Συνάντηση Πατούλη – Μελλισανίδη στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Συνάντηση Πατούλη – Μελλισανίδη είχαμε σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια, με επίκεντρο –τι άλλο;- το γήπεδο της ΑΕΚ. Ο Περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας “Τόσο ο κ. Μελισσανίδης, όσο και ο Δήμαρχος Γ. Βούρος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και τις ευχαριστίες τους απέναντι στον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τα τεχνικά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, καθώς έχουν συμβάλλει έμπρακτα προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς το έργο. Όπως επισημάνθηκε και σε σχετικές δηλώσεις από τον κ. Μελισανίδη το γήπεδο προχωρά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τόσο του ανάδοχου, όσο και των στελεχών της ΑΕΚ το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός 10 μηνών”.

Βέβαια εκτός του γηπέδου, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την υπογειοποίηση του τμήματος της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, έργο που συνδέεται με το γήπεδο και την πρόσβαση σ’ αυτό και υπήρξε ενημέρωση και γι αυτήν την παρέμβαση που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.

Τέλος, αναφορά έγινε και στην επικείμενη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που έχει προταθεί για την προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία του γηπέδου, προϋπολογισμού 14.274.193,50€.

Δηλώσεις

Δ. Μελισσανίδης: Έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία και περίπου σε δέκα μήνες θα απολαύσουμε αυτό που δημιουργούμε. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Γιώργο Πατούλη για την προσπάθεια που κάνει και μας επιλύει όλα τα προβλήματα άμεσα. Εδώ σε αυτόν τον ιερό χώρο στον οποίο οι παππούδες μας στέγασαν την ιδέα της ΑΕΚ, εμείς καταφέραμε να φτιάξουμε και πάλι το γήπεδο μας. Έρχεται σύντομα η στιγμή που θα το χαρούμε. Θέλω να ευχαριστήσω την Πολιτεία και όλους όσους βοήθησαν για να χαρούμε αυτό το γήπεδο, που τόσο πολύ θέλουμε και τόσα χρόνια περιμένουμε”.

 

Γ. Πατούλης: “Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μετά από ένα χρόνο από τότε που ήρθα εδώ για την έναρξη των εργασιών, βλέπω να παίρνει σάρκα και οστά το όραμα του προέδρου και της ομάδας, παράλληλα όμως και δικό μας υπό την έννοια ότι αναγνωρίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια είναι σημαντική και για τις επόμενες γενιές, για την ιστορία και ευρύτερα για τον πολιτισμό. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας που βρίσκονται πάντα κοντά στο έργο και σε αγαστή συνεργασία με τους αναδόχους, ώστε όλα τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους. Κάνουμε μεγάλο αγώνα, ώστε του χρόνου να είναι όλα έτοιμα. Τα έργα, τόσο στο γήπεδο, όσο και στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και θα διευκολύνουν σημαντικά τόσο τους διερχόμενους οδηγούς, όσο και τους φιλάθλους. Έχουμε ακόμη λίγο δρόμο, είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια, ώστε σύντομα να ακούγονται οι ήχοι του γηπέδου και οι φωνές των φιλάθλων”.

Γ. Βούρος: “Θεωρώ σπουδαίο ότι το όραμα του προέδρου, ο στόχος και το όνειρο χιλιάδων φιλάθλων υλοποιείται ουσιαστικά με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και όλων των τεχνικών επιτελείων των υπηρεσιών. Θεωρώ σπουδαίο επίσης, ότι όλοι αυτοί οι στόχοι υλοποιούνται μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, που ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι σε τέτοιας κλίμακας μεγάλα έργα το σκουριασμένο γραφειοκρατικό γρανάζι των υπηρεσιών συνήθως καθυστερεί την υλοποίησή τους. Επομένως, αυτό το τρίπτυχο της ΠΑΕ, του κου Μελισσανίδη, της Περιφέρειας και του Δήμου μέσα σε ένα διάστημα των επόμενων 9 – 10 μηνών γίνεται πραγματικότητα”.

Σε σημείωμα της Περιφέρειας σημειώνεται ότι:

“Τα έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρειας Αττικής:

-Η  κατασκευή του έργου «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου» είναι συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000€ ευρώ.

-Η κατασκευή του τμήματος της «Κατασκευής του Γηπέδου της ΑΕΚ» είναι συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ.

-Τέλος επίκειται προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που έχει προταθεί για την προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία του γηπέδου, προϋπολογισμού 14.274.193,50 ευρώ”.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU