Ηράκλειο Αττικής: «Μαζέψτε τον μ@λ@κ@», ο «δούρειος ίππος της Γκόλντμαν Σακς» και άλλες ιστορίες για αγρίους περί “στηρίξεων”…

Πίνακας Περιεχομένων

Καταρχάς η στήλη απέκτησε λογότυπο, για να ξέρουμε και τι αφορά. «Τοπικώς και ανεπισήμως» λοιπόν, την βρίσκετε στην κατηγορία «Οι πόλεις μας», μετά τις κατηγορίες «Ηράκλειο Αττικής» και «Νέα Ιωνία. Τελειώσαμε με τα πρακτικά, πάμε στα ουσιαστικά.

Λοιπόν, να ξεκινήσουμε με κάτι βασικό και ξεκάθαρο: Τα κόμματα έχουν καταλάβει πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ανακοινώσουν στηρίξεις σε παρατάξεις στις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, πλην των Περιφερειών και κάποιων ελάχιστων μεγάλων Δήμων – μιλάμε για 4-5 σε όλη την Ελλάδα.

Και αυτό ακριβώς έκαναν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Εντάξει, το ΚΚΕ είναι άλλη περίπτωση και είναι γνωστό πως στηρίζει τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης σε ολόκληρη τη χώρα.

Τι έχουν καταλάβει λοιπόν τα 3 κόμματα; Πολύ απλά,  ότι δεν πρόκειται να πείσουν ούτε έναν (1) ψηφοφόρο τους, εάν πουν στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων, ότι στηρίζουν τον τάδε συνδυασμό. Ούτε έναν όμως. 

Ειδικά μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετά το σοκ της ήττας στις βουλευτικές, πέρασε και από έναν –σχεδόν- εμφύλιο πόλεμο με αφορμή την εκλογή νέου προέδρου, αυτό ισχύει στο απόλυτο.

Κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών διαδικασιών γράφτηκαν και ειπώθηκαν ακρότητες και από τις δύο πλευρές και μάλιστα, αν και σε μικρότερο βαθμό, γράφονται και λέγονται ακόμη και σήμερα ακρότητες.

 

Όταν πλακωνόντουσαν χειρότερα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Βέβαια, επειδή συνήθως έχουμε κοντή μνήμη, αυτά γίνονται στα κόμματα. Μην θυμηθούμε τώρα τι έγινε στη σύγκρουση Σημίτη – Τσοχατζόπουλου, για την εκλογή προέδρου ΠΑΣΟΚ ή στην σύγκρουση Παπανδρέου Γιώργου και Βενιζέλου, (πάλι εκλογή προέδρου ΠΑΣΟΚ) καθώς και στα… γαλλικά της σύγκρουσης Μητσοτάκη Κυριάκου και Μειμαράκη (εκλογή προέδρου ΝΔ).

Τώρα όμως υπάρχει μια ιδιομορφία – αμέσως μετά την εσωκομματική σύγκρουση, είναι μία εκλογική αναμέτρηση, αυτή των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση.

Προφανώς λοιπόν είναι κατανοητός ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακοίνωσε, φυσικά, στηρίξεις στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων – μεταξύ αυτών και σε κανέναν από τους Δήμους του βόρειου τομέα.  

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε πολλές περιπτώσεις στελέχη τους που στήριξαν διαφορετικούς υποψήφιους προέδρους στην πρόσφατη διαδικασία, συνυπάρχουν σε δημοτικούς συνδυασμούς ή στελέχη τους που στήριξαν τον ίδιο άνθρωπο για την προεδρία, συμμετέχουν σε διαφορετικούς δημοτικούς συνδυασμούς και τα κριτήρια είναι ξεκάθαρα αυτοδιοικητικά.

 

Φάμελλος: «Τα στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να είναι σε πολλές δημοτικές παρατάξεις»

Τα πράγματα λοιπόν είναι αρκετά σύνθετα, για να ανακοινωθούν «ελαφριά την καρδία» στηρίξεις και το καλύτερο πράγμα που είχαν να κάνουν -και που τελικά έκαναν- ήταν να «απελευθερώσουν» τα στελέχη και τα μέλη τους:

Συγκεκριμένα ο ίδιος ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος, δήλωσε πως προφανώς τα στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να είναι σε πολλές δημοτικές παρατάξεις και ότι προτεραιότητα είναι να βρεθούν προοδευτικά και υπερκομματικά σχήματα.

Φυσικά υπήρξαν περιπτώσεις, όπως στη Νέα Ιωνία, που το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ομοφώνησαν στη στήριξη ενός συνδυασμού, στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτόν της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Κανλή. Οπότε ναι, σαφώς σ αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει ζήτημα. Το ίδιο και στο Χαλάνδρι, με την στήριξη του νυν Δημάρχου Σίμου Ρούσσου.

 

“Στηρίξεις” του αέρα… κοπανιστού

Όμως σε πολλές άλλες περιπτώσεις σε Δήμους της περιοχής του βόρειου τομέα, αυτό δεν έγινε. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησαν και συμμετέχουν σε διαφορετικά ψηφοδέλτια.

Παρά λοιπόν αυτό το γεγονός, ήρθαν κάποιοι να δηλώσουν με το ζόρι, υποτιθέμενες “στηρίξεις” από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά όλα είναι θέμα εντυπώσεων και όχι ουσίας. Όλα γίνονται για να ανέβει μία ανάρτηση στο facebook και να σταλούν email στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν το κόμμα “στηρίζει” αυτήν ή την άλλη υποψηφιότητα.

Καμία επαφή με τις δηλώσεις Φάμελλου, απλά να γίνει ένα τζέρτζελο, λατρεμένη επιλογή των φραξιών στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σ’ αυτήν τη λογική στο Ηράκλειο Αττικής η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, “στηρίζουν”, λέει, την παράταξη «Πνοή Συνεργασία» και τον Κυριάκο Κουτρούλη για υποψήφιο Δήμαρχο.

Πέφτεις τώρα πάνω σε μια ανάρτηση, ενός υποψήφιου της συγκεκριμένης παράταξης «Πνοή Συνεργασία», να λέει για τον Πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη: «Μαζέψτε τον μ@λ@κ@ έχουμε γίνει ρόμπα».

Πέφτεις σε μια άλλη ανάρτηση ενός άλλου υποψηφίου της ίδιας παράταξης, που παρομοιάζει τον Στέφανο Κασσελάκη σαν τον «δούρειο ίππο της Γκόλνμαν Σακς», χαζεύεις τα likes, να μισή ντουζίνα ακόμη υποψήφιοι της ίδιας παράταξης και να και φαρδύ – πλατύ και ένα like του… γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, οπότε το επαναλαμβάνω: Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με στόμφο ανακοίνωσε “στηρίξεις” του κόμματος σε Δήμους στον βόρειο τομέα, έκανε like σε ανάρτηση στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης παρομοιάζεται με δούρειο ίππο της Γκόλτνμαν Σακς.

 

«Στήριξε μας και εμείς θα σε βρίζουμε»

Φυσικά, σαφώς είναι δικαίωμα του γραμματέα της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυτήν την άποψη για τον πρόεδρο του κόμματός του, τα πολιτικά υπαρξιακά του διλήμματα, το που βρίσκεται και τι κάνει, θα τα λύσει μόνο ο ίδιος,  ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι υπό αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχει ούτε η ελάχιστη λογική να εμφανίζονται αυτές οι φραξιονιστικές περιπτώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ως εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ που μοιράζουν αριστερά και δεξιά “στηρίξεις”.   

Διότι πέρα από βαρύγδουπες ανακοινώσεις, δηλώσεις, “στηρίξεις” και ότι άλλο, πάνω απ΄ όλα βρίσκεται ακριβώς η… λογική:

Είναι δυνατόν να έχει δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξη σε παράταξη, υποψήφιοι της οποίας θεωρούν τον πρόεδρο του από “μ@λ@κα” μέχρι… πράκτορα της Γκόλντμαν Σακς;

Απ’ όσο γνωρίζω κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν στηρίζει δημοτικό συνδυασμό, όπου υποψήφιοι του χρησιμοποιούν τέτοιο λεξιλόγιο και έχουν τέτοιες αντιλήψεις για τον πρόεδρο του κόμματος.

Λογική λέγεται αυτό, ούτε ανάλυση, ούτε αποφάσεις, ούτε τίποτα. 

Εντάξει, κανείς δεν αμφισβητεί ότι μαζεύτηκαν 40-50 άνθρωποι στην τοπική οργάνωση του Ηρακλείου Αττικής (850 ψήφισαν για πρόεδρο του κόμματος) και άλλοι 10-15 στη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και είπαν “ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Πνοή Συνεργασία και τον Κυριάκο Κουτρούλη για Δήμαρχο”.

Αυτό όμως τι ακριβώς νόημα έχει όταν οι… μισοί και παραπάνω απ αυτούς βρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη και τον λένε… πράκτορα της Γκόλντμαν Σακς;

Ανέκαθεν αυτό που έλειπε από τις φράξιες, δεν ήταν οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις. Ήταν η σοβαρότητα και η επαφή με την πραγματικότητα. Και αυτό συμβαίνει και τώρα. 

Στο Ηράκλειο λοιπόν, στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο συμμετέχουν τρία μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η Αιμιλία Τζίβα, η Φανή Βελλίδου και ο Γιώργος Γρηγοριάδης.

Οι δύο, η Αιμιλία Τζίβα και η Φανή Βελλίδου, (μαζί με τον Γιώργο Δαρεμά, επίσης μέλος του ΣΥΡΙΖΑ), είναι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη πόλη» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηρακλείου Νίκο Μπάμπαλο.

Ο Γιώργος Γρηγοριάδης, μαζί με άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την παράταξη «Πνοή Συνεργασίας» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Κυριάκο Κουτρούλη.

Τόσο απλά.

Εννοείται βέβαια ότι οι γραφικότητες που διαδίδουν κάποιοι περί “διαγραφής” των Τζίβα, Βελλίδου και Δαρεμά, επειδή δεν στήριξαν την «Πνοή Συνεργασία» και είναι υποψήφιοι με την παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη πόλη» δεν είναι καν άξιες σχολιασμού… Το σχετικό “αίτημα” το οποίο κατατέθηκε από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Αττικής που παράλληλα είναι και… υποψήφιοι(!) της παράταξης “Πνοή Συνεργασία”, δεν συζητήθηκε καν, πολύ περισσότερο δεν πάρθηκε ουδεμία απόφαση.

1ος γύρος εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή προέδρου, η Αιμιλία Τζίβα στο γραφείο του νέου, πλέον, προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.
Η… “διεγραμμένη” Αιμιλία Τζίβα με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο πριν λίγες ημέρες στην απεργιακή πορεία

 

UPDATE – 23.27 μ.μ.

Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής έχουν βαλθεί να μας… επιβεβαιώσουν με κάθε τρόπο. Πριν λίγη ώρα ανέβασαν αυτήν την απίστευτη ανάρτηση:

 

Τα αποτελέσματα του 2ου γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης, επειδή γίνεται ένας χαμός με τις δημοτικές εκλογές, σας χρωστάω τα αποτελέσματα στη Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο Αττικής, του 2ου γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή προέδρου.

Αυτά έχουν ως εξής:

 

Νέα Ιωνία

Κασσελάκης: 444 – 50,34%

Αχτσιόγλου: 438 – 49,66%

Άκυρα: 16

 

Ηράκλειο Αττικής

Κασσελάκης: 407 – 52,58%

Αχτσιόγλου: 367 – 47,41%

Λευκά: 1

Άκυρα: 9

Τα αποτελέσματα στον 1ο γύρο ήταν:

 

Νέα Ιωνία – Ψηφίσαντες 999

Κασσελάκης: 394 – 40,08%

Αχτσιόγλου: 385 – 39,17%

Τσακαλώτος: 108 – 10,99%

Παππάς: 86 – 8,75%

Τζουμάκας: 10 – 1,02%

Λευκά: 4

Άκυρα: 12

 

Ηράκλειο Αττικής – Ψηφίσαντες 855

Κασσελάκης: 355 – 41,71%

Αχτσιόγλου: 318 – 37,37%

Τσακαλώτος: 116 – 13,63%

Παππάς: 50 – 5,88%

Τζουμάκας: 12 – 1,41%

Λευκά: 1

Άκυρα: 4

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

  1. Μαρία Γάκη
    05/10/2023 - 18:59

    Ένα μεγάλο κατεβατό, μόνο και μόνο για να πείσετε ότι δεν διαγράφεται μια κυρία που έσπευσε να φωτογραφηθεί με το νέο πρόεδρο!!

    Reply

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU