Τι αναφέρει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ηρακλείου μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο

Στη συνάντηση που έγινε τόσο με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Νίκο Μπαμπαλο, όσο και με τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, αναφέρεται η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης.

Στην ανακοίνωση καταγράφονται τα αιτήματα της Ένωσης και οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής.

 

Όπως σημειώνεται «τη Δευτέρα, 26/2/2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο, κ. Ν. Μπάμπαλο, την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κα Μ. Συνδούκα, τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Β. Στέφα μετά από επανειλημμένα αιτήματα μας και πιο συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2023 όπου υποβλήθηκε το αριθ. πρωτ. 38/27-11-2023 υπόμνημά μας με επικαιροποίηση των προβλημάτων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

 

Ως Ένωση θέσαμε τα εξής ζητήματα:

  1. Χρονοδιάγραμμα εργασιών που πρόκειται να γίνουν στα σχολεία.
  2. Δημιουργία τεχνικού μητρώου των σχολείων το οποίο θα συνέβαλε στην προτεραιοποίηση των αναγκών των σχολικών μονάδων. Ειδικότερα, θεωρούμε πως πρέπει να υπάρξει λεπτομερέστερος έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων για τη δημιουργία βάσης δεδομένων με τις ανάγκες κάθε σχολικού κτιρίου.
  3. Πραγματοποίηση εργασιών εκτός σχολικού ωραρίου.
  4. Τα προβλήματα υγιεινής, λόγω ανεπάρκειας καθαριστριών, μειωμένου ωραρίου.

 

Οι απαντήσεις του Δημάρχου στα πάγια ερωτήματά μας ήταν οι εξής:

  • Θα πραγματοποιηθεί δευτεροβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος σε ένα Δημοτικό σχολείο και σε κάποια Νηπιαγωγεία αφότου ολοκληρώθηκε ο πρωτοβάθμιος.
  • Για το θέμα πυρασφάλειας ότι έγινε η μελέτη και θα γίνουν οι προμήθειες των υλικών με μία προτεραιότητα στα Νηπιαγωγεία και τα Γυμνάσια.
  • Για τον έλεγχο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ότι θα περάσει για έγκριση κονδύλι για διενέργεια μελέτης .
  • Για τις μονώσεις επανέλαβε τις ενεργειακές αναβαθμίσεις που έχουν γίνει σε κάποια δημοτικά.
  • Για τις καθαρίστριες ότι αυτή τη στιγμή είναι 52, ενώ είχαν εγκριθεί 32 από το υπουργείο εσωτερικών και ότι θα πάρουν άλλες 3. Οι επιπλέον καθαρίστριες πληρώνονται από την αύξηση των δημοτικών τελών!

Αναμένουμε από τη δημοτική αρχή να μας κοινοποιήσει το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της αλλά και των εργασιών μετά το πέρας των μελετών.

Διεκδικούμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU