Προσοχή – έργα από σήμερα στη λεωφόρο Συγγρού, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ξεκινούν από απόψε οι εργασίες της Περιφέρειας Αττικής για τη βελτίωση του οδοστρώματος μιας εκ των κεντρικότερων οδικών αρτηριών, της λεωφόρου Συγγρού. Αυτό σημαίνει πως θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα της λεωφόρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Έχοντας ως στρατηγικό στόχο ένα ασφαλές, λειτουργικό και σύγχρονο οδικό δίκτυο για τους πολίτες, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει αδιάκοπα τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος, αυτή τη φορά στη Λεωφόρο Συγγρού.

Πιο συγκεκριμένα, απόψε το βράδυ, τίθενται σε εφαρμογή από την Τροχαία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα, στο ανοδικό ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Φαληρικού Δέλτα.

Οι συγκεκριμένες εργασίες θα εκτελούνται τμηματικά, ανά λωρίδα κυκλοφορίας, και μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες, έτσι ώστε να υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές κυκλοφοριακές επιπτώσεις.

Οι εν λόγω παρεμβάσεις ολοκληρωθούν σε 2 φάσεις. Η πρώτη φάση αφορά το τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού, από το Φαληρικό Δέλτα, μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Αμβρόσιου Φραντζή (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης).

Η δεύτερη φάση, αφορά το τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού, από την οδό Αμβρόσιου Φραντζή και μέχρι την οδό Αθανασίου Διάκου, στις Στήλες του Ολυμπίου Διός και θα ξεκινήσει, αφού προηγηθούν οι σχετικές μελέτες.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί  τόσο στο τμήμα ανόδου όσο και στο τμήμα καθόδου, συνολικής επιφάνειας  100.000 m2 και συνολικού μήκους 7 km.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν απόψε, 26 Ιουλίου και να θα έχουν ολοκληρωθεί στις 10 Αυγούστου.

Οι εργασίες θα εκτελούνται τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα κατά τις ώρες 21.00΄ έως 06.00΄της επομένης.

Η Λεωφόρος Συγγρού θα συντηρηθεί καθολικά από το Φαληρικό Δέλτα  έως τις Στήλες του Ολυμπίου Διός.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι εργασίες να πραγματοποιηθούν με τη λιγότερο δυνατή όχληση και ταλαιπωρία των πολίτων, και επισήμανε ότι: «Οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις,η αναβάθμιση του οδοστρώματος, και ο γενικότερος εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου, είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που εντάσσονται στον στρατηγικό μας στόχο για ένα ασφαλές, σύγχρονο και λειτουργικό οδικό περιβάλλον, για τους πολίτες της Αττικής μας, με ισχυρό περιβαλλοντικό και ενεργειακό πρόσημο».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU