Ηράκλειο Αττικής – Κτήμα Φιξ – Αδ.Γεωργιάδης: Τον Φεβρουάριο αναρμόδιος, τον Ιούλιο… σούπερ αρμόδιος

Στα γνωστά γρανάζια των πολιτικών σκοπιμοτήτων κινδυνεύει να εγκλωβιστεί η υπόθεση της απόκτησης του κτήματος Φιξ από το δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ηρακλείου, παρουσιάστηκαν περίπου ως… μεσσιανική εξέλιξη πρόσφατες δηλώσεις  του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος αναφερόμενος στη Βουλή για τα έργα στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας και ειδικά για το Κτήμα Φιξ, δήλωσε ότι «είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού για  να δοθεί  λύση στο κτήμα ΦΙΞ» .

Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις Γεωργιάδη.

Όπως ήταν φυσικό, μέρος της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε πως αυτές οι δηλώσεις εκθέτουν ουσιαστικά τον δήμο Ηρακλείου και τον Δήμαρχο Ηρακλείου Νίκο Μπάμπαλo και γενικά όσους τάσσονται υπέρ της απαλλοτρίωσης του χώρου με χρήματα του δήμου, δανειοδότηση κ.τ.λ. γιατί εδώ εμφανίζεται το κράτος σχεδόν έτοιμο να… χαρίσει το κτήμα Φιξ στο δήμο.

Μάλιστα κάποια άλλα ρεπορτάζ από κεντρικά ΜΜΕ, έχοντας προφανώς την ίδια πηγή ενημέρωσης με non paper (το υπουργείο Ανάπτυξης) έχουν αλλάξει και το… χρόνο και από μέλλοντα τον έκαναν αόριστο(!), γράφοντας ότι δόθηκε ήδη λύση στο θέμα του κτήματος Φιξ! Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση του ίδιου του Δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου ήταν να παρουσιαστεί σαφώς ενοχλημένος και να αφήσει αιχμές, όχι φυσικά με την προοπτική χρηματοδότησης, αλλά με το ξεκάθαρο πολιτικό παιχνίδι το οποίο φαίνεται ότι παίζεται πλέον και σε κεντρικό επίπεδο.

Και όπως είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απόκτησης του κτήματος Φιξ από τον δήμο, αν έρθει το κράτος και δεσμευτεί ότι θα καταβάλλει τα χρήματα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για την απόκτηση του κτήματος, η διαδικασία της δανειοδότησης θα σταματήσει.

Δείτε τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ηρακλείου στο βίντεο, περίπου από το 00.19.30 έως το 02.46.20

«Είμαστε… αναρμόδιοι»!

Η ουσία της υπόθεσης βρίσκεται στις απαντήσεις που είχε δώσει τόσο το υπουργείο Ανάπτυξης, όσο και το υπουργείο Πολιτισμού, όχι… χρόνια πριν, αλλά μόλις τον Φεβρουάριο του 2021, όπου και τα δύο υπουργεία με μία φωνή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Πάνου Σκουρλέτη, έδιναν την πιο συχνή απάντηση που δίνουν κρατικοί φορείς: Είμαστε αναρμόδιοι!

Μάλιστα ο ίδιος υπουργός Ανάπτυξης αφιέρωσε μόλις 33(!) λέξεις για να ξεπετάξει το θέμα.

Δείτε την απάντηση

Υπουργείο-Ανάπτυξης-Φιξ

Τουλάχιστον η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού, είχε και ένα ιστορικό του θέματος, αλλά κατέληγε στο ίδιο αποτέλεσμα: Είμαστε αναρμόδιοι και συγκεκριμένα τα θέματα του κτήματος Φιξ “εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του ΥΠΠΟΑ (υπουργείου Πολιτισμού)”. Δείτε την απάντηση.

Υπουργείο-Πολιτισμού-Φιξ

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι εδώ πλέον έχουμε να κάνουμε με πολιτικά παιχνίδια και με καμία ειλικρινή διάθεση επίλυσης του θέματος. Να θυμηθούμε κιόλας ότι ανάλογες δηλώσεις υπουργών για το κτήμα Φιξ, είχαμε και στο παρελθόν και πολύ πιο προωθημένες απ’ αυτές του κ.Γεωργιάδη.

Ήταν σχεδόν στο στάδιο του «ετελείωσε αγαπητέ» για να θυμηθούμε και την ατάκα του βουλευτή Καλοχαιρέτα στην γνωστή ελληνική ταινία “Φτώχεια και Αριστοκρατία”. Και το κτήμα Φιξ, παρέμεινε στην ίδια κατάσταση.

Τώρα, εάν ξαφνικά τα δύο υπουργεία αποφασίσουν να τρέξουν το θέμα, καλώς, πολύ καλώς, για την ακρίβεια. Αλλά με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις. Και όχι στη λογική τον Φεβρουάριο «δεν είμαι αρμόδιος» και τον Ιούλιο «είμαι σούπερ αρμόδιος»….

Εάν θέλετε να έχετε συνολική εικόνα, διαβάστε εδώ το αφιέρωμα του zonews.gr για το κτήμα Φιξ.

Κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο Αττικής: Από το 1850 στο 2021… – Zonews.gr

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU