Στο στόχαστρο η “καταιγίδα” που προκάλεσε στην αγορά η πανδημία

Στην αγορά του Ηρακλείου Αττικής βρέθηκαν σήμερα ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ (Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας), Γιώργος Καββαθάς. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Νίκο Μπαμπαλο, στο δημαρχείο του Ηρακλείου.

Αυτό που «καίει» φυσικά αυτήν την περίοδο τους επαγγελματίες είναι το πώς να καταφέρουν να ξεπεράσουν όσο το δυνατόν περισσότερο αλώβητοί την “καταιγίδα” που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί στην αγορά η πανδημία του COVID.

 

Στη συνάντηση που είχαν οι τρεις τους στο δημαρχείο, προφανώς συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Όπως σημειώθηκε, Δήμαρχος και πρόεδροι συμφώνησαν να επεκτείνουν την συνεργασία τους προκειμένου να θέσουν στη διάθεση των επαγγελματιών του Δήμου περισσότερα προγράμματα που θα βοηθήσουν στα πρώτα βήματα της επανεκκίνησης της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

 

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν και την αγορά του Ηρακλείου και τα καταστήματα της, συνομιλώντας με τους Ηρακλειώτες μαγαζάτορες και  μοιράζοντας ενημερωτικό και υγειονομικό υλικό.

 

Ο δήμος Ηρακλείου ήδη συμμετέχει σε δύο προγράμματα του ΕΕΑ, τη δωρεάν δημιουργία e-shop για όσες επιχειρήσεις της πόλης δεν διαθέτουν ή θέλουν να βελτιώσουν το υφιστάμενό τους, καθώς και τη δωρεάν διεξαγωγή rapid covid test σε όλους τους επαγγελματίες, τους ιδιοκτήτες, τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις της πόλης αλλά και στα μέλη των οικογενειών τους.

 

«Από την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης της τοπικής αγοράς είναι προτεραιότητα μας η στήριξη των επαγγελματιών του Δήμου μας προκειμένου να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Είχα την χαρά να υποδεχτώ στο δημαρχείο τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, για να συζητήσουμε περαιτέρω τρόπους συνεργασίας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Με την τόνωση της συνεργασίας μας μπορούμε κάνουμε ακόμα περισσότερα για ένα κλάδο που δοκιμάστηκε την περίοδο της πανδημίας και χρειάζεται την βοήθειά μας», το σχόλιο του Δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU