Ηράκλειο: Τι έγινε με την 17χρονη; Πεδίο μάχης το κέντρο της πόλης – Βίντεο από ρεπορτάζ

Πίνακας Περιεχομένων

Μετά τα όσα έγιναν το Σάββατο της 28ης Οκτωβρίου το βράδυ στο Ηράκλειο Αττικής, στα επεισόδια που μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης το κέντρο της πόλης, αυτό το οποίο προέχει προφανώς αυτήν την στιγμή είναι η κατάσταση της υγείας της 17χρονης κοπέλας η οποία τραυματίστηκε.

 

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες η υγεία της 17χρονης ευτυχώς βελτιώνεται και νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου και βρισκόμαστε εν αναμονή του πορίσματος του ιατροδικαστή.

 

Δείτε παρακάτω τα ρεπορτάζ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς:

Τα όσα έγιναν το Σάββατο το βράδυ στο Ηράκλειο Αττικής, αλλά και στη Νέα Ιωνία, έχουν αρκετές διαστάσεις.

 

Καταρχάς το κεντρικό γεγονός ήταν η διοργάνωση της αντιφασιστικής συναυλίας στο θεατράκι της πλατείας, δίπλα στον σταθμό των ΗΣΑΠ.

Η συναυλία διοργανώθηκε με αφορμή τη συγκέντρωση φασιστικών στοιχείων απ’ ολόκληρη την Ευρώπη, μετά από σχετικό κάλεσμα για συγκέντρωση την 1η Νοεμβρίου στο χώρο που βρισκόντουσαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη λεωφόρο Ηρακλείου 420.

 

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Νοεμβρίου του 2013 είχαν δολοφονηθεί εκεί οι Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις ενάντια σ’ αυτό το πανευρωπαϊκό κάλεσμα:

 

Ηράκλειο Αττικής: Αντιδράσεις για την ακροδεξιά πανευρωπαϊκή συγκέντρωση της 1ης Νοεμβρίου – UPDATE

 

Διαβάστε εδώ για το απαγορευτικό της Ελληνικής Αστυνομίας που ακολούθησε:

Ηράκλειο Αττικής – ΕΚΤΑΚΤΟ: Απαγορεύει η ΓΑΔΑ τις δημόσιες συναθροίσεις Χρυσαυγιτών και εθνικιστών και τις σχετικές αντισυγκεντρώσεις την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 

 

Τι έγινε το Σάββατο

Ήταν φανερό πως μετά απ’ όλα τα παραπάνω, η κατάσταση μύριζε και συνεχίζει να μυρίζει μπαρούτι.

 

Όπως θα δείτε και στα βίντεο με τα ρεπορτάζ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, μάρτυρες σημειώνουν ότι κατά τη διάρκεια της συναυλίας, πέρασε πολύ κοντά (από την οδό Μελίνας Μερκούρη μπροστά από την πλατεία προς την οδό Πρασίνου Λόφου προς Παλαιό Ηράκλειο), πομπή από μηχανάκια που πέταξε τρικάκια φασιστικού περιεχομένου.

 

Κάποια στιγμή την επόμενη ημέρα, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, είχαμε και μία άλλη εξέλιξη, τη σύλληψη τεσσάρων μελών του Ρουβίκωνα με την κατηγορία ότι προχώρησαν σε επίθεση σε καφέ στη γειτονική Νέα Ιωνία την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 28 Οκτωβρίου. Διαβάστε εδώ:

Νέα Ιωνία: Συνέλαβαν τέσσερα μέλη του Ρουβίκωνα για επίθεση σε κατάστημα

 

Το χειρότερο όμως όλων ήταν το επεισόδιο με τον τραυματισμό της 17χρονης κοπέλας.

 

Υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα βρέθηκε αναίσθητη με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, στο πεζοδρόμιο στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, λίγο μετά τη διασταύρωση με την οδό Νεότητος.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το σημείο της Ελευθερίου Βενιζέλου στο Ηράκλειο Αττικής, όπου βρέθηκε η κοπέλα:

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αυτό έγινε μετά από συμπλοκές της αστυνομίας με άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι συμπλοκές ξεκίνησαν από το τέλος της οδού Πευκών, με κατεύθυνση προς την Νεότητος και μετά δεξιά προς την Ελευθερίου Βενιζέλου.

Δείτε που:

Το τι πραγματικά συνέβη είναι άγνωστό, ενώ με δεδομένη την αναξιοπιστία της Ελληνικής Αστυνομίας σε παρόμοια γεγονότα στο παρελθόν, υπάρχει πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα για τις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις.  

 

Ωστόσο, αυτή τη φορά τόσο οι μαρτυρίες από κατοίκους, όσο και η χρήση υλικού από κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή, αναμένεται να διαφωτίσουν το τι πραγματικά συνέβη.

 

Προς το παρόν πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί βρήκαν την κοπέλα στο πεζοδρόμιο, μετά από συμπλοκές που είχαν με αγνώστους.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση:

ΕΛ.ΑΣ.: Πώς έγιναν τα επεισόδια σε Νέο Ηράκλειο και Εξάρχεια

 

Από την πλευρά της, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή – ΚΕΕΡΦΑ, εκ των διοργανωτών της αντιφασιστικής συναυλίας, υποστηρίζει ότι την κοπέλα την τραυμάτισε η ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε εδώ την ανάρτηση:

Βαριά τραυματισμένη νεαρή αντιφασίστρια από την επίθεση αστυνομικών στο Ν.Ηράκλειο – Η ΕΛΑΣ έκανε ξανά πλάτη στις προκλήσεις των φασιστών.

 

Τι θα γίνει την 1η Νοεμβρίου;

Τα μάτια όλων είναι πλέον στραμμένα για το τι θα γίνει την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου. Η Αστυνομία έχει απαγορεύσει όλες τις συγκεντρώσεις. Είναι άγνωστο τι θα κάνουν οι φασιστικές ομάδες σε σχέση με το κάλεσμα για την Ηρακλείου 420.

 

Οι φορείς που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την αντιφασιστική εκδήλωση, όχι στο Ηράκλειο Αττικής όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, (στη διασταύρωση της λεωφόρου Ηρακλείου με την οδό Ιφιγενείας), αλλά στο κέντρο της Νέας Ιωνίας, στην πλατεία Σημηριώτη.

 

Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά πρώτα είχε ανακοινώσει πως ισχύει το κάλεσμα για συγκέντρωση στη λεωφόρο Ηρακλείου, στη συνέχεια υπήρξε αλλαγή του τόπου συγκέντρωσης, με νέο σημείο την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου.

 

Πέρα όμως από τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε συγκεκριμένα μέρη, το ζητούμενο είναι πως ακριβώς η Ελληνική Αστυνομία θα αποτρέψει πιθανές συμπλοκές που μπορεί να γίνουν είτε από πεζές ομάδες σε διάφορα σημεία της πόλης, είτε με δικυκλιστές κ.τ.λ.

 

Και αυτό είναι το μεγάλο ερωτηματικό.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU