Ματίνα Συνδουκά Κοπετινά – Ηράκλειο Αττικής: Για ένα ασφαλέστερο μέλλον της υγείας, της προστασίας των δημοτών

Αγαπητοί συνδημότες, γονείς, φίλοι και μαθητές, επιδιώκω την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της πόλης μας. Καθιερώνοντας ένα ασφαλέστερο μέλλον της υγείας, της προστασίας των δημοτών, της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης καταστροφικών φαινομένων, της  άρτιας πληροφόρησης σε θέματα ευαισθητοποίησης των πολιτών.

-Περιβαλλοντική εκπαίδευση & προστασία του φυσικού μας πλούτου.

-Ενίσχυση αυτοπεποίθησης των μαθητών με παροχή γνώσης για  περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

-Πόσο ασφαλής χώρος είναι το σχολείο μας; Ποιες διαδικασίες πρέπει να πληρούνται και πόσο συχνές ασκήσεις διοργανώνονται από τους Διευθυντές των σχολείων για την προετοιμασία των μαθητών σε καταστάσεις σεισμού;

-Γνωρίζουν οι γονείς τα μνημόνια ενεργειών για τις σχολικές μονάδες σε καταστάσεις σεισμού ή πυρκαγιάς;

-Πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στο σχολικό & εργασιακό περιβάλλον του Δήμου μας;

-Εκπαίδευση  του συνόλου των δημοτών στην αντιμετώπιση καταστροφών από φυσικά φαινόμενα & δημιουργία μητρώου ΑμεΑ για την εκπαίδευση των συνοδών τους & των ίδιων.

-Προγράμματα εκπαίδευσης συνδημοτών και μαθητών κάθε ηλικίας.

-Ενημέρωση θεμάτων αυτοπροστασίας για τα άτομα με αναπηρία & την τρίτη ηλικία.

Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε, η ενημέρωση και η γνώση των δημοτών, των γονέων, των  μαθητών και ηλικιωμένων σε όλες τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης πάντα μέσα από κοινωφελείς δράσεις.

-Χρειαζόμαστε νέες παιδικές χαρές, φιλικές και σε άτομα με αναπηρίες.

-Κατάλληλες, άνετες και ασφαλείς προσβάσεις στους δρόμους του Δήμου μας.

-Εύκολη προσβασιμότητα και ενίσχυση ευπαθών ομάδων σε καθημερινές δραστηριότητες.

-Ενίσχυση, υποστήριξη, ανάπτυξη δυνατοτήτων άθλησης και κοινωνικοποίησης των δημοτών.

-Δημιουργία μητρώου ΑμεΑ και κέντρου εξυπηρέτησης τους.

-Δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων.

 

Γιατί συμπορεύομαι με τον Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο:
Είναι ο Δήμαρχος των έργων και όχι των λόγων! Επέδειξε αποτελεσματικότητα, ικανότητα, επέδειξε ήθος και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, έδωσε έμφαση στον τομέα της υγείας της Κοινωνικής Πρόνοιας, στις ευπαθείς ομάδες, στην Τρίτη ηλικία. Με αγάπη στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη ζωή παρέστη εμπράκτως σε όλα τα καταστροφικά συμβάντα που έπληξαν τον τόπο μας, χωρίς εντυπωσιασμούς.
Η άοκνη παρουσία του από το χάραμα στους δρόμους της πόλης μας, αποδεικνύει το πάθος του για δουλειά. Είναι ικανός, με πρόγραμμα, όνειρα και στόχους που τους υλοποιεί, είναι αυθεντικός, δεν τάζει δεν είναι λαοπλάνος και κάνει τίμιο πολιτικό αγώνα.
Η ένθερμη αποδοχή των πολιτών στο πρόσωπο του Νίκου Μπάμπαλου, επιβεβαιώνει την αγάπη τους, την αναγνώριση του έργου του και την έντονη επιθυμία να τον έχουν ξανά Δήμαρχο. Ο Νίκος Μπάμπαλος είναι η επιλογή εμπιστοσύνης και με αυτή συνεχίζω να συμπορεύομαι.

 

Η Ματίνα Συνδουκά – Κοπετινά είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής, με την παράταξη «Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο

Ποια είναι

Η Συνδουκά – Κοπετινά Ματίνα γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι έγγαμη και μητέρα δύο θυγατέρων. Διαμένει στο Ηράκλειο Αττικής και έχει έντονη κοινωνική δράση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ιδιαίτερα σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού.

Από το 2002 έως και σήμερα, διετέλεσε   μέλος Δ.Σ. της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου, ως Πρόεδρος και ως Αντιπρόεδρος της Α΄θμιας και Β’θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου.

Είναι πτυχιούχος ΥΠ/ΛΩΝ ΧΕΙΡ/ΤΩΝ Η/Υ & ΔΙΑ/ΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ και από το 2014 κατέχει την επάρκεια Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας του Κ.Ε.Μ.Ε.Α.

Υπηρέτησε 26 έτη στον Ο.Τ.Ε. και ήταν αιρετό μέλος στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων Ομοσπονδίας ΟΤΕ (Ε.Υ.Α.Ε-ΟΜΕ ΟΤΕ) και σήμερα είναι Συνταξιούχος.

Το 2017 κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα ως εθελόντρια και υπηρετεί στον 9ο Π.Σ Αθηνών.

Παρακολούθησε επιτυχώς εξειδικευμένα  εκπαιδευτικά προγράμματα της Π.Ε.Ε.Π.Σ.

Προσομοιωτή Πυρκαγιάς FIRE DRAGON της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,

Πυρόσβεση Πυρκαγιών Αερίων GAS FIRE από την Marine Training,

Πυρόσβεση Πλοίων και Διάσωση Προσωπικού από αυτό,

Πρώτες Βοήθειες στο Ε.Κ.Α.Β,

INSTRUCTOR ERC

Αρχική εκτίμηση και Αντιμετώπιση Πολυτραυματία από την Ε.Ε.Ε.Π.Φ,

Απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρα.

Είναι Αναπληρώτρια Προέδρου στην Δ.Ε. του Ινστιτούτου Διαχείρισης Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ) που ο σχεδιασμός του τελεί με την έγκριση  του ΥΠΑΙΘ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Εξωτερικών, της Unesco Νοτίων Προαστίων, του ΚΚΠΠΑ Περιφέρειας Αττικής και ΠΑΑΠΑ Βούλας ενώ ολοκλήρωσε επιτυχώς:  Βασικές Αρχές Αντιμετώπισης Συμβάντων Μαζικής Καταστροφής και Διαλογή σε Μαζικές Καταστροφές(2020).

Βασικές Αρχές Ναυαγοσωστικής και Α΄ Βοήθειες στο Υγρό Στοιχείο (2020). Πνιγμός στο Υγρό Στοιχείο-Εξειδικευμένες Τεχνικές Διάσωσης(2021).

Σχολεία εκπαίδευσης Υγρού Στοιχείου Επιβίωση-Έρευνα-Διάσωση (Σ.Ε.Υ.ΣΕ.Ε.Δ.) που πραγματοποιήθηκαν από το ΙΔΑΦΚ και την Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. (2018-2019-2021).

Συμμετείχε:

Στην ετήσια άσκηση ετοιμότητας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ατύχημα Αεροσκάφους στον Αερολιμένα» (2018).

Στην άσκηση ετοιμότητας για σεισμό και φωτιά «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2019»

Στο Γηροκομείο Αθηνών(2019). Στην άσκηση ετοιμότητας (πεδίου) πολλαπλών σεναρίων τοπικού επιπέδου για τη διαχείριση των συνεπειών μετά την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2019» της Π.Υ. Κορωπίου.

Είναι Επικεφαλής Εκπαιδεύτρια – Διασώστρια του ΙΔΑΦΚ, πιστοποιημένη στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής κα Α΄ Βοήθειες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης – Basic Life Support (BLS-AED/ ERC).

Τον Φεβρουάριο του έτους 2022   έλαβε ενεργά μέρος στο   International Conference on Planning, Challenges of Disaster Management and Resilience ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΙΔΑΦΚ και oλοκλήρωσε το πρόγραμμα «INTRODUCTION TO THE SPHERE INTERNATIONAL HUMANITARIAN STANDARDS, THE HUMANITARIAN CHARTER, AND THE MINIMUM STANDARDS  OF HUMANITARIAN RESPONSE» του Διεθνούς Οργανισμού Fraternity – International Humanitarian Federation (FFHI).

Τον Μάρτιο του 2022 εκλέχθηκε  μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.

Συμμετείχε επιτυχώς στα προγράμματα * Search and Rescue eLearning Platform courses Introduction to Emergency Management – Forest fire with expansion in the urban area – organized by Search and Rescue project (GA 882897) and held in the framework of  WP2 «Societal aspects of S&R» and especially of T2.4 «Promoting safety and security of emergency personnel» & PROJECT 2021 – Smart Education and Training Program for Central and Local Government Servants C1-SP-VET-SHORT-TERM-JOINT STAFF TRAINING EVENT –CO- FUNDED BY THE EUROPEAN UNION.

Συμμετέχει ως Επικεφαλής Εκπαίδευσης σε πλήθος φορέων ευρύτερου δημοσίου τομέα που έχουν απευθύνει στο φορέα μας, αιτήματα προγραμμάτων εκπαίδευσης όπως το Υπουργείο Τουρισμού, Διευθύνσεις ΠΣΕΑ, ΕΑΔ, κ.α.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU