Ηράκλειο Αττικής: Ενεργειακές αναβαθμίσεις και ανέγερση νέων αιθουσών στα νηπιαγωγεία συζήτησαν δήμαρχος & διευθυντές σχολείων

Την καθιερωμένη συνάντηση για τα σχολεία της πόλης, λίγες ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι, με τους διευθυντές των σχολείων από όλες τις βαθμίδες πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, προκειμένου να γίνει ο απολογισμός των πρώτων ημερών λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Όπως κάθε χρόνο, στόχος της συνάντησης είναι να διαπιστωθεί η λειτουργικότητα στην πράξη όλων των εργασιών και παρεμβάσεων που έκανε η δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για την περαιτέρω βελτίωση των σχολικών κτιρίων του Ηρακλείου και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα συνεργασίας Δήμου και σχολικής κοινότητας.

Έτσι, ο δήμαρχος, μαζί με τους προέδρους των δύο δημοτικών Σχολικών Επιτροπών, Κώστα Μανωλάκη και Πάνο Σπηλιόπουλο, καθώς και τον εντεταλμένο ΔΣ για την Παιδεία, Νίκο Σπυρόπουλο, συζήτησαν διαδοχικά με τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων και τους διευθυντές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για την πρόθεση του Δήμου να διεκδικήσει νέα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων προκειμένου να ανακαινιστούν ακόμα περισσότερα σχολικά κτίρια. Ήδη, είναι έτοιμος να καταθέσει φάκελο πρότασης στο αντίστοιχο πρόγραμμα που ανοίγει από το Πράσινο Ταμείο το αμέσως επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή θα απευθύνει εκ νέου αίτημα στην ΚΤΥΠ, τον υπεύθυνο φορέα για την ανέγερση νέας σχολικής στέγης, που θα ζητά την κατασκευή αιθουσών διδασκαλίας στα νηπιαγωγεία της πόλης, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις προκατασκευασμένες.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής θα διεκδικήσει από το Υπουργείο Παιδείας την ανέγερση ενός ακόμα ΕΕΕΕΚ στα βόρεια προάστεια, καθώς αυτό του Ηρακλείου είναι το μοναδικό που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή και, πλέον, παρουσιάζει υπεράριθμο μαθητών αφού εξυπηρετεί όλο τον βόρειο τομέα της Αττικής.

«Αυτή η τακτική συνάντηση που έχουμε καθιερώσει ως δημοτική αρχή με τους διευθυντές των σχολείων της πόλης μας είναι πάντα χρήσιμη, παραγωγική και εξάγει σημαντικά αποτελέσματα. Σε όλη μας τη θητεία αλλά και τα επόμενα χρόνια, κινούμαστε σε συνεργασία με την σχολική κοινότητα, εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU