • ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

‘’ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ’’

ΣΤΙΣ 9/12 ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU