Κέλλυ Παπαϊώάννου και Νίκος Σουκουρίδης στην συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ηράκλειο Αττικής

Μια μαζικότατη και με ενθουσιασμό συγκέντρωση έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου Αττικής από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 8 Οκτωβρίου.

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση μίλησαν ο Νίκος Σουκουρίδης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βόρειου Τομέα και η Κέλλυ Παπαϊώάννου, υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου.

Ο Νίκος Σουκουρίδης τόνισε ότι στις τοπικές εκλογές η ψήφος είναι πολιτική. Όσο και να θέλουν όλοι τους να το συσκοτίσουν, οι δήμοι και οι Περιφέρειες ούτε αποτελούν «αυτό»-διοίκηση, ούτε οι υποψήφιοί σε αυτές είναι τόσο υπερκομματικοί, όσο θέλουν να παρουσιαστούν.

Επισήμανε ότι όποτε ο λαός αρνήθηκε τους δήθεν καλοθελητές πολιτικούς, που έρχονται πάλι τώρα και τάζουν ρουσφέτια και βολέματα, και αγωνίστηκε πλάι στο ΚΚΕ και στους αγωνιστές που συμπορεύονται μαζί του, βγήκε ένα μπόι ψηλότερος.

Αντιπάλεψε το σημερινό εχθρικό αστικό κράτος κι διεκδίκησε μέτρα ανακούφισης, βρήκε το δίκιο του. Ο Ν. Σουκουρίδης έκλεισε λέγοντας ότι είναι ξεκάθαρο πλέον ότι μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί και θα κάνει 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, γιατί τη χωρίζει η άβυσσος από αυτούς που έχουν ταΐσει τους μεγαλοεργολάβους και μεγαλοεπενδυτές από τα ταμεία που ο λαός έχει γεμίσει.

Παίρνοντας το λόγο, η Κέλλυ Παπαϊώαννου ανέφερε πώς οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν απαντήσει με πράξεις το δίλημμα «τα κέρδη τους, οι ανάγκες μας», στην πανδημία, στις φωτιές στον Έβρο και στην Πάρνηθα, στις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στην Εύβοια, στη Δυτική Αττική με την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων, στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία που καταρρέουν, στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, στο πρόσφατο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Το απάντησαν και τα άλλα κόμματα και οι παρατάξεις τους, δήθεν ακομμάτιστες, που στηρίζουν όμως αναφανδόν τις παραπάνω εγκληματικές πολιτικές, βάζουν πλάτη να προχωρά η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των αναγκών και της ζωής του λαού.

Η Κ. Παπαϊωάννου απευθύνθηκε στο λαό του Ηρακλείου ρωτώντας: τι θα στηρίξουν όλοι αυτοί οι δήθεν «ανεξάρτητοι» στις Περιφερειακές εκλογές, το Χαρδαλιά της ΝΔ που σμπαράλιασε το σύστημα υγείας και μοίρασε μόνο «ατομική ευθύνη» και «112-τρεχάτε να σωθείτε»;

Τον Ιωακειμίδη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει μαζέψει στο ψηφοδέλτιό του τα «ορφανά» του ακροδεξιού Τζήμερου; Ή το Σγουρό του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ της ρεμούλας και της μίζας, που έχει γίνει κανόνας και στην περιφέρεια Αττικής με το μπούκωμα των μεγαλοεργολάβων;

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι και στο Δήμο Ηρακλείου, όλοι μαζί συναίνεσαν και συναινούν με την αποψίλωση των υπηρεσιών του Δήμου και την αντικατάστασή τους με εργολαβικούς εργαζόμενους, εργαζόμενους με 3ωρα και 4ωρα, με ΕΣΠΑ.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, μόλις προχθές, σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, όπου μαζεύτηκαν οι εργαζόμενοι του Δήμου, διεκδικώντας τα αυτονόητα, τα λεφτά που τα έχουν δουλέψει και τους τα χρωστάνε, δήλωσαν απλά παρών απέναντι στα δίκαια αιτήματα, σε μια ακόμα προσπάθεια να ενταφιάσουν τους αγώνες των εργαζομένων.

Επιπλέον, έχουν υποχρεώσει το λαό του Ηρακλείου να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για έργα που δεν είναι προς όφελος του, μακριά και αλάργα από τις ανάγκες του.

Ξοδεύουν εκατοντάδες ευρώ για ιλουστρασιόν διαφημιστικά των έργων που ετοιμάζουν για τους μεγαλοεργολάβους, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγάλους επιχειρηματίες της ενέργειας και της πράσινης ανάπτυξης, την ίδια στιγμή που τα μισά σχολεία είναι κοντέινερ, που υπάρχει μόνο ένα δημοτικό γυμναστήριο κι εκεί περιμένουν στην ουρά όλα τα παιδιά της πόλης που αναζητούν διέξοδο στον αθλητισμό, που βρέφη και ΑμΕΑ στοιβάζονται σε θλιβερές εγκαταστάσεις, για να κάνει –όπως είπε χαρακτηριστικά- η Δημοτική Αρχή οικονομία στο ρεύμα, καταργώντας ολόκληρους ορόφους βρεφονηπιακών σταθμών και σχολείων.

Τελειώνοντας, ανέφερε ότι ήρθε η ώρα ο λαός να αλλάξει ρότα, ότι δεν πάει άλλο με το «πάμε κι όπου βγει». Επανέλαβε ότι η πραγματική μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, της συστημικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ και των εκλεκτών τους σε περιφέρεια και δήμους είναι μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση, γιατί είναι ανεξάρτητη από τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών και εργολάβων.

Γιατί δεσμεύεται με τις θέσεις και τη δράση της στα «θέλω» των πολλών,  προβάλει και διεκδικεί τις ανάγκες τους. γιατί τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης αγαπάνε τον τόπο που έφτιαξαν με τα χέρια τους και το μόχθο τους οι εργαζόμενοι, αγαπάνε τον άνθρωπο που παλεύει σε αυτόν τον τόπο για έναν καλύτερο κόσμο, για να ζήσει με αξιοπρέπεια από τον πλούτο που παράγει, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες του για ζωή με δικαιώματα, για μόρφωση, άθληση, πολιτισμό, ψυχαγωγία.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU