Συμβάντα με την Βάντα: Δεν ήταν ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Συμβάντα με τη Βάντα***Τελεία και παύλα.

***Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος.

***Τελεία και παύλα επίσης.

***Και σίγουρα δεν ήταν ΣΥΓΓΝΩΜΗ αυτή η διαδικτυακή μπαλαφάρα που έγραψε ο Κυριάκος (του γράψανε δηλαδή οι επικοινωνιολόγοι –ανάθεμα τι νογάνε κι αυτοί).

***Αυτό ήτανε κοροϊδία, ξετσιπωσιά, βρισιά για τα παιδάκια (και όχι μόνο) που χάθηκαν και τους ανθρώπους τους.

***Τελεία, παύλα, παράγραφος.

***(Το ότι η παραίτηση Καραμανλή δεν ήταν παραίτηση δεν χρειάζεται να σχολιαστεί, το όνομα του ήδη τυπώνεται στα ψηφοδέλτια Σερρών, που ξέρεις, στο επόμενο Υπουργείο μπορεί να μη θρηνήσουμε θύματα).

***Δεν ήταν δυστύχημα. Οι εργαζόμενοι είχαν εξαντλήσει κάθε μέσο για να αποφευχθεί η τραγωδία. Επιστολές στον Καραμανλέα για εκτροχιασμούς και συγκρούσεις τραίνων από το ’20 (!), επιστολές για την σχεδόν ανύπαρκτη (πέραν του 90%) τηλεδιοίκηση και φωτοσήμανση, επιστολές για μη λειτουργία των συστημάτων επικοινωνίας στον Προαστιακό της Αθήνας κι ύστερα οι επιστολές γίνανε ποσταρίσματα σε ΜΜΔ, δελτία Τύπου, απεργίες, παραιτήσεις, εξώδικα…

***Δεν τους άκουσε κανείς, αντίθετα τους τρέχανε στα δικαστήρια ή τους απαξιώνανε ως «συνδικάλες που όλο ζητάνε» σε πετσωμένα κανάλια, ιστοσελίδες και tweets (δίνουν ρέστα πάλι!).

***Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος… ή μάλλον, άντε να πούμε ότι ήταν και ανθρώπινο λάθος. Ποιανού; Ποιανού δόντι ήταν ο σιτεμένος blue σταθμάρχης που διορίστηκε λίγο πριν τη σύνταξη να κρατάει στα χέρια του τη ζωή 350 ανθρώπων; Πού ήταν ο δεύτερος δίπλα του να τον σκαντζάρει αν πάθαινε εγκεφαλικό στη βάρδια; Γιατί δεν λειτουργούσε το σύστημα συρμού έναντι του ανθρωπίνου λάθος (ETCS);

***(Ευρωπαϊκή επιπέδου τηλεματική δεν αποκτήσαμε ποτέ και με καμία κυβέρνηση, αλήθεια, αλλά μια κάποια τηλεδιοίκηση λειτουργούσε στη Λάρισα μέχρι το ΄19 να αποφεύγονται οι συγκρούσεις, έτσι;)

***Τι θα εγκαινίαζε ο άριστος στο «Κέντρο Τηλεδιοίκησης Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος» (ταρατατζούμ!) την ημέρα της τραγωδίας; Τι; Τι θα έλεγε; Τι;

***Δεν ήταν ΣΥΓΓΝΩΜΗ (με κεφαλαία κιόλας, μην τυχόν και δεν το πιάσουμε το μήνυμα πόσο πονάει σαν πατέρας, σαν άνθρωπος, σαν πρωθυπουργός!)

***Όταν τη συγγνώμη την εννοείς δεν πνίγεις στα δακρυγόνα τα νέα παιδιά συνομήλικα με τα θύματα, τον κόσμο ρε αδερφέ που κατέβηκε στους δρόμους να διεκδικήσει δικαιοσύνη για τους ανθρώπους που έχασε (χάσαμε). Δεν ψεκάζεις με χημικά τους τραυματίες του μοιραίου τρένου!

***Ανάρτηση εκπαιδευτικού στο Facebook μετά τη μαζική συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα:  «Η Κατερίνα μου, η μαθήτριά μου, ήταν στο τραίνο και σώθηκε με ένα κάταγμα στον αγκώνα. Η Κατερίνα μου ήταν και στις πορείες, σήμερα στις έντεκα και προχθές στις επτά. Με αρχαιοελληνικούς όρους δεν ξέρω μεγαλύτερη Ύβρη από το να της ρίξουν χημικά».

 

Νέμεση έφτασες;

Βάντα Κακιοπούλου

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU