Ανατολή Νέας Ιωνίας: «Με αγώνες Δρόμου τιμούμε αυτούς που εκτελέστηκαν…» – Όλα όσα έγιναν

Την περιγραφή όλων όσων έγιναν την Κυριακή το πρωί της 3ης Μαρτίου, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι 37οι Αγώνες Δρόμου με την επωνυμία «Μπλόκο Καλογρέζας 2024», έκανε η “Ανατολή Νέας Ιωνίας”.

 

Όπως σημειώνει «διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν: Η Διεύθυνση Αθλητισμού του δήμου Νέας Ιωνίας, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας (Φ.Ο.Ν.Ι.) και ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «Ανατολή» Ν. Ιωνίας.

 

Οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει για όλα τα σχετικά θέματα και πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες σημειώνοντας απόλυτη οργανωτική επιτυχία. Με την πολυετή πείρα τους πέτυχαν και αυτή τη χρονιά να αποσπάσουν τα συγχαρητήρια όλων των δρομέων, οι οποίοι είχαν προσέλθει από όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και από πολλές περιοχές της Περιφέρειας.

 

Από πολύ νωρίς το πρωί το Δημοτικό Στάδιο της Ν. Ιωνίας είχε κατακλυσθεί από τους δρομείς, οι οποίοι και αυτή τη χρονιά έδωσαν το αγωνιστικό τους παρών για να τιμήσουν τα 22 παλληκάρια που εκτελέστηκαν το Μάρτη του ’44 στο Μπλόκο Καλογρέζας.

 

Οι αγώνες είναι ενταγμένοι στη σειρά εκδηλώσεων τιμής και μνήμης του Δήμου Ν. Ιωνίας. Οι διαδρομές (5.000μ. και 10.000μ.) είναι μετρημένες και πιστοποιημένες από την Ι.A.A.F. και την Α.Ι.M.S.

 

Πριν την έναρξη των αγώνων ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης απηύθυνε χαιρετισμό, ευχαριστώντας όλους τους δρομείς για τη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση.

 

Στη συνέχεια βράβευσε τη μεγάλη Πρωταθλήτρια του στίβου, αλλά και της ζωής και της κοινωνίας κ. Μαρία Πολύζου, η οποία εκτός των πολλών ρεκόρ, έχει επιτύχει πολλούς ακόμη άθλους: Πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες στο αγώνισμα του Μαραθωνίου (Ατλάντα 1996), πρώτη Ελληνίδα η οποία πραγματοποίησε το «Φειδιππίδειο άθλο», ξεκινώντας από την Ακρόπολη των Αθηνών, έφτασε στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, επέστρεψε στην Ακρόπολη και τερμάτισε στον Τύμβο του Μαραθώνια, διανύοντας συνολικά 524 χιλιόμετρα ή 13 Μαραθώνιους.

Λίγο πριν την εκκίνηση των παιδιών
Η Μαρία Πολύζου με τα παιδιά των 1.500 μ.
Στην αψίδα κ. Παπαγερασίμου, κ. Πολύζου, κ. Χριστοδούλου, κ. Ναΐσίδου
ο κ. Δήμαρχος απευθύνει χαιρετισμό
Εκκίνηση των 10.000 μ.

Έχει πολύ μεγάλο κοινωνικό, αλλά και πολιτιστικό έργο. Είναι πρέσβειρα πολλών ελληνικών και διεθνών οργανισμών. Έχει τιμηθεί από Δήμους, Ελληνικές και ξένες Οργανώσεις, τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου.

 

Το βιογραφικό της είναι μεγάλο και πολύ πλούσιο και (φυσικά) συμπληρώνεται κατ’ έτος, γιατί η κ. Μαρία Πολύζου συνεχίζει να προσφέρει κύρια σε ευπαθείς ομάδες, λέγοντας ότι «τα χέρια που προσφέρουν είναι καλύτερα από τα χέρια που προσεύχονται». Είναι παρούσα σε πολλές «κρίσεις». Δίνει διαλέξεις για τα τρέχοντα (και όχι μόνο) κοινωνικά θέματα, με πολλά μηνύματα.

Η κ. Πολύζου συνόδευσε συμβολικά τα μικρά παιδιά που έλαβαν μέρος στα 1.500 μ.

Τις εκκινήσεις στα τρία αγωνίσματα έδωσαν: στα 10.000 μ. ο Δήμαρχος κ. Μανούρης, στα 5.000 μ.   και στα 1.500 μ.

Οι νικητές της Ανατολής στα 1.500 μ. με τον κ. Φραντζή
Πολύ μεγάλη και δυναμική η Ομάδα της ΑνατολήςI
Οι τυμπανιστές του 3ου Λυκείου
Παιδιά και εθελοντές της Ανατολής
Ο κ. Δήμαρχος δίνει την εκκίνηση των 10 χιλ.

Μετά τη βράβευση της κ. Πολύζου, και τηρώντας πιστά το πρόγραμμα της ημέρας, ακολούθησαν οι εκκινήσεις των αγώνων: 10.000 μ., 5.000 μ. και 1.500 μ. Προηγήθηκε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια η απαγγελία της «Υπόσχεσης του αθλητή», που έγινε από τον αθλητή της Ανατολής (Μαραθωνοδρόμο) Καρβουνιάρη Αθανάσιο. Άνω των 700 αθλητών πήραν εκκίνηση σε όλες τις αποστάσεις.

 

Τις εκκινήσεις στα τρία αγωνίσματα έδωσαν: στα 10.000 μ. ο Δήμαρχος κ. Μανούρης, στα 5.000 μ. η Αντιδήμαρχος κ. Ναϊσίδου  και στα 1.500 μ. ο Πρόεδρος της A.I.M.S. κ. Paco Borao

Η φιλαρμονική του Δήμου
Ο κ. Δήμαρχος χειροκροτά τους δρομείς
Η κ. Ναϊσίδου βραβεύει τις νικήτριες
Οι νικητές της ηλικίας άνω των 70 ετών

Τους αγώνες υποστήριξαν: η Τροχαία Ν. Ιωνίας, το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας, η Δημοτική Αστυνομία Ν. Ιωνίας και περισσότεροι από 70 εθελοντές. Ένα ασθενοφόρο με πλήρη εξοπλισμό και επί πλέον ο ιατρός του Νοσοκομείου της Αγίας Όλγας κ. Παναγάκος Αντώνης μαζί με το νοσηλευτή (και μόνιμο υποστηρικτή των αθλητικών εκδηλώσεών μας) κ. Παγκράτη Ιωάννη, είχαν την ευθύνη της ασφάλειας της υγείας των δρομέων.

 

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές. Χαμηλή θερμοκρασία, ηλιοφάνεια, χωρίς αντίθετο άνεμο έδωσαν την ευκαιρία στους εκατοντάδες δρομείς να απολαύσουν τον αγώνα τους, οι οποίοι έχουν γίνει μόνιμοι «υποστηρικτές» των διοργανώσεων της Ν. Ιωνίας. Ο δήμος μας σέβεται  τις προσπάθειες  όλων των αθλητών.

 

Οι δεκάδες απονομές που ακολούθησαν τίμησαν τους νικητές της γενικής κατάταξης, αλλά και των ηλικιακών κατηγοριών. Αναμνηστικό δίπλωμα έλαβαν όλοι οι συμμετέχοντες που το προμηθεύτηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο. Το «έπαθλο για τον αθλητή που δε νίκησε» μετά από κλήρωση, απονεμήθηκε στο δρομέα Καντούνη Στέφανο.

 

Οι πρώτοι νικητές και οι πρώτες νικήτριες των τριών διαφορετικών αποστάσεων ήταν: 10.000 μ. 1ος) Καρβουνιάρης Αθανάσιος, Ανατολή Ν. Ιωνίας, σε χρόνο 36:00 και 1η) Βεσυροπούλου Άννα Ανατολή Ν. Ιωνίας και Runzone, σε χρόνο 43:46,

5.000 μ.: 1ος) Φάσσας Κώστας με 17:49 και 1η) Πουλίδου Φιλίππα , ΓΑΣ Ιλισός με 20:51,

1.500 μ. 1ος)  Ρουγγανάκης Αχιλλέας Ανατολή Ν. Ιωνίας  με 4:58 και 1η) Γκέκα Βασιλική Α.Σ. Δρομείς Κερατέας με 5:10.

 

Είχαμε και αυτή τη χρονιά τη συμμετοχή τριών τυφλών αθλητών, οι οποίοι έλαβαν μέρος και τερμάτισαν στις ακόλουθες αποστάσεις: 10.000 μ.: Σιούτης Στέργιος με συνοδό του το Πιπέρη Βασίλη σε χρόνο 1:03.29, Τσατσακλάς Νικόλαος με συνοδό του την κ. Λαμπροπούλου Κων/να (του Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς») σε χρόνο 1:12.51. Στα 5.000 μ. έλαβε μέρος και τερμάτισε ο Ασλάνογλου Μιχάλης με συνοδό του τον Γαλανόπουλο Γιώργο (του ΣΔΥΑ) σε χρόνο 49.40. Και οι τρεις τυφλοί εκφράστηκαν με πολύ επαινετικά λόγια για τη διοργάνωση. Η Οργανωτική Επιτροπή τους βράβευσε και τους τρεις καθώς και τους συνοδούς τους.

Τα υπόλοιπα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ανατολής και του ΟΠΑΝ.

Η συμμετοχή στους αγώνες ήταν, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων είχαμε την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ. Γκογκόση και της Ομάδας Κρουστών του 3ου Λυκείου της Ν. Ιωνίας, (υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας γυμναστικής κ. Κατσάνη), που έδωσαν αγωνιστικό χρώμα και παλμό σε όλη την εκδήλωση.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός του Δημάρχου κ. Μανούρη Παναγιώτη, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ναϊσίδου Σοφία, ο Αντιδήμαρχος Κοινων. Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Λαζαρίδης Γιάννης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κλάρα Αναστασία, ο Πρόεδρος της  A.I.M.S. (Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων) κ. Paco Borao, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Κοντοστέργιος Στέργιος, Καρβουνιάρης Δημήτριος, Χριστοδούλου Βασίλης. Η κ. Σίμου Νικολέττα Γ.Γ. των Φιλοζωικών Συλλόγων Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Εποπτεύουσας Επιτροπής του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λυκούδης Μάκης,  η Πρώην Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Μπίμη Γεωργία, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.) κ. Θεοδωρακόπουλος Γιάννης, ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Χριστοδούλου Λουκάς και κ. Παπαγερασίμου Σταύρος, η κ. Σκουτέλη Τία εκ μέρους των Παλαιών Προσκόπων Καλογρέζας,  ο Επίτιμος Πρόεδρος του Φ.Ο.ΝΙ. κ. Χομπάς Νίκος, η κ. Ευκλείδου Καίτη, μέλος Δ.Σ. του Φ.Ο.Ν.Ι., ο κ. Δαρμογιάννης Γιάννης, Πρόεδρος ΔΙΑ.Π.Ε., ο κ. Βελλιανίτης Κώστας Πρόεδρος της Ρουμελιώτικης Εστίας, ο κ. Αργυρόπουλος Νόντας πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Δήμου Ν. Ιωνίας,, η κ. Μπαρτζώκα Ειδική Γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας (Σ.Δ.Υ.Α.), ο κ. Μάνος Χρυσός συντάκτης της εφημερίδας «Αμαρυσία», η αγαπητή εθελόντρια κ. Κουτούλα Ουρανία, οι Προπονητές της Ανατολής: Φραντζής Δημήτρης, Μοναστηριώτης Νίκος, κ. Βασαρμίδου Μαρίνα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, ευχαριστεί και συγχαίρει  όλους τους δρομείς,  που και αυτή τη χρονιά τίμησαν το Μπλόκο Καλογρέζας. Ευχαριστεί ακόμη την Τροχαία Ν. Ιωνίας, το Αστυνομικό Τμήμα και τη Δημοτική Αστυνομία Ν. Ιωνίας, τους δεκάδες εθελοντές, τους γυμναστές της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου, τα μέλη των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης (του Φ.Ο.Ν.Ι.), τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων: Ένωσης Σπάρτης,  Ένωσης Καππαδοκών, Συλλόγου Ινεπολιτών – Κασταμονιτών, ΔΙΑ.Π.Ε., Ρουμελιώτικη Εστία, τον κ. Δημήτρη Βάρβογλη (καθηγητή της Ζωγραφικής στα προγράμματα του Δήμου, που για πολλές ώρες φωτογράφισε τους αγώνες), καθώς και τα μέλη της Ανατολής που πρόσφεραν υπηρεσίες στους αγώνες».

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU