Σύνδεσμος Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας: Τι είπε ο πρόεδρος του Σωματείου στον υπουργό Εργασίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, στις 15 Ιουλίου ο συνάδελφος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων, Νίκος Αθανασίου, επισκέφθηκε, μαζί με μια συνάδερφο του, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα με τη σύνταξή της, το παλιό ΙΚΑ στις παροχές, της Νέας Ιωνίας. Η συνάδελφος, λόγω έλλειψης προσωπικού, ταλαιπωρούνταν για αρκετό καιρό. Τελικά βρέθηκε λύση στο πρόβλημά της, μετά και από τις φιλότιμες προσπάθειες των λίγων υπαλλήλων που έχουν απομείνει.

Φεύγοντας, ο συνάδελφος μας, συνάντησε τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη, ο οποίος πραγματοποιούσε μια από τις «Αιφνιδιαστικές Επισκέψεις» του στο ΙΚΑ της περιοχής, με τη συνοδεία κάμερας, δημοσιογράφων, της Δημάρχου και πολλών άλλων παραγόντων της περιοχής. Ο συνάδελφος πλησίασε τον Υπουργό και τον ρώτησε αν βρίσκεται εκεί για τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΙΚΑ. Ο Υπουργός απάντησε πως αυτός ήταν ο λόγος της επίσκεψής του και έτσι ο συνάδελφος πήρε το λόγο και του απαρίθμησε τα πραγματικά προβλήματα λειτουργίας του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας.

Ο συνάδελφος, επισήμανε την ανάγκη που υπάρχει για μόνιμο προσωπικό το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί και να καλύπτει τον όγκο των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, μιας και το ΙΚΑ Ν. Ιωνίας εξυπηρετεί τρεις Δήμους (Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση και Ηράκλειο). Τόνισε στον Υπουργό πως η περιοχή της Νέας Ιωνίας αποτελεί μια εργατούπολη, με πλήθος εργαζομένων και συνταξιούχων, οι οποίοι δεν μπορούν να καλυφθούν από 25-30 υπαλλήλους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ΙΚΑ και για τους τρεις Δήμους, όταν παλαιότερα υπήρχαν 75 μόνο για τον Δήμο της Νέας Ιωνίας.

Επιπρόσθετα, ο συνάδελφος, έκανε σαφές στον κ. Χατζηδάκη πως το Σωματείο είχε προχωρήσει παλαιότερα σε κινητοποίηση όπου απαιτούσε την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στο ΙΚΑ. Τότε έγινε μια πρόσληψη 15 ατόμων για 5 μήνες και μετά απολύθηκαν. Έγιναν εκ νέου κινητοποιήσεις με το ίδιο αίτημα όπου ξανά η αντιμετώπιση ήταν η ίδια. Δεκαοχτώ (18) αυτή τη φορά υπάλληλοι, οι οποίοι έμειναν μόνο 5 μήνες. Το αίτημα του Σωματείου ήταν ξεκάθαρο καθ΄ όλη τη διάρκεια. Απαιτούσε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και αντ’ αυτού έφερναν 5μηνους εργαζόμενους.

Στο αίτημα αυτό, ο Υπουργός έκανε αναφορά για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που πραγματοποιήθηκε το χειμώνα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, μιας και έγινε πρόσληψη σε τρεις καθαρίστριες για ένα χρόνο, με παράταση σύμβασης 3 μήνες, λόγω Covid, και μετά το πέρας των μηνών έμεινε μόνο μια.

Ο κ. Χατζηδάκης έδινε έμφαση στο ότι τα προβλήματα που αφορούν την λειτουργία του ΙΚΑ, δήθεν, δεν απορρέουν μόνο από την έλλειψη προσωπικού, αλλά από την έλλειψη τεχνολογικών μέσων και υποδομών.

Το Σωματείο μας, όπως τόνισε ο συνάδελφος στον Υπουργό, είναι σε ετοιμότητα για νέα κινητοποίηση, αν δεν προσληφθούν άμεσα μόνιμοι εργαζόμενοι.

Συνάδελφοι, στους 18 μήνες πανδημίας, η κυβέρνηση και το Υπουργείο εργασίας πέρασαν πολλούς αντεργατικούς και αντισυνταξιοδοτικούς νόμους. Σε όλο αυτό το διάστημα το Σωματείο μας δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Πάλεψε για την υγεία του λαού μαζί με τους γιατρούς έξω από τα νοσοκομεία της περιοχής. Εμείς  οι συνταξιούχοι θα παλεύουμε και για εμάς και για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας. Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουν οι εργαζόμενοι, δουλεύοντας 10ωρα και 12ωρα. Συνάδελφοι, το σωματείο σας καλεί την οργή και την αγανάκτηση να τη κάνετε οργάνωση. Γραφτείτε στο σωματείο σας. Από εκεί θα δώσουμε όλοι, μαζικά, την πάλη μας και θα διεκδικήσουμε αυτά που μας έχουν κλέψει τόσα χρόνια.

Ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Στις 8 Οκτώβρη, μέρα των συνταξιούχων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), καλεί σε πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα και πορεία στου Μαξίμου.

Συνάδελφοι, το σωματείο μας σας καλεί να πάρετε μέρος μαζικά σε αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση, όπου θα έρθουν συνάδελφοί μας από όλη την Ελλάδα. Να διεκδικήσουμε όλα όσα μας έχουν κλέψει!

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Ι.Κ.Α. & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ & ΠΕΡΙΞ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

2 σχόλια

 1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
  29/07/2021 - 18:21

  Πιστεύετε ότι μισή ώρα μετά στο μυαλό του κυρίου….θα ήταν ακόμα τα προβλήματα του ΙΚΑ των εργαζομένων εκεη και των συνταξιούχων????…Είμαστε όλοι γελασμένοι..!ββ

  Reply
 2. Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες
  είμαι ένας από εσάς!
  Τα στοιχεία μου, εδώ:
  (Πως μπορώ να φανώ χρήσιμος?)

  Reply

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU