Επαμεινώνδας Σπυρόπουλος – Ηράκλειο Αττικής: Στηρίζουμε την πόλη μας, στηρίζουμε το Ηράκλειο

Δεν κρύβω κάποιους άσσους στο μανίκι μου, ούτε σας υπόσχομαι ότι θα επιτύχω με τη συμμετοχή μου τη μεταμόρφωση -μέσα σε μια θητεία- του Ηράκλειου, σε μια πόλη χωρίς προβλήματα.

Κοιτάζοντας σας στα μάτια σας ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ:

Προσωπικό συνεχές ενδιαφέρον.

Κατάθεση προτάσεων που θα αντλούνται από όλους εσάς, τους πολίτες του Δήμου μας.

Την υπεράσπισή του δημόσιου συμφέροντος, του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος, δηλαδή των πλατειών, την επέκταση των πεζοδρόμων, του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων.

Τον έλεγχο των τραπεζοκαθισμάτων.

Την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς και της οικονομίας της πόλης μας.

Την κοινωνική προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Τη δημιουργία χώρου συναντήσεων για τους ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης.

Τη συνεργασία και στήριξη των αθλητικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης μας, μέσα από  προγραμματικές συμφωνίες.

Την ολόπλευρη και καινοτόμα στήριξη της νεολαίας μας, με διαρκή διάλογο.

Τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων και τη αξιοποίηση τους στη διαρκή προσπάθεια για γνώση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων  της νεολαίας μας.

Την τεκμηριωμένη κριτική και θεραπεία, πράξεων, παραλήψεων και αποφάσεων και σε ότι γενικά δεν υπερασπίζεται αποφασιστικά τον δημότη του Ηρακλείου.

ΣΕΒΑΣΜΟ στο δημότη, ειλικρινή διάθεση για προώθησή της επικοινωνίας μαζί του μέσα σε πλαίσιο αλληλοσεβασμού.

Την αξιολόγηση  των  επιχειρημάτων  των προτάσεων και των  παρατηρήσεων της ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ και του  κάθε δημοτικού συμβούλου και κάθε πολίτη ξεχωριστά σε όποιο πολιτικό χώρο και εάν ανήκει.

Τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την Πόλη μας   θέλουν σχεδιασμό, πρόβλεψη, ωρίμανση, συναίνεση και μια δημοτική αρχή να συνεχίζει κτίζοντας πάνω στις επιτυχίες της προηγούμενης.

Δεν υπάρχει επιτυχημένη διαχείριση, και δημόσιο όφελος για τον ΔΗΜΟΤΗ, όταν η μία δημοτική παράταξη που αναλαμβάνει την ευθύνη του δήμου, απαξιώνει και κατεδαφίζει το έργο της προηγούμενης.

Τα σημαντικά έργα απαιτούν συναινέσεις, γόνιμες προτάσεις και κριτική όταν εντοπίζονται αστοχίες, επισημαίνοντας λάθη, αποσκοπώντας τελικά  σε λύσεις, που οδηγούν στο κοινό καλό.

Έτσι μόνο αναπτύσσεται ο Δήμος δημιουργώντας αξιοβίοτες συνθήκες για τους Δημότες του, συσσωρεύοντας πολιτικό κεφάλαιο για  κάθε πολιτικό φορέα και  του Δήμου μας συνολικά.

Κυρίως οδηγούμαστε σαν τοπική  κοινωνία στο εφικτό κοινό καλό, με τα μέσα και χρήματα που είναι δυνατόν να διατεθούν στο συγκεκριμένο χρόνο.

Εάν υπάρχει κάποιο αόριστο καλύτερο σχέδιο που παραπέμπει στο μέλλον, δεν απαντά τις περισσότερες φορές στις ανάγκες και δεν προωθεί το θέμα, δεν δίνει λύση, αλλά οδηγεί σε δημαγωγική εκμετάλλευση, στη σύγκρουση και στη ΜΗ λύση εις βάρος του δημότη τελικά.

Η γόνιμη αντιπολίτευση χρειάζεται κόπο, έρευνα, τεκμηρίωση, ευθυκρισία και ανάληψή ευθύνης.

Απευθύνομαι στους δημότες πολίτες του Δήμου μας, αλλά και στον εαυτό μου πρώτα και κύρια.

Έχουμε όλοι μας  μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Πρέπει να σκεπτόμαστε και να ενεργούμε υπεύθυνα, με προοπτική, για  το αύριο και  το μέλλον  των παιδιών μας.

Στο σταυροδρόμι που βρίσκεται η πόλη μας ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ:

Κινητοποίηση  όλων μας, συναντίληψη, εφικτές προτάσεις, σχεδιασμός, έλεγχος, αξιολόγηση, λογοδοσία και αξιοκρατία.

Λέμε όχι στην αστάθεια και στην οπισθοδρόμησή, του  Δήμου μας.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΜΠΑΜΠΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ».

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

 

Ο Επαμεινώνδας Σπυρόπουλος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής με την παράταξη “Ηράκλειο Ανθρώπινη πόλη” με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο

 

 

 

Ποιος είναι ο Επαμεινώνδας Σπυρόπουλος

Κατάγεται από  οικογένεια αγροτών και μεταποιητών αγροτικών προϊόντων της Αρκαδίας.

Ωρίμασε μέσα στο μετεμφυλιακό κλίμα που διαπερνούσε ιδιαίτερα τις αγροτικές και ορεινές περιοχές της πατρίδας μας, τα μέλη των  οικογενειών  με δημοκρατικές αναφορές.

Το κυρίαρχο γνώρισμά του ήταν μια ποικιλία ενδιαφερόντων και πρωτοβουλιών που ωρίμαζαν μέσα του και ξεδιπλώθηκαν στα επόμενα χρόνια.

Επίκεντρο και κυρίαρχο της ζωής του, ήταν η οικογένεια, ο  άνθρωπος,  η δημοκρατική πορεία και η ανάπτυξη της πατρίδας μας. Ο διαρκής αγώνας του, η αγωνία του να προσφέρει σε πολλά μέτωπα περιλάμβανε με προτεραιότητα και την τοπική αυτοδιοίκησή, την οποία έχει υπηρετήσει μέχρι σήμερα για δύο τετραετίες στο δήμο του Ηρακλείου Αττικής

Συνήθως το μεγάλο πρόβλημα της Ελληνικής Πολιτικής πραγματικότητας και ιδιαίτερα της Τ.Α είναι ότι, σημαντικοί άνθρωποι με ικανότητες και γνώσεις, δεν θέλουν να περάσουν στο προσκήνιο της σκληρής και εκτός κανόνων πολιτικής αντιπαράθεσής.

Οι προτάσεις και οι θέσεις τους, είναι αποκλεισμένες  και δεν μπορούν να περάσουν στο πεδίο εφαρμογής  στην πόλη, δηλαδή από την θεωρία στη εφαρμογή και την  πράξη.

Η αυτοδιοίκηση έχει καθήκον, πρέπει, να κινητοποιήσει αυτούς τους σημαντικούς ανθρώπους. Οι  καινοτόμες ιδέες και προτάσεις τους,  πρέπει να βρεθεί τρόπος, να αξιολογούνται και περνάνε από τη θεωρητική προσέγγιση  στην εφαρμογή.

Να επικοινωνούνται  ώστε να βοηθούν  τις όποιες απαραίτητες αλλαγές  και να βελτιώνουν την πόλη μας και την ποιότητα της ζωής των δημοτών που είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Από το 1970 εργάσθηκε ως οδοντίατρος στην Αρκαδία και από το 1975 στο Ηράκλειο Αττικής που ζει  με την οικογένεια του και τα αδέλφια του ,από το 1964 που άρχισαν  οι σπουδές του στο ΕΚΠΑ.

Παθιασμένος να γίνει χρήσιμος και να προσφέρει, προτείνει, δρόμους για την ανάπτυξη, το 1970 πιστεύοντας στις δυνατότητες  της Αρκαδίας, εμψυχώνει και παρακινεί  τους συμπατριώτες του να πιστέψουν στο τόπο τους και να επενδύσουν στο αμπέλι, την κτηνοτροφία και τον αγροτοτουρισμό.

Σήμερα η Αρκαδία στηρίζεται σε αυτούς τους τρεις παραγωγικούς και καινοτόμους  πυλώνες. Η δημιουργία του  Κτήματος  Σπυρόπουλου μαζί με τα αδέλφια του  Ροβέρτο και Γιάννη, λειτούργησε  σαν καταλύτης για την ολόπλευρη ανάπτυξη της Αρκαδίας.

Το κτήμα Σπυρόπουλου θεωρείται  πρωτοπόρο της Βιολογικής Αμπελουργίας και σε δράσεις της οικολογίας της   προστασίας του περιβάλλοντος του πολιτισμού και της παράδοσης.

Το κτήμα Σπυρόπουλου διαθέτει  ποιοτικά  προϊόντα, ασφαλή και υγιεινά στην εσωτερική αγορά και σε δώδεκα χώρες του κόσμου. Έχοντας τη λογική ότι στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητας του, δεν μπορεί να είναι μόνο το κέρδος, αλλά αξίες που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ενός τόπου και την   παραγωγή πλούτου, για τους αμπελουργούς στη συγκεκριμένη περίπτωση, τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία, το κράτος και τους μετόχους.

Δραστηριοποιήθηκε  και συμμετείχε από  τη δεκαετία του  90 σε Εθνικούς Θεσμούς του κρασιού για πάνω από δώδεκα χρόνια, όπως ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, υπεύθυνος εξαγωγών του Ελληνικού Κρασιού , την Εθνική  Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, Τους  Δρόμους του Ελληνικού Κρασιού και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο   των Πόλεων του Κρασιού.

Έχει τιμηθεί για την επαγγελματική, κοινωνική και πολιτιστική του δράση.

 

Έγραψαν για τον Επαμεινώνδα Σπυρόπουλο και την απόφαση του να συμμετέχει  στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, με τον Νίκο Μπάμπαλο 

 Τον Νώντα Σπυρόπουλο τον γνώρισα όταν εντάχθηκε η εταιρία του  στον  Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου – ΣΕΟ.

Πιστεύαμε και οι δύο στην δύναμη και την μεγάλη σημασία για την πατρίδα μας της Τοπικής Αυτοδιοίκησής. Είχαμε κάνει ατέρμονες συζητήσεις.

Στην δική μου εμπλοκή με τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Νώντας και ο αξέχαστος αδελφός του Ροβέρτος στάθηκαν σταθερά πλάι μου.

Είμαι σίγουρος ότι ο Νώντας θα έχει πολλά να προσφέρει στο Ηράκλειο. Οι εμπειρίες μου από την οκταετία στο δήμο Θεσσαλονίκης και εγώ προσωπικά θα είμαι κοντά του για ότι χρειαστεί.

Οι δημότες του Ηρακλείου να είναι βέβαιοι ότι επιλέγοντας τον, θα έχουν κάνει μια εξαιρετική επιλογή για την πόλη τους.

Εξαρχής υπήρξε χημεία μεταξύ μας ήμασταν μαζί στην διοίκηση του ΣΕΟ για κάμποσα χρόνια. Με τον Νώντα κρατήσαμε, έστω και από μακριά, την επαφή που είχαμε αναπτύξει από την πρώτη στιγμή.

Δεν έχω να πω πολλά άλλα. Ο Νώντας, όπως και εγώ, πέρασε διάφορες ταλαιπωρίες, οικογενειακές και άλλες, οι οποίες, όμως, δε στάθηκαν ικανές να αλλάξουν τη σχέση μας.

Μακάρι και άλλοι στην Ελληνική κοινωνία  να λειτουργούσαν σαν τον Νώντα.

Γιάννης Μπουτάρης,

πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

 

 

Όταν ακούγεται το όνομα του Νώντα, αυτόματα γίνονται συνειρμοί, κοινοί σε όλους.

Ιδεαλιστής και συνάμα πραγματιστής.

Αγωνιστής  αλλά όταν απαιτείται και συναινετικός.

Παλιάς γενιάς πολιτικός  αλλά πιο ανατρεπτικός και ριζοσπάστης από νεότερους.

Όταν ο Νώντας με ενημέρωσε ότι θα ήθελε να αγωνιστεί με τον Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, χάρηκα. Επιβεβαιώθηκαν οι παραπάνω αξίες του για μια ακόμη φορά.

Υπερέχει το ΕΜΕΙΣ από το ΕΓΩ.

Ο Νώντας  είναι από τα ιστορικά, κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Στο Βόρειο Τομέα άφησε τη πολιτική του σφραγίδα ως Γραμματέας της ΝΕ.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Νώντας μπορεί και θέλει να δώσει πολλά με τη νέα συμμέτοχη του στην αυτοδιοίκηση. Θα συμβάλλει  να οργανωθεί  ένα νέο μοντέλο και  ρόλος  του δημοκρατικού αυτού θεσμού.

Οι κοινωνικές και πολιτικές ευαισθησίες του, η απλότητα της επαφής του με τους συμπολίτες μας, θα δώσει μια άλλη διάσταση  στην  συμμέτοχη των συμπολιτών μας στα κοινά.

Η ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, η ασφάλεια και η περαιτέρω αναβάθμιση της πόλης μας,  πιστεύω ότι θα είναι οι προτεραιότητές του,  στο πρόγραμμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Ο Νώντας «Αγαπάει το Ηράκλειο».

Και ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΝ!!

Για αυτό,  ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

 

Κατερίνα Μπατζελή, π.Υπουργός,

βουλευτής, ευρωβουλευτής

και υποψήφια στο Βόρειο Τομέα το 2023

 

 

Ο Νώντας Σπυρόπουλος υπήρξε πάντα ένας ενεργός πολίτης με εξαίρετη επαγγελματική και πολιτική  διαδρομή και  με  μακρά παρουσία και  συμμετοχή στους αγώνες της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης.

Με την συνέπεια και την ευθύνη που τον χαρακτηρίζει έχει κατακτήσει την αναγνώριση και τον σεβασμό των συμπολιτών του και όχι μόνο.

Ο Νώντας Σπυρόπουλος έχει ισχυρό πολιτικό και κοινωνικό αποτύπωμα και είναι βέβαιο ότι ο Αυτοδιοικητικός στίβος έχει πολλά να κερδίσει με την συμμετοχή του. Με τιμά η φιλία του.

 

Σπύρος Λυκούδης,

πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU