ΣΥΡΙΖΑ Νέα Ιωνία – Ηράκλειο Αττικής: φυγή προς τα εμπρός με νέα μέλη, συνελεύσεις και εξωστρέφεια

Με φουλ τις μηχανές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Αττικής και στη Νέα Ιωνία, αλλά και γενικότερα στη Βόρεια Αθήνα, αφήνοντας πίσω τις αποχωρήσεις όσων δεν αποδέχθηκαν την εκλογή του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, με τον Νικόλα Φαραντούρη μάλιστα, τον σύμβουλο Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, να δίνει τον τόνο και από το… πιάνο στη Γενική Συνέλευση που έγινε στο Ηράκλειο Αττικής.

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί Γενικές Συνελεύσεις των μελών του κόμματος (Ηράκλειο Αττικής, Δυτικό Μαρούσι κ.α.) ή θα γίνουν τις επόμενες ημέρες (Νέα Ιωνία την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο δίπλα στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας στις 7 το απόγευμα)

 

Μάλιστα η περιοχή που ανήκουν η Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο Αττικής, η Βόρεια Αθήνα, καθώς και η Α’ Αθηνών ήταν οι πιο «σκληρές» οργανώσεις όσων αποχώρησαν, αφού τις έλεγχαν και απόλυτα.

 

Ωστόσο ήδη μετά τις αποχωρήσεις αυτές υπήρξε άμεση ανασύνταξη στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η έκπληξη είναι πως τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά υπάρχει προσέλευση νέων μελών και μάλιστα με διάθεση συμμετοχής, αλλά σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα απ’ ότι στο παρελθόν.

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά και ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς στο Ηράκλειο Αττικής στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη «Βίλα Στέλλα», «το συμπέρασμα είναι ένα: Φράξιες τέλος, προχωράμε μπροστά στην κοινωνία και στα μεγάλα προβλήματα του κόσμου και είναι σίγουρο πως θα πετύχουμε».

 

Νέα Ιωνία

Στο πιο λαϊκό προάστιο της Βόρειας Αθήνας, στη Νέα Ιωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει την Γενική του Συνέλευση την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο δίπλα στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας στις 7 το απόγευμα, ενώ ήδη υπάρχει προσέλευση νέων μελών, μέσα και από την πλατφόρμα του isyriza.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη Γενική Συνέλευση θα δοθεί έμφαση, μεταξύ άλλων, στις τοποθετήσεις των μελών καθώς και στον ανοιχτό διάλογο, καθώς υπάρχει ο κυβερνητικός καταιγισμός εναντίον ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, όπως οι καταναλωτές ενέργειας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες κ.α.

 

Εισηγήτρια θα είναι η Διονυσία Στεφάτου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Συντονίστρια του Τμήματος Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η οποία και θα αναλύσει την τελευταία απόφαση της ΚΕ.

Παρέμβαση επί του θέματος θα κάνει ο Αλέξης Χριστόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Οργανωτικού Γραφείου.

Χαιρετισμό, θα απευθύνει η Χριστίνα Μαλακού, υπεύθυνη για την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νέας Ιωνίας από την Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας (ΝΕΒΑ).

 

Ηράκλειο Αττικής

Στο Ηράκλειο Αττικής έγινε ήδη η πρώτη Γενική Συνέλευση στη «Βίλα Στέλλα» με τη συμμετοχή παλαιότερων και νέων μελών. Όπως σημειώνεται, στη Γενική Συνέλευση την κεντρική εισήγηση έκανε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Μάγδα Ρουμανέα, ενώ υπήρξαν εισηγήσεις και από τους:

  • Νικόλα Φαραντούρη, καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, κάτοχο της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet και σύμβουλο Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
  • Πάνο Γκόνη, συντονιστή Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας
  • Κλειώ Αγγουράκη, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής σημειώνει ότι «υπήρξε άμεσος διάλογος και συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο, όπως η τρομερή ακρίβεια, το αλαλούμ με τα τιμολόγια ρεύματος, το φορολογικό – νομοσχέδιο λαιμητόμος για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και οι πρόσφατες εξελίξεις με την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας.

 

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανθρωπιστική τραγωδία στην Παλαιστίνη, και στον φαύλο κύκλο βίας στον οποίο βυθίζουν την περιοχή οι ισραηλινές επιχειρήσεις, με τον θάνατο χιλιάδων αμάχων, κάτι που οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη ανασφάλεια και τον ισραηλινό λαό.

 

Οι απόλυτα καταδικαστέες τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές της Χαμάς εις βάρος αμάχων, δεν μπορούν να αμαυρώσουν τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και της Παλαιστινιακής Αρχής για ελευθερία και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και δημοκρατικού κράτους, με επανεκκίνηση των συνομιλιών για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά.

 

Ομόφωνο συμπέρασμα όλων των μελών, ήταν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί απειλή και κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία και την κοινωνική συνοχή και άμεσος στόχος πρέπει να είναι η ξεκάθαρη ήττα της στις ερχόμενες ευρωεκλογές.

Φυσικά συζητήθηκαν και οργανωτικά ζητήματα. Εν’ όψη του Συνεδρίου τον Φεβρουάριο του 2024, η Συντονιστική Επιτροπή της Οργάνωσης Μελών συμπληρώθηκε άμεσα με υπερπροσφορά διάθεσης συμμετοχής, ενώ αποφασίστηκε ο προγραμματισμός δράσεων και επαφών, στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου Αττικής.

 

Με το τέλος της συνέλευσης, η συνάντηση έκλεισε με ένα ιδιαίτερα ζεστό στιγμιότυπο: Ο Νικόλας Φαραντούρης κάθισε για λίγο στο πιάνο που βρίσκεται στον όμορφο χώρο της «Βίλας Στέλλα» και έπαιξε το bella ciao, καταχειροκροτούμενος!

 

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, είναι ανοικτή στους πολίτες του Ηρακλείου Αττικής, για να τους ακούσουν, για να συμμετέχουν, για να καταθέσουν τις απόψεις τους, ενώ είναι γνωστό πως η κεντρική πλατφόρμα συμμετοχής isyriza αποτελεί ένα ανοικτό βήμα ενεργούς συμμετοχής για όποιον το επιθυμεί.

 

Το email για την επαφή με την Οργάνωση Μελών είναι το syriza.ira.att@gmail.com».

 

Βόρεια Αθήνα

Σε εξέλιξη είναι και άλλες Γενικές Συνελεύσεις στη Βόρεια Αθήνα. Έτσι, με επιτυχία και με τη συμμετοχή πολλών νέων μελών πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Οργάνωσης Μελών Δυτικού Αμαρουσίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

 

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχε ο Γιώργος Τσίπρας, ενώ παρευρέθηκαν ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας, Πάνος Γκόνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου Βασίλης Μπούρας και Αντρέας Στεφόπουλος, καθώς και ο Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νικόλαος Φαραντούρης.

Όπως τονίζεται «στη συνέλευση συζητήθηκαν η απόφαση της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής και οι διαδικασίες ενόψει του επερχόμενου έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Αναλύθηκε ένας οδικός χάρτης ανασύνταξης και νέου ξεκινήματος με την ενεργοποίηση των νέων μελών και τη συστράτευση των παλαιότερων, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό τη νέα ηγεσία του, να συστηθεί ξανά στους προοδευτικούς πολίτες και να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη τους.

 

Τα μέλη της Οργάνωσής μας ζήτησαν δυναμισμό και σθένος στα αντιπολιτευτικά καθήκοντα των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε οι πολίτες που βρίσκονται σε απόγνωση από την πρωτοφανή ακρίβεια και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, να συσπειρωθούν γύρω από το κόμμα μας.

 

Οι συντονιστές των δυο οργανώσεων μελών Δυτικού και Ανατολικού Αμαρουσίου, Κλειώ Αγγουράκη και Βασίλης Μπούρας, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους πως με τις νέες προτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο διάλογο, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για τη στεγαστική πολιτική και την προστασία της πρώτης κατοικίας, για την ανακοπή της ασυδοσίας των ενεργειακών και εμπορικών καρτέλ, η κοινωνική πλειοψηφία θα προσεγγίσει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και θα τον καταστήσει σύντομα πειστική επιλογή εναλλακτικής διακυβέρνησης».

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU